Ofiara

Ocena: 5.08 (13 g³osów)

Wystarczy³o kilka minut na miejscu zbrodni, by agent Will Trent zrozumia³, ¿e poprowadzi jedn± z najtrudniejszych spraw w swojej karierze. Nie bêdzie ³atwo ustaliæ, kto zabi³ Dale’a Hardinga. Harding, by³y policjant, hazardzista i agresywny pijak, mia³ tylu wrogów, ¿e lista podejrzanych jest wyj±tkowo d³uga. Cia³o Hardinga znaleziono w pustym budynku nale¿±cym do Marcusa Rippy’ego. Ten bogaty i popularny koszykarz zosta³ niedawno oskar¿ony o brutalny gwa³t. Jednak prowadzone przez Willa ¶ledztwo zakoñczy³o siê fiaskiem. Kilka ³apówek wystarczy³o, by Marcusa oczyszczono z zarzutów, a Will zyska³ wp³ywowego wroga. Dochodzenie ujawnia gêst± sieæ powi±zañ miejscowej elity ze ¶wiatem przestêpczym. ¦ledczy mozolnie odnajduj± kolejne fragmenty kryminalnej uk³adanki, ale nie zawsze udaje im siê dopasowaæ je do ca³o¶ci. W dodatku wiele tropów prowadzi do mrocznej przesz³o¶ci Willa, której nigdy nie zamierza³ ujawniaæ.

Informacje dodatkowe o Ofiara:

T³umaczenie: Dorota Stadnik

wiêcej

Kup ksi±¿kê Ofiara

Cytaty z ksi±¿ki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej ksi±¿ki.

Zobacz tak¿e

Ofiara - opinie o ksi±¿ce

Avatar u¿ytkownika - dayna15
dayna15
Przeczytane:2017-05-09, Ocena: 5, Przeczyta³am, 52 ksi±¿ki 2017,
Kolejna ksi±¿ka Karin Slaughter, w której splataj± siê losy agenta GBI Willa Trenta i doktor Sary Linton. Wed³ug ok³adkowych zapowiedzi oczekiwa³am naprawdê mrocznego i krwawego thrillera, z najtrudniejsz± spraw± Trenta w karierze. Pod wzglêdem brutalno¶ci "Ofiara" wypada o wiele s³abiej od poprzednich ksi±¿ek autorki, a trudno¶æ sprawy bierze siê z pobudek osobistych. Zdecydowanie zbyt wiele uwagi po¶wiêca siê Angie Polaski, socjopatycznej ¿onie Willa, która znika, by znów siê pojawiæ i namieszaæ. Jest nawet do¶æ spory fragment, w którym akcjê poznajemy z jej perspektywy i autorka chyba na si³ê próbuje wybieliæ Angie i sprawiæ, ¿e czytelnik nagle zmieni o niej zdanie, ¿e zamiast impulsywnej okrutnej kobiety dostrze¿e w niej matkê i ofiarê trudnego dzieciñstwa. Ale halo! WIll te¿ mia³ trudne dzieciñstwo, a jednak wyszed³ na ludzi. Sama sprawa jest zagmatwana i zamieszany w ni± jest brudny gliniarz i piêkni, s³awni i bogaci koszykarze i ich ciche cienie - ¿ony. Zmiany to¿samo¶ci, mylenie tropów i cudowne wychodzenie z opresji s± na porz±dku dziennym w ofierze, a ca³o¶æ rozgrywa siê w ekspresowych tempie. Na minus - mega d³ugie rozdzia³y, akurat mia³am ma³o czasu na czytanie, wiêc nigdy za jednym razem nie by³am w stanie skoñczyæ rozdzia³u, tylko czyta³am go na raty. Na plus - big szczur! A¿ mia³am ciarki na plecach i poczucie obrzydzenia, kiedy o nim czyta³am, chyba jedyna rzecz w ksi±¿ce, która mnie ruszy³a. Co¶ czujê, ¿e Angie jeszcze namiesza w zwi±zku Willa i Sary. Fajnie, ¿e autorka po³±czy³a dwie swoje serie w jedn±, ale jednak Jeffrey Tolliver bardziej pasowa³ do Sary.
Avatar u¿ytkownika - Bookendorfina
Bookendorfina
Przeczytane:2016-10-31, Ocena: 5, Przeczyta³am,
""Zawsze" nigdy nie trwa tak d³ugo, jak s±dzimy." W³a¶nie takie ambitne i zajmuj±ce krymina³y z domieszk± elementów dobrego thrillera lubiê czytaæ najbardziej, z g³êbok± analiz± zachowañ g³ównych bohaterów, zajmuj±cymi profilami czarnych charakterów, gdzie oprócz miejsca na dynamiczn± akcjê i intryguj±ce w±tki, znajdzie siê jeszcze przestrzeñ dla psychologicznych rozwa¿añ. Powie¶æ poch³ania i pozostawia z poczuciem sporej satysfakcji czytelniczej, ¶wietnie mo¿na siê przy niej zrelaksowaæ, zgrabnie napisana, ciekawie prowadzona, z wyczuciem buduj±ca napiêcie. Wci±ga w ciemn± i mroczn± stronê natury ludzkiej, napêdzanej z³ymi uczynkami, brutalnymi czynami, karmi±cej siê fa³szem i pozorami. Wraz z kolejnymi rozdzia³ami coraz bardziej anga¿ujemy siê w odkrywanie prawdy ukrytej za warstwami perfidnych k³amstw. Prawdy dra¿ni±cej, niepokoj±cej, bolesnej, czêsto bezsilnej i bezradnej. Autorka pokazuje jak jedno z³e zdarzenie mo¿e poci±gaæ za sob± kolejne, nakrêcaæ spiralê z³a i bezduszno¶ci, a kiedy ju¿ przepe³ni siê mo¿liwo¶æ ich odbierania przez ofiarê, zaczynaj± kumulowaæ siê z³e emocje, zacie¶niaæ pêtle na ludzkim sumieniu, wyzwalaæ rzeczy okrutne i przera¿aj±ce. Przemoc fizyczna i psychiczna wyniesiona z domu, od najbli¿szych, których powinno darzyæ siê ca³kowitym zaufaniem, doprowadza do silnych zawirowañ osobowo¶ci cz³owieka, sposobu postrzegania ¶wiata, reagowania na ludzi i wyj±tkowe sytuacje. Nie czyta³am poprzednich tomów, a jednak znakomicie odnalaz³am siê w fabule, wczu³am w klimat, polubi³am styl prowadzenia narracji, dlatego z wielkim zainteresowaniem siêgnê po poprzednie ods³ony tej serii. W opuszczonym magazynie nocnego klubu odnaleziono cia³o prywatnego detektywa i osobistego ochroniarza, Dale Hardinga. W³a¶cicielem budynku jest Marcus Rippy, niezwykle popularny koszykarz, który dziêki zatrudnieniu doskona³ych adwokatów i z pomoc± wielu ³apówek, oczyszczony zosta³ z zarzutów dokonania brutalnego gwa³tu na m³odej kobiecie. Pierwsze badania przeprowadzone na miejscu zbrodni wykazuj± nieoczekiwanie, ¿e w zabójstwo zamieszana jest ¿ona Willa Trenta, policjanta próbuj±cego oskar¿yæ Rippiego. Napêdzane presj± czasu i spo³ecznym nag³o¶nieniem ¶ledztwo okazuje siê z³o¿one, trudne i wrêcz niebezpieczne, kryje w sobie mnóstwo brudnych tajemnic i sekretów z przesz³o¶ci, szerok± skalê powi±zañ biznesu sportowego i ¶wiata przestêpczego, niejednoznacznego obrazu ofiary i zabójcy. Jak± szokuj±c± prawdê odkryje Trent i jego policyjni partnerzy? Dok±d skieruje ich ta skomplikowana historia? Czy uda siê rozwik³aæ wszystkie w±tki prowadzonych detektywistycznych dzia³añ? Z czym przyjdzie zmierzyæ siê Willowi tak¿e w ¿yciu prywatnym? Na koniec, je¶li kto¶ jeszcze nie czyta³, to polecam tak¿e inn± ksi±¿kê tej autorki - "Moje ¶liczne", porcjê wy¶mienitej sensacji, która równie¿ zrobi³a na mnie du¿e wra¿enie. bookendorfina.blogspot.com
Avatar u¿ytkownika - FireDancer
FireDancer
Przeczytane:2016-10-30, Ocena: 6, Przeczyta³am, 52 ksi±¿ki 2016, Mam,

Tak bardzo siê cieszy³am, ¿e w koñcu rozpocznê przygodê z twórczo¶ci± autorki, o której s³ysza³am ju¿ wiele dobrego. Naprawdê bardzo! Kiedy tylko przysz³a ksi±¿ka od razu zabra³am siê za lekturê i czyta³o siê zacnie, o czym za chwilê. Dopiero, kiedy zaczê³am zabieraæ siê za recenzjê dostrzeg³am, ¿e jest to czê¶æ cyklu! Znowu! I to tom ósmy... Ale wiecie co? Nie ma tego z³ego, co by na dobre nie wysz³o. Po raz kolejny mia³am du¿o szczê¶cia.      Wystarczy³o kilka minut na miejscu zbrodni, by agent Will Trent zrozumia³, ¿e poprowadzi jedn± z najtrudniejszych spraw w swojej karierze. Nie bêdzie ³atwo ustaliæ, kto zabi³ Dale'a Hardinga, by³y policjant, hazardzista i agresywny pijak, mia³ tylu wrogów, ¿e lista podejrzanych jest wyj±tkowo d³uga. Cia³o Hardinga  znaleziono w pustym budynku nale¿±cym do Marcusa Rippy'ego. Ten bogaty i popularny koszykarz zosta³ niedawno oskar¿ony o brutalny gwa³t.  Jednak prowadzone przez Willa  ¶ledztwo zakoñczy³o siê fiaskiem. Kilka ³apówek wystarczy³o, by Marcusa oczyszczono z zarzutów, a Will zyska³ wp³ywowego wroga. [opis wydawcy]      Wiele s³ysza³am o Karin Slaughter, jednak do tej pory nie mia³am okazji poznaæ jej dzie³. W koñcu mi siê uda³o i jestem z tego powodu bardzo zadowolona. Zaczê³o siê od razu mocno! Ju¿ na pierwszych stronach autorka wrzuca nas na miejsce zbrodni. Will Trent ma spore do¶wiadczenie w tego typu sprawach, jednak ta jest inna. Jedyny trop jaki posiada, który móg³by go do czego¶ doprowadziæ, urywa siê nagle. Pozosta³e tropy gin± w sieci powi±zañ elit i przestêpców.  Niektóre z nich wkraczaj± w przesz³o¶æ Willa, o której ten, za wszelk± cenê próbuje zapomnieæ... Autorka sprawnie podrzuca kolejne w±tki, ¶lady, pomys³y. Sprawia, ¿e czytelnik stara siê na w³asn± rêkê prowadziæ ¶ledztwo, ³apaæ coraz to nowsze ¶lady, by schwytaæ przestêpcê.       Powie¶æ Karin Slaughter to zdecydowanie udany thriller, który trzyma w napiêciu, do ostatniej kartki. Fabu³a nie ma mo¿e w sobie nic odkrywczego. Nie do koñca te¿ wychyla siê poza schematy. Ma w sobie jednak co¶, co nie pozwala siê od niej oderwaæ. Z ka¿dym kolejnym zdaniem czytelnik ma ochotê na wiêcej i wiêcej. Intryga, tajemnica, idealnie prowadzone tempo akcji - te elementy s± szalenie dobre! Bohaterowie z krwi i ko¶ci, którym mocno kibicujemy lub te¿ odwa¿nie wskazujemy na nich palcem, mówi±c "to on". Jednak, czy na pewno s³usznie? Widaæ, ¿e autorka ma wypracowany styl, który jest lekki i przyjemny w odbiorze. Autorka serwuje nam równie¿ idealnie wywa¿one opisy, dziêki którym ka¿dy bez problemu wczuje siê w dan± sytuacjê. Poczuje na w³asnej skórze emocje, które towarzysz± bohaterom.       Ofiara to bardzo dobry, wci±gaj±cy thriller, który spodoba siê zarówno fanom gatunku, jak i pocz±tkuj±cym znawcom. Trzyma w napiêciu, skrywa tajemnice i przenosi do ¶wiata przestêpy. Choæ to ósmy tom serii, nic nie stoi na przeszkodzie, by zaczytaæ siê w wyrwanej ze ¶rodka czê¶ci. Z wielk± przyjemno¶ci± siêgnê po kolejne ksi±¿ki autorki. Polecam!

Avatar u¿ytkownika - Psotka88
Psotka88
Przeczytane:2016-10-29, Ocena: 5, Przeczyta³am, 52 ksi±¿ki 2016,
Z twórczo¶ci± Karin Slaughter zetknê³am siê ca³kiem niedawno czytaj±c "Moje ¶liczne". Powie¶æ doskonale trafi³a w mój gust i wprost zachwyci³a, dlatego po kolejny utwór autorki siêgnê³am z wielk± ochot± i zdecydowanie siê nie zawiod³am. Mo¿e nie by³o tak idealnie jak w przypadku pierwszego spotkania, ale zostanê wiern± fank± twórczo¶ci Karin. Dale Harding to emerytowany policjant, którego cia³o zostaje znalezione w pustym budynku. Niestety nie bêdzie ³atwo znale¼æ mordercê poniewa¿ mê¿czyzna by³ kobieciarzem, alkoholikiem i hazardzist±. Lista jego wrogów zawiera wiêcej nazwisk ni¿ mo¿na by siê by³o spodziewaæ. Ma³o tego miejsce gdzie go znaleziono nale¿y do Marcusa Rippy'ego - koszykarza, który niedawno zosta³ oskar¿ony o brutalny gwa³t. Na miejsce zostaje wezwany agent Will Trent z partnerk± Faith Mitchell z Biura ¦ledczego Stanu Georgia. Nie mija wiele czasu jak detektyw orientuje siê, ¿e to bêdzie najgorsza i najtrudniejsza sprawa z jak± przyjdzie mu siê zmierzyæ w swojej karierze. Na miejscu zbrodni wszystkie ¶lady wskazuj± na Angie - ¿onê Willa. Ma³o tego wszystko wskazuje, ¿e ona równie¿ nie ¿yje. Ka¿da droga, w któr± prowadz± ich tropy prowadzi do Marcusa i jego otoczenia. Jednak po drodze dochodzi do odkrycia co raz to nowych faktów i wydarzeñ z ¿ycia wielu osób, a wszystko to nie wygl±da zbyt kolorowo. Czy mo¿e to byæ zbieg okoliczno¶ci? Czy tym razem uda siê Trentowi wsadziæ za kratki odpowiedni± osobê? Czy pieni±dze i s³awa zawsze wybroni± winnego? Choæ czego¶ mi w tej ksi±¿ce zabrak³o i nie wci±gnê³a mnie ona tak jak "Moje ¶liczne" to nie da³o siê jej od³o¿yæ nie przeczytanej. ¦wietnie przedstawieni bohaterowie, dynamiczna akcja, tempo utrzymuj±ce siê przez ca³± powie¶æ, do tego ciekawe przeskoki w czasie, przeplatanie siê równych w±tków. A wszystko trzyma siê kupy i nie sprawia wra¿enia "posklejanego" na odczepnego. Na pewno pozycja zalicza siê do jednej z brutalniejszych , wiêc nie da siê jej poleciæ ka¿demu, ale je¶li przemoc jest tym czym lubisz to polubisz tak¿e twórczo¶æ Slaughter. Ja jestem zadowolona i je¶li czas pozwoli to nadrobiê ca³y cykl z Willem Trentem oraz inne ksi±¿ki Karin.
Avatar u¿ytkownika - wkp
wkp
Przeczytane:2016-10-19, Ocena: 4, Przeczyta³em,
SLAUGHTER BOOK Seria o przygodach Willa Trenta nie jest mo¿e opus magnum Karin Slaughter, amerykañskiej autorki, której nazwisko (w polskim t³umaczeniu brzmi±ce Rze¼) dobrze oddaje rodzaj literatury, jak± ta uprawia, ale na pewno jest to najd³u¿sza seria jaka wysz³a spod jej rêki. Je¶li bowiem liczyæ ebook, cykl ten sk³ada siê obecnie z dziesiêciu czê¶ci, a najnowsza z nich trafi³a w³a¶nie na pó³ki polskich ksiêgarni. Jak zwykle zaczyna siê od zbrodni. Tym razem ofiar± jest jednak by³y policjant, Dale Harding, którego ¿ycie dalekie by³o od idea³u. Alkoholik i kobieciarz, który kocha³ tak¿e hazard – taki w³a¶nie by³ do niedawna. Teraz jego cia³o zostaje znalezione w budynku nale¿±cym do Marcusa Rippy’ego, a sprawê wyja¶niæ ma Will Trent. Nie bêdzie to jednak takie ³atwe. Chocia¿ Will ma niema³e do¶wiadczenie w podobnych przypadkach, lista potencjalnych morderców, którzy nie ukrywali siê ze swoj± nienawi¶ci± do ofiary mo¿e zaimponowaæ. Do tego jedyny trop, który móg³by do czego¶ doprowadziæ urywa siê nagle, a wszystkie inne wydaj± siê gubiæ w gêstej sieci powi±zañ elit i przestêpców. Albo te¿ prowadziæ do przesz³o¶ci Willa, któr± ten najchêtniej ukry³by przed ca³ym ¶wiatem… Swoj± przygodê z powie¶ciami Karin Slaughter, Panny Rzezi, jak przywyk³em nazywaæ j± na w³asny u¿ytek, zacz±³em od naprawdê znakomitych „Moich ¶licznych”, które trafi³y w mój gust tematyk± i ¶ledztwem tocz±cym siê na granicy legendy miejskiej. „Ofiara” wprawdzie a¿ tak bardzo do mnie nie przemówi³a, nie mniej jest to kolejny udany thriller, jaki wyszed³ spod rêki tej autorki. Co dobrego ma do zaoferowania? Na pewno ciekaw± intrygê. Mo¿e nie odkrywcz±, ani wymykaj±c± siê schematom, ale sprawnie poprowadzon± i dobrze zaprezentowan±. Podobnie jest z bohaterami, którzy wpisuj± siê przecie¿ w jasno ustalone ramy gatunkowe (mroczna przesz³o¶æ, k³opoty etc.), ale wci±¿ czyta siê o nich przyjemnie. I bardzo udany jest tak¿e styl. Bo lekki, bo szybki w odbiorze, typowo amerykañski i p³ynny. Co¶, co w sam raz pasuje do rozrywkowej literatury ¶rodka, od której oczekuje siê kilku niezobowi±zuj±co spêdzonych wieczorów. Podsumowuj±c, ka¿dy kto lubi thrillery bêdzie bawi³ siê dobrze. „Ofiara” nie jest mo¿e najwy¿szym dokonaniem Karin Slaughter, ale na pewno nie zawodzi. Polecam zatem. Recenzja opublikowana na moim blogu http://ksiazkarnia.blog.pl/2016/10/19/ofiara-karin-slaughter/
Avatar u¿ytkownika - jeke5
jeke5
Przeczytane:2016-10-17, Ocena: 5, Przeczyta³am,
Karin Slaughter to amerykañska pisarka, autorka bestsellerowych krymina³ów i thrillerów. 12 pa¼dziernika 2016 roku ukaza³a siê w Polsce jej kolejna powie¶æ ,,Ofiara". Agent Will Trent wraz z partnerk± Faith Mitchell z Biura ¦ledczego Stanu Georgia zostaj± wezwani do opuszczonych magazynów w pobli¿u Chattahoochee, gdzie znaleziono cia³o 58-letniego Dale Hardinga, by³ego funkcjonariusza zajmuj±cego siê przestêpstwami urzêdniczymi. Dale odszed³ ze s³u¿by ze wzglêdów zdrowotnych. Mia³ z³± reputacjê- ,,pijak, hazardzista, kobieciarz, typowy gliniarz starej daty." W opuszczonych magazynach mia³ powstaæ nocny klub Marcusa Rippy'ego- zawodowego koszykarza, który by³ oskar¿ony o odurzenie i zgwa³cenie studentki. Fani Rippy'ego grozili ofierze ¶mierci± i nêkali j± w Internecie. Jego ¿ona w talk-showach opowiada³a, ¿e jest niewinny, a przem±drza³y mened¿er i adwokaci patrzyli wrogo na Willa, który prowadzi³ tê sprawê. Dziêki op³aceniu wygadanych adwokatów, bieg³ych i dziennikarzy Marcus unikn±³ kary i sta³ siê zagorza³ym wrogiem policjanta. Czy miêdzy zabójstwem Dale'a Hardinga a Marcusem by³o jakie¶ powi±zanie? A co w magazynach robi³a ranna kobieta, prawdopodobnie by³a ¿ona Willa? ¦ledczy krok po kroku odnajduj± fragmenty mrocznej uk³adanki, a niektóre z nich wi±¿± siê z przesz³o¶ci± Willa, o której wola³by zapomnieæ. Trent to przystojny, inteligentny, zabawny i bardzo skomplikowany mê¿czyzna. Od dziecka ¿ycie go nie rozpieszcza³o. Nosi blizny nie tylko na ciele, ale te¿ w psychice. Nie ufa ludziom, a sk³onienie go do rozmowy o uczuciach lub czym¶ naprawdê wa¿nym graniczy z cudem. Dochodzenie ujawnia gêst± sieæ powi±zañ miejscowej elity ze ¶wiatem przestêpczym. Autorka doskonale opisa³a pracê ¶ledczych, techników kryminalistyki, policjantów, lekarzy s±dowych i innych osób bior±cych udzia³ w ustalaniu kto zabi³ Dale Hardinga. Jak zawsze w powie¶ciach Karin Slaughter ciekawie zarysowane jest t³o obyczajowe. Ma³¿eñstwo Willa z Angie Polaski by³o fikcj±. Angie wielokrotnie da³a siê we znaki Willemu i jego nowej partnerce Sarze Linton. Zakrada³a siê do ich domu i wykrada³a ró¿ne przedmioty, zostawia³a wulgarne napisy na samochodzie Sary. ,,Angie kocha³a Willa, nienawidzi³a go i potrzebowa³a." Znika³a na jaki¶ czas i znów wraca³a, by namieszaæ. Relacje ca³ej trójki by³y bardzo skomplikowane. Sara dla Willa przewróci³a swoje ¿ycie do góry nogami, sprzeniewierzy³a siê zasadom, przyjê³a pracê lekarza s±dowego, by mogli razem pracowaæ, zrobi³a z siebie idiotkê przed wspó³pracownikami. Kocha³a Willa i musia³a zaakceptowaæ jego przesz³o¶æ z Angie, choæ nie by³o to ³atwe. ,,Ofiara" to ostry thriller z du¿± dawk± przemocy, który ci±gle zwodzi i zaskakuje, gdy ju¿ siê wydaje, ¿e wytypowali¶my mordercê. Szybka akcja, barwni bohaterowie i doskona³e t³o spo³eczne to, to co mnie do ksi±¿ek Karin Slaughter przyci±ga. Polecam:) http://magiawkazdymdniu.blogspot.com/

Znaleziono cia³o by³ego policjanta, który nie mia³ dobrej opinii. Na miejscu zbrodni s± ¶lady, które wskazuj± na udzia³ ¿ony Trenta. Angie ponownie wpl±tuje Willa w swoje gierki. Na jaw wychodz± ró¿ne tajemnice.

Czy ta sprawa jest zwi±zana z dochodzeniem w sprawie s³ynnego koszykarza oskar¿onego o gwa³t?

Polecam ten cykl.

Avatar u¿ytkownika - Aila92
Aila92
Przeczytane:2018-11-07, Ocena: 6, Przeczyta³am, 52 ksi±¿ki 2018,

„Ofiara” jest moim (mam nadziejê!) tymczasowym po¿egnaniem z Willem. W tej czê¶ci musi rozwik³aæ jedn± z najtrudniejszych zagadek. W klubie koszykarza, Marcusa Rippy’ego, zostaje znalezione cia³o policjanta. Czy jego ¶mieræ by³a przypadkowa? A mo¿e by³a czê¶ci± wiêkszego planu?

Kiedy¶ nie uda³o siê Willowi wsadziæ Marcusa do wiêzienia za gwa³t. Dowody by³y niewystarczaj±ce. Czy tê sprawê ³±czy co¶ z ofiar± znalezion± w klubie?

W tym tomie poznajemy przesz³o¶æ Angie. Trochê robi mi siê jej ¿al, ale jak tylko przypomnê sobie jak krzywdzi³a zarówno Willa, jak i Sarê, szybko mi przechodzi. O dziwo Angie pokazuje swoje ludzkie oblicze, ale oczywi¶cie nie w stosunku do swojego mê¿a.

„Ofiara” na pewno zostanie jedn± z moich ulubionych czê¶ci serii, je¶li nie ulubion±. Mam cich± nadziejê, ¿e pani Slaughter szykuje dla nas kolejny tom, gdzie g³ównym bohaterem bêdzie Will.

Avatar u¿ytkownika - AlaniemaKota
Inne ksi±¿ki autora
Niewidzialny
Karin Slaughter0
Ok³adka ksi±zki - Niewidzialny

Karin Slaughter, znana autorka doskona³ych thrillerów i powie¶ci kryminalnych, po raz kolejny dostarcza swoim czytelnikom solidnej porcji emocji...

Niewierny
Karin Slaughter0
Ok³adka ksi±zki - Niewierny

Sara Linton i Jeffrey Tolliver znajduj± w lesie skrzyniê, a w niej zw³oki dziewczyny- ofiarê zakopano ¿ywcem, po czym w okrutny sposób zamordowano. Okazuje...

Zobacz wszystkie ksi±¿ki tego autora
Recenzje miesi±ca
Przemys³aw Piotrowski