Anna Dan "Solo" 💙
Datka wraz z dwoma kolegami, Gnomem i Freaxem prowadzą firmę informatyczną. Dziewczyna od czterech lat trenuje sztuki walki, dzięki którym potrafi się obronić. Skrywa ona jednak pewien sekret, co do szczegółów nic nie wiemy, nawet nie ujawniła najbliższym osobom. Informatycy wkręcają Datkę w eksperyment społeczny. Dziewczyna nie może się wycofać. Poznaje Adama, sympatycznego chłopaka, który zaprasza ją na sparing. Na miejscu zostaje przedstawiona mężczyźnie o pseudonimie Solo. To gniewny, silny i porywczy zawodnik, który nie cofnie się przed niczym. Wykorzystując swoje zdolności i niepełne odczuwanie bólu postanowił uczestniczyć w nie zawsze legalnych walkach. Jak ta znajomość się rozwinie? Czy Datka pogodzi się z dręczącą ją traumą?
Dwójka młodych, zagubionych ludzi próbująca pomścić wydarzenia sprzed lat. To niezwykła i wzruszająca opowieść o pokonywaniu wewnętrznych demonów. Nasycona emocjami i cierpieniem. Zazdroszczę przyjaciół, jakich mają główni bohaterowie. To prawdziwa przyjaźń, na dobre i złe.
Styl pisania i język, jakim autorka się posługuje bardzo mi się spodobał. Jest subtelny, wrażliwy, nie spieszny. Nie znajdziecie tu typowych scen burzliwej namiętności, co daje na plus. To historia o podłożu psychologicznym. Uroniłam kilka łez 😪 dowiadując się sedna tej sprawy.
Po skończeniu książki pomyślałam, że jeszcze chciałabym przeczytać coś o Solo, bo wykreowanie jego postaci było oryginalne. Ale zawsze czytam podziękowania od autorów, i Autorka wspomniała, że planuje kontynuację. Ja jestem za! 💛
Zachęcam do lektury. 🙂
Wydawnictwo: Jaguar
Data wydania: 2021-01-13
Karolina Wawrowska
Często powtarzał mi jedną i tę samą radę: najlepsza walka to taka, która się nigdy nie odbyła.
Zawsze czułam się inna, jakbym grała w inną grę niż większość ludzi.