Droga

Droga. Tak pierwsi uczniowie Chrystusa nazywali styl życia zgodny z wiarą. Bycie chrześcijaninem nie polega tylko na wyznawaniu szeregu prawd, lecz przede wszystkim na praktykowaniu ich w konkretnych okolicznościach życia.

Droga św. Josemaríi Escrivy, którą czytali i cytowali ostatni papieże, stała się klasyczną pozycją duchowości. Krótkie, dobitne zdania, z jakich się składa, czynią ją szczególnie stosowną do osobistej medytacji. Chrześcijanom pomoże kroczyć tuż za Mistrzem, a wszystkim ludziom dobrej woli zastanowić się poważnie nad swoim życiem.

Oddajemy czytelnikom do rąk nowe wydanie tej najbardziej znanej książki założyciela Opus Dei. W poprawionym przekładzie, z uzupełnionymi indeksami oraz z odsyłaczami biblijnymi, które – dla ułatwienia lektury – umieściliśmy na marginesach.

Drogato pierwsza część duchowej trylogii św. Josemaríi Escrivy. W terminie późniejszym nakładem Wydawnictwa Święty Wojciech ukażą także Bruzda oraz Kuźnia.

Informacje dodatkowe o Droga:

Droga - opinie o książce

Avatar użytkownika - biedro_nka
biedro_nka
Przeczytane:2016-11-24, Ocena: 5, Przeczytałam, 52 książki 2016,
Wyjątkowa książka zawierająca zbiór 999 rad dotyczących wielu dziedzin życia. Są one skierowane do każdego człowieka, nie tylko do chrześcijan. Zmusza do zatrzymania się i przemyśleń, do wybrania własnej drogi jaką chcemy podążać. Polecam. Na pewno każdy znajdzie tutaj coś dla siebie.
Droga, Bruzda, Kuźnia
św. Josemaria Escriva0
Okładka ksiązki - Droga, Bruzda, Kuźnia

Myśli św. Josemaríi Escrivy zawarte w Drodze, Bruździe i Kuźni, jasne i trafne, są jak wyraźne drogowskazy. Podpowiadają, jak żyć, by codzienność...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk