Błękit

Iris to zapalona surferka, nie widząca świata poza swoją pasją. Pewnego dnia jej droga krzyżuje się wraz z drogą przystojnego Zeka. Jest on jedną z większych gwiazd surfingu. Między tą dwójką zdecydowanie coś zaiskrzyło! Z każdym kolejnym dniem spędzają ze sobą coraz więcej czasu. Godziny spędzone na wspólnym surfowaniu zbliżają tę dwójkę coraz bardziej do siebie, w końcu nie ma nic lepszego niż wspólna pasja, czyż nie? Jednak życie to nie bajka- nic nie jest idealne.

Czy ta dwójka rzeczywiście zna siebie tak dobrze jak sądzi? Może wcale nie nadają na "wspólnych falach"? Co się stanie gdy do gry wejdzie zazdrosny ex dziewczyny? O tym wszystkim musicie przekonać się sami!

Błękit to historia, która zaciekawiła mnie od pierwszej strony. Choć od początku wiedziałam jak to się skończy, to i tak zamartwiałam się o losy bohaterów. To jest ten typ książki, który nawet będąc momentami oczywistym, wciąż sprawia czytelnikowi przyjemność. Książka jest napisana lekkim językiem, dzięki czemu można czytać ją w ekspresowym tempie.
Ogromnym zaskoczeniem dla mnie było miejsce w jakim autorka umiejscowiła całą akcję. W życiu nie pomyślałabym, że tam także można surfować! Jestem pewna, że większość z was także się zdziwi.

"Nigdy nie wiesz, czy wypłyniesz z drugiej strony, czy fala opadnie na twoją głowę jak gigantyczna stopa, a do środka dostanie się powietrze, które stworzy efekt próżni, i kiedy będziesz się z niego wydostawać, poczujesz, jak nagle cię wypycha, i wiesz, że się udało. To najfajniejsza rzecz na świecie."

Opowieść ta ma w sobie wyjątkowy klimat. Chwilami pragnęłam się spakować i wyruszyć ku słonecznym wybrzeżom, by nauczyć się surfować. Nieraz marzyłam o tym, by kiedyś samemu doświadczyć tych wszystkich wspaniałych uczuć, o których opowiadali bohaterowie,
Z tą historią spędziłam naprawdę uroczy wieczór. Uważam, że "Błękit" to książka idealna na wakacje Z czystym sumieniem ją polecam. Jestem pewna, że nie tylko młodzież znajdzie w niej coś dla siebie.

jedenrozdzialwiecej.blogspot.com

Kup książkę Błękit

Fala
Lisa Glass0
Okładka ksiązki - Fala

Zakończenie historii wielkiego romansu! Siedemnastoletnia Iris wraca do swojego rodzinnego miasta pozostawiając na Hawajach obiecującą karierę surfingową...

Powiew
Lisa Glass0
Okładka ksiązki - Powiew

Bycie dziewczyną jednego z najprzystojniejszych i najbardziej utalentowanych surferów to spełnienie marzeń każdej dziewczyny... Iris i Zeke wyruszają...

Tajemnica pozytywki
Katarzyna Grochowska