Wbrew nadziei

Są w życiu takie wydarzenia, które zmieniają prawie wszystko. Sprawiają, że to, co znaliśmy do tej pory staje pod znakiem zapytania. Są zdarzenia, z których chcielibyśmy się obudzić, jak ze złego snu. W których zdaje się, że już nie ma nadziei. Z takimi realiami przychodzi zmierzyć się bohaterce tej książki, Wiktorii. Dla niej jest to śmiertelna choroba, która zmienia całkowicie jej dotychczasowe życie. I choć imię głównej postaci tej powieści nawiązuje do zwycięstwa, rzeczywistość stawia ją w miejscu przegranej, w którym pozostaje jedynie potężny ból, żal i bezradność. I kiedy okoliczności krzyczą – „to koniec”, okazuje się, że nie wszystko zostało jeszcze powiedziane… Że to dopiero początek… Że nawet w najtrudniejszej sytuacji w życiu jest droga, która prowadzi do zwycięstwa.
To książka nie tylko dla tych, którzy mierzą się z chorobą, ale dla każdego człowieka, który musi pokonać w życiu trudności. Który potrzebuje siły. Który pyta o sens. To książka o walce człowieka. O zmaganiu. O powstawaniu z upadku.
O nadziei i sile, której potrzebuje każdy.

Agnieszka Kubicka od lat chciała pisać książki, które wnosiłyby w życie ludzi coś wartościowego. Jej debiut literacki Wbrew nadziei przez wiele lat leżał w szufladzie, aż pokazała ją kilku niezależnym od siebie osobom, z których każda stwierdziła, że książka robi tak silne wrażenie, iż musi ujrzeć światło dzienne...

Autorka chce w swoich publikacjach pokazywać nadzieję i miłość. Moc wiary i triumf dobra. Chce dzielić się tym, co cennego odkrywa w życiu swoim i innych ludzi.

Na co dzień pracuje w ludźmi. Pomaga im jako coach, trener i doradca. Przez pięć lat była redaktorem portalu internetowego. Jej artykuły związane są z biznesem, rozwojem osobistym czy ogólnie pojętym życiem znaleźć można w różnych mediach ogólnopolskich.

Informacje dodatkowe o Wbrew nadziei:

Wydawnictwo: Szaron
Data wydania: 2013-05-21
ISBN: 978-83-63271-11-4

POLECANA RECENZJA

Kup książkę Wbrew nadziei

Wbrew nadziei - opinie o książce

Kyle
T.M. Piro