Forum

Wątek - Czytelnicze wyzwanie - konkurs
← powrót

Kto Post
lokesh
2013-01-28 09:44:04

Przeczytalem informacje na forum i znalazlem juz odpowiedz na zadane wczesniej pytanie! ;)
slk
2013-01-28 09:44:04

andrzej0791 - trzeba zalogować się w serwisie, najechać na napis "Moje konto" w menu górnym po prawej stronie, kliknąć "Dodaj", a później kliknąć "Dodaj książkę". W ten sposób można dodawać nowe tytuły do naszej bazy. Pozdrawiam :)
Mamut
2013-01-28 17:37:04

Ciekawe czy moje propozycje na dodanie książek zakończy się powodzeniem... sama robiłam zdjęcia okładek :)
tlenianka
2013-01-28 22:21:27

Witam. Ja spróbuję w tym roku przeczytać 26 książek. Taki mam plan :)
natasha92
2013-02-01 12:19:40

A ja mam pytanie ile mniej wiecej czeka sie na publikacje recenzji? Bo dodalam juz kilka a zadna nie jest jeszcze zaakceptowana...
slk
2013-02-01 14:32:24

natasha92 - tu przepraszamy, ostatnio trzeba na publikację recenzji czekać dość długo, nawet około 2-3 tygodni z uwagi na ogromną ilość tekstów nadsyłanych do redakcji (wszystkie teksty redagujemy / dokonujemy ich korekty). Pracujemy nad usprawnieniem i przyspieszeniem tego procesu, powinniśmy wkrótce z zaległości się "wygrzebać". Pozdrawiam i baaaardzo przepraszam w imieniu redakcji!
magdalenardo
Avatar użytkownika - magdalenardo
2013-02-03 15:05:51

Mam pytanie - co z książkami, których nie ma na wortalu? Przeczytałam książki: "Chcę być jak agent" Weroniki Marczuk i "Alicję" Natalii Rogińskiej. Chciałam zamieścić swoje opinie na dowód, że książki przeczytałam, ale nie ma ich w serwisie...
jolly_roger
Avatar użytkownika - jolly_roger
2013-02-03 22:43:53

Trzeba je dodać i już.
slk
2013-02-04 09:45:44

magdalenardo - po zalogowaniu się w serwisie na górze pojawia się pasek, w którym znaleźć można opcję "Dodaj/Opublikuj". Trzeba kliknąć to pole, a potem wybrać "Dodaj książkę". W ten sposób można dodać książkę do naszej bazy :) Pozdrawiam
Mimozami
2013-02-04 11:27:14

A można do serwisu dodawać książki obcojęzyczne?
slk
2013-02-04 11:40:45

Mimozami - można, oczywiście :)
gocha
2013-02-08 19:05:33

zgłaszam także moją skromną osobę:)
alison2
2013-02-09 19:40:42

slk jeszcze wrócę do tematu publikowania recenzji bo dziś kompletnie zgłupiałam. Dostałam informację że jedna z moich recenzji znajduje się już na portalu. Jest mi szalenie miło, tym bardziej że przyznano mi za nią sporo punktów. Tylko... dowcip polega na tym, że przed tą recenzją napisałam ... 12 innych, które jeszcze "wiszą". No i nie rozumiem, myślałam że recenzje weryfikowane są po kolei, a tu by wyszło że wybiórczo? No chyba że z uwagi na gorący tytuł recenzja miała pierwszeństwo ;-) Mimo wszystko nadal trochę boję się dnia w którym może spotkać Was awaria i to co wisi zniknie...
slk
2013-02-09 19:46:26

alison2 - spokojnie, nic nie ma prawa zniknąć. W naszym serwisie mamy backup, który ma backup, który ma backup... Tak mi to przynajmniej tłumaczył nasz administrator :) Co do wyboru tytułu: dzisiaj trochę nadrabiałem zaległości i uznałem, że najlepiej zacząć od rzeczywiście "gorącego" tytułu. Pozostałe recenzje będziemy publikować sukcesywnie. Nie robimy tego po kolei - wybieramy różne gatunki, różne wydawnictwa i różnych autorów - tak, by wśród recenzji opublikowanych danego dnia każdy znalazł coś interesującego. Przepraszam, że tyle to trwa, ale ja do korekty jestem jeden, a recenzji w "poczekalni" - ponad 400. I przybywa... Ale od pewnego czasu powoli udaje mi się to opanowywać.
slpablos
2013-02-09 20:03:50

Kolejne pytanie - w jaki sposób dodać Jerzego Żuławskiego? (Trylogia Księżycowa) W sensie wydawnictw - te z 1903 roku raczej nie figurują na liście.
slk
2013-02-09 20:14:55

slpablos - na liście wydawnictw jest magiczna pozycja "inne". W przypadku nieistniejących już wydawnictw najczęściej ją właśnie wybieramy. W razie potrzeby przy moderacji dodamy wydawnictwo do bazy.
alison2
2013-02-10 08:53:21

Ok, czuję się uspokojona. :-) Swoją drogą nie zazdroszczę pracy, bo każdy z nas ma swój indywidualny styl i pewnie niełatwo tak wszystko korygować. Jak to się mówi respect! ;-)
agnik66
2013-02-10 15:24:49

A są jakieś wymagania co do długości opinii?
slk
2013-02-10 15:48:59

agnik66 - nie, nie ma :) Opinia musi po prostu być konkretna i pomocna dla innych czytelników :) W przypadku recenzji musi być co najmniej 2800 znaków, opinie muszą być interesujące i rzeczowe. alison2 - staram się zwracać uwagę przede wszystkim na niezręczności językowe i literówki, styl pozostawiając... Ale pewnie wychodzi to różnie :)
koshi
2013-02-10 20:39:22

Powodzenia wszystkim w realizacji zamierzeń czytelniczych! Ja zapisałam się na 26 książek. Pewnie wyjdzie, że jednak przeczytam 52, ale pewności nie mam, więc wolałam nie ryzykować. Widzę tu kilka znajomych osób z blogosfery :) Pozdrowienia od blogowej Klementynki! (trochę niekonsekwencja w nickach, ale nie wiem, jak teraz zmienić w Granicach mój stary nick - chyba nie ma takiej opcji).
Odpowiedz