Forum

Wątek - Czytelnicze wyzwania 2014 - konkurs
← powrót

Kto Post
basia02033
2015-02-21 10:00:48

Gratulacje dla wszystkich szczęściarzy i czekam z niecierpliwością na pozostałą największą półkę 52:)
inspired7
2015-02-23 16:38:15

Dziękuję! Przesyłka pełna nowości i wartościowych pozycji dotarła! Granice, jeszcze raz dziękuję za wyróżnienie i ekspresową wysyłkę! :)
Faustyna
2015-02-23 21:25:02

Gratulacje jeszcze raz!!1 ja też czekam na ostatnią półkę :)
Sil
2015-03-02 17:53:43

i nadszedł marzec :) Nic nam nie pozostaje jak spokojnie czekać :)
ewaboruch
2015-03-02 20:37:09

Też nie mogę się doczekać wyniku dotyczących 52 książek. Jednak wszystkim, którzy już wygrali gratuluję i za pozostałe mole książkowe także trzymam kciuki :)
Ivy
2015-03-03 21:37:00

Ja również z całego serducha gratuluję i czekam cierpliwie :)
slk
2015-03-04 13:56:28

Oczekiwanie dobiegło końca! Czas na podsumowanie najważniejszego spośród ubiegłorocznych wyzwań! W wyzwaniu 52 książki 2014 wzięło udział i dodało do biblioteczki co najmniej jedną książkę 189 osób. Przeczytały one łącznie 9211 książek i dodały 6573 opinie. Tu drobna uwaga: podczas udziału w kolejnych wyzwaniach warto pamiętać, by do dodawanych do biblioteczki książek dodawać opinie. Tylko w ten sposób możemy zweryfikować, czy uczestnicy wyzwania faktycznie przeczytali daną książkę. Nie muszą być to teksty sążniste, ale muszą być konkretne, rzeczowe, przydatne dla innych użytkowników, którzy myślą o przeczytaniu danej książki. Nasze wyzwanie ukończyło 98 osób. W tym miejscu mogę jedynie powtórzyć to, co napisałem, podsumowując wyzwania 2013: dla nas wszyscy jesteście zwycięzcami. Wszyscy jesteście niesamowici, bo w czasach, gdy o naszą uwagę zabiega tak wiele osób, mediów, propozycji spędzania wolnego czasu, znajdujecie chwilę na lekturę. A właściwie - całkiem sporo chwil :) Dlatego - podobnie jak rok temu - wszyscy aktywni uczestnicy naszych wyzwań otrzymają niewielkie pakiety punktów jako zachętę do udziału w tegorocznej rywalizacji. Proponowaliście, byśmy utworzyli kategorię szczególną - dla rekordzistów, którzy przeczytają na przykład ponad 100 książek. Rzecz w tym, że nie chodzi nam o wyścig na liczbę przeczytanych książek. Jednak jednej z użytkowniczek udało się połączyć bliską rekordu liczbę książek przeczytanych ze znakomitymi, rzeczowymi opiniami, które docenią inni czytelnicy. To bambi12, która otrzymuje od nas nagrodę specjalną w postaci zestawu książek. Komu przypadną nagrody główne w kategorii 52 książek? Nagrodę otrzyma zuzankawes, która od lat publikuje w naszym serwisie obszerne, rzeczowe, interesujące opinie. Otrzyma ją także ksiazkowa-fantaz, w przypadku której przyjemnością jest nie tylko lektura tekstów, ale też wertowanie jej całej, rozbudowanej biblioteczki. Ostatnią z nagród otrzyma jenny777, która choć dołączyła do nas stosunkowo niedawno, zwróciła uwagę nie przegadanymi, konkretnymi opiniami o książkach. Laureatów nagród głównych prosimy o przesłanie danych na pr@wwpol.com Koniecznie dopiszcie, że chodzi o wyzwanie "52 książki" i podajcie numer telefonu dla kuriera! Spośród uczestników wyzwania najdłużej jest z nami użytkowniczka cyrysia. I to ona dostaje pierwsze „duże” wyróżnienie w postaci pakietu 20 tysięcy punktów. Drugie spośród „dużych” wyróżnień przypadnie użytkowniczce nunachopin, a trzecie - miranii. Wyróżnienia w postaci pakietu 15 tysięcy punktów otrzymają od nas także izabela81, amarisa, agusia97, monalizka, figlarna24, flickma, nureczka, agnik66, violabu, Dorota_Dega, asymaka, ivy, Stella_Aga, malutkaska, ksiazkowka, alison2, martucha180, agatrzes. Jeśli macie ochotę, napiszcie też na pr@wwpol.com kilka słów na temat tego, jak wspominacie udział w wyzwaniach czytelniczych. Czy są motywujące, czy dobrze wziąć w nich udział, co jest najtrudniejsze, a co najciekawsze. Napiszcie, czy jesteście "zawodowo" związani z książkami, czy to po prostu Wasza pasja. Chcielibyśmy podsumować w większym tekście nasze wyzwania, chcielibyśmy też zamieścić krótkie notki o tegorocznych laureatach, bo strona internetowa wyzwań musi się nieco zmienić. Przypominam, uprzedzając ewentualne pytania: sklepik zostanie uzupełniony w najbliższym czasie, gdy już wyślemy wszystkie nagrody w naszych wyzwaniach. Później nowe pozycje pojawiać się w nim będą jak zwykle - raz, dwa razy w miesiącu. Pakiety punktów do wszystkich trafią w najbliższych dniach - potrzebujemy czasu, by je Wam "wklikać". Pozdrawiamy i dziękujemy za wspaniałą zabawę. I, oczywiście, zapraszamy Was do udziału w tegorocznych wyzwaniach: http://www.granice.pl/forum.php?content=post&id_p=808
agatrzes
2015-03-04 14:07:45

Gratulacje :)
papetka
2015-03-04 14:17:33

Gratuluję ;)
violabu
2015-03-04 14:19:49

Dziękuję za wyróżnienie :-) Gratuluję wygranym i innym wyróżnionym. Od laureatek głównych nagród będę się uczyć jak pisać świetne opinie :-)
szpachela
2015-03-04 14:24:46

Gratuluję wszystkim :)
nunachopin
2015-03-04 14:39:09

Czyli tak źle z czytelnictwem w Polsce nie jest. Gratulacje dla przodowników czytelnictwa, podnoszących średnią krajową. ;) I podziękowania serdeczne na ręce redakcji za wyróżnienie. Jakoś te chmury za oknem jaśniejsze się teraz wydają. ;)
cyrysia
2015-03-04 14:43:02

Dziękuję za wyróżnienie :-) Gratuluję głównym laureatom i innym wyróżnionym.
ewaboruch
2015-03-04 15:03:02

Wszystkim z całego serca gratuluję zwycięstw i życzę powodzenia w kolejnych konkursach. Jak się nie udało teraz, to może w kolejnych konkursach się uda. Cieszę się jednak, że czytanie nie odchodzi do lamusa :)
MonikaP
2015-03-04 15:06:35

Gratuluję i zazdroszczę! :)
Mirania
2015-03-04 15:07:56

I ja najserdeczniej dziękuję za wyróżnienie oraz gratuluję Wygranym i pozostałym Wyróżnionym. Szczególnie wzrusza fakt, że wyzwanie nie kończy się losowaniem, ale prawdziwym, świadomym wyborem zwycięzców przez Redakcję. Punkty, książki - wszystko jedno. Cudownie jest być docenionym!! Dziękuję Wam bardzo. :) :)
Amarisa
2015-03-04 15:21:29

Gratuluję zwycięzcom i bardzo dziękuję za wyróżnienie :D
Dorota_Dega
Avatar użytkownika - Dorota_Dega
2015-03-04 15:24:37

15 000 punktów- wow! Dziękuję ;-) I gratuluję wszystkim pozostałym ;-). 2015 rok to już moje trzecie podejście w tym wyzwaniu- kto wie, może się uda? W końcu do trzech razy sztuka ;-)
violabu
2015-03-04 15:25:46

Odpowiadając na pytanie @slk: Wyzwania są motywujące, oczywiście! Staram się jednak od tego roku nie czytać jakbym była na wyścigach. Postanowiłam też być bardziej zwięzła w opiniach. Jako inżynierowi działającemu w branży budowlanej zawodowo do literatury jest mi bardzo daleko. Jest ona moim hobby, odzwierciedleniem tej delikatniejszej części mojej osobowości. :-)
malutkaska
2015-03-04 15:35:27

Serdecznie dziękuję za wyróżnienie. :))
Odpowiedz