Gardner's Hill w zachodniej Australii jest sennym, zagubionym miasteczkiem. Jest domem dla sierżanta policji Chandlera Jenkinsa, który z dumą prowadzi niewielki posterunek policji.

Wszystko zmienia się pewnego upalnego dnia, kiedy ranny nieznajomy pojawi się na posterunku Chandlera. Cały pokryty zaschłą krwią. Nazywa się Gabriel. Mówi Chandlerowi, że był odurzony narkotykami i uwięziony w łańcuchach. Mężczyzna, który go schwytał, nazywał się Heath i powiedział Gabrielowi, że będzie numerem 55. Jego 55 ofiarą. Heath jest seryjnym mordercą. Ale Gabrielowi udało się uciec i dotrzeć do miasta.

Zanim Chandler ma szansę rozpocząć śledztwo, sam Heath pojawia się na posterunku. Heath opowiada Chandlerowi, że był odurzony narkotykami i uwięziony w łańcuchach. Mężczyzna, który go schwytał, nazywał się Gabriel. Gabriel powiedział Heathowi, że będzie numerem 55. Jego 55 ofiarą. Gabriel jest seryjnym zabójcą.

Który z nich mówi prawdę i czy Chandler rozwiąże sprawę, zanim zabójca zdąży ponownie uderzyć?

Informacje dodatkowe o 55:

Data wydania: 2019-06-19

Tagi: bóg Kryminały detektywistyczno-policyjne

Kup książkę 55

55 - opinie o książce

Avatar użytkownika - codzienna
codzienna
Przeczytane:2024-10-04, Ocena: 2, Przeczytałem, 52 ksiązki 2024, Posiadam,

Nie zachwyciła mnie ta ksiązka.Przeczytałam ,ale szło mi bardzo opornie

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;