„Marzenia, wolność i miłość, Proza życia wymieszana z wierszem” cz.4
Trzymać się trzeba toru swej ścieżki.
Miłość, szacunek, uczciwość i wiara,
To są wartości nie do złamania.
Próbujesz uwierzyć, że świat jest piękny,
On jest bezczelny, a nie namiętny.
Przeszkadza w życiu parę historii,
Część się przemęczy, część się zapomni.
Czasami na głos coś się wykrzyczy,
Resztę się jakoś potem przemilczy.
Bólu dostarcza nam nasze życie,
A w pewnej chwili szczęściem obsypie.
Jak na orbicie świat toczy życie,
A my spróbujmy coś uszczknąć skrycie.
Najpopularniejsze opowiadania
Inne opowiadania tego autora