C++ bez obaw

Rozpocznij przygodę z programowaniem Poznaj elementy języka C++. Naucz się przetwarzać dane tekstowe i liczbowe. Opanuj zasady programowania obiektowego. C++ to język programowania wykorzystywany do wielu zadań. Programiści stosują go do tworzenia aplikacji użytkowych, gier, a nawet części systemów operacyjnych. Może więc wydawać się, że opanowanie zasad programowania w tym języku przekracza możliwości przeciętnego człowieka. Tak jednak nie jest -- programowanie to nie wiedza tajemna, dostępna jedynie dla wybranych, a programiści znający C++ nie są nadludźmi. Z odpowiednią pomocą można bez kłopotów zdobyć wiedzę o wszystkich sztuczkach i ciekawostkach C++, a nauka programowania w tym języku nie powinna sprawić Ci problemów. Książka "C++ bez obaw" może być Twoim asystentem, gdy będziesz się uczył programowania w języku C++. Dzięki niej przekonasz się, że opanowanie tej sztuki leży w Twoim zasięgu. Znajdziesz w niej omówienie elementów C++ zilustrowane praktycznymi przykładami. Dowiesz się, z czego zbudowany jest program w C++ i jak sprawić, aby kod źródłowy stał się aplikacją możliwą do uruchomienia na Twoim komputerze. Przeczytasz o przetwarzaniu danych, operacjach na plikach, sortowaniu, obliczeniach matematycznych i programowaniu obiektowym. Poznasz wiele przydatnych zagadnień związanych z tworzeniem oprogramowania. Struktura programu w C++ Wyświetlanie danych na ekranie Typy danych Pętle i instrukcje warunkowe Korzystanie ze wskaźników Operacje na plikach Programowanie obiektowe Poszerz swoje możliwości, programuj w języku C++

Informacje dodatkowe o C++ bez obaw:

Wydawnictwo: Helion
Data wydania: b.d
Kategoria: Informatyczne
ISBN: 83-246-0410-3

POLECANA RECENZJA

Kup książkę C++ bez obaw

C++ bez obaw - opinie o książce