Terapeuta, przed którym obnażysz wszystko
Janet jest nieugiętą bizneswoman. Jej życie to pozorne spełnienie marzeń. Za fasadą perfekcji kryją się jednak ciche, samotne wieczory zakrapiane winem i nadmierne poświęcenie pracy. Wszystko to pozwala kobiecie zapomnieć o bolesnej przeszłości.
Szukając ukojenia, Janet zapisuje się na terapię do Williama – niezwykle aroganckiego, ale przenikliwego specjalisty. Dzięki swoim niekonwencjonalnym metodom mężczyzna szybko obnaża problemy pacjentki, a w szczególności jeden, którego ta wstydzi się najbardziej – nie potrafi osiągnąć orgazmu.
Z pomocą terapeuty Janet zanurza się w świat seksu, poznaje swoje ciało i potrzeby. Z pozoru niewinne ćwiczenia na nowo rozbudzają w kobiecie pożądanie. Jego źródło jest jednak tak niewłaściwe, że istnieje tylko jedno bezpieczne miejsce, by o nim mówić.
W końcu sekrety nigdy nie wydostają się przez zamknięte drzwi gabinetu…
Wydawnictwo: Novae Res
Data wydania: 2025-01-07
„Uważny dotyk” to nie tylko psychologiczna opowieść o odnalezieniu radości życia,ale także gorący romans z odważnymi scenami.Janet chce rozliczyć się z przeszłością,by po prostu żyć i cieszyć się z życiem. Powieść obnaża delikatne sfery bohaterki,która nie potrafi osiągnąć orgazmu.Towarzyszymy w jej terapii i „naprawie”,by w jej życie zawitała radość.
Historia wielokrotnie zaskakuje swoją zmiennością wydarzeń i decyzjami bohaterów,które nie zawsze były słuszne.To sprawia,że lekturę czyta się ekspresowo.Życie bohaterki to istny rollercoaster.Sama nie potrafi je ogarnąć a rozpoczęcie terapi pomaga i szkodzi jednocześnie.Dodając do tego osoby z przeszłości robi się ciekawie,trochę niebezpiecznie z możliwością odkrycia całej prawdy,która nie zawsze jest łatwa.
„Uważny dotyk” gwarantuje czytelnikowi ogromu emocji i zakończenia na które nikt nie jest przygotowany-zwłaszcza Ja.Tego się absolutnie nie spodziewałam!To sprawiło,że historia zostanie na długo w mojej głowie.
Koniecznie poznajcie historię Janet,która spowoduje szybsze bicie serca.
POLECAM
"Uważny dotyk" - Scarlett Peacock
4,5/5 ?
"Nie mogłam się doczekać, kiedy świat zacznie płonąć. Wszystkich, tylko nie mój. Już nigdy więcej."
Czy erotyk może być tak wciągający, że trudno się oderwać?
Otóż może, czego dowodem jest ta historia ?
To, że coś jest erotykiem nie znaczy, że nie może być napisane ze smakiem. Tak było w tym przypadku. Jestem pełna podziwu, jak autorka dobrze poradziła sobie z tymi scenami, jak napisała to taki sposób, że nie wykręcało mnie z zażenowania..
A to dopiero jej debiut!
Pożądanie, namiętność, emocje.. tego w tej książce nie zabrakło.
A ja lubię, jak emocji nie brakuje ?
A wiecie, co jeszcze lubię? (A raczej kogo..)
Williama! ??
"- Will, próbuję z tobą rozmawiać.
- Wiem, pękam z dumy, kiedy to widzę."
No ku*wa, przed takim terapeutą, to i ja bym się obnażyła - dosłownie i w przenośni XD
@scarlett_peacock czy mogłabyś wysłać do mnie takiego Williama? Jak już tworzysz takich typów, to potem wyślij mi takiego realnie ?
To, jak autorka stworzyła bohaterów.. coś pięknego. Zarówno William, jak i Janet, mają charakterki nie do podrobienia. Podoba mi się, że bohaterowie nie są tacy na jedno kopyto, płascy i bez emocji, tylko faktycznie mają w sobie to coś.
No i warto wspomnieć, że nie samą erotyką ta książka żyje - powiedziałabym, że ma też w sobie coś z thrillera?
JA NIE UMIEM W TO OKREŚLANIE GATUNKÓW XD
Ale tak, ta historia ma w sobie coś więcej, niż sam romans ?
Tajemnice..
Jest ich tutaj sporo. Jedne bardziej do przewidzenia, inne mniej, ale dodały książce charakteru.
Nie brakuje w niej też cięższych tematów, jak choćby uzależnienie od nałogu. Czy został odpowiednio poruszony? Ekspertem nie jestem, jednak na moje oko autorka dobrze sobie poradziła i z takim cięższym wątkiem.
Relacja Janet i Williama..
"- William, jedną rękę wciąż mam sprawną. Nie chcesz, żeby wylądowała na twojej twarzy.
- Nie, to prawda. Zdecydowanie wolałbym, żeby znalazła się gdzieś indziej."
No nie oszukujmy się.. ja za samego Williama byłabym zakochana w tej relacji ?
Jestem cholernie zauroczona tą książką!
Sam finał.. głównie właśnie dzięki niemu mam tak niezaspokojoną żądzę, by poznać ciąg dalszy NATYCHMIAST.
Pozostawiono mnie z takim niedosytem, że chyba spłonę w oczekiwaniu..
@scarlett_peacock - nie wiem, jak to zrobisz, ale ja chcę drugi tom na wczoraj! Pospiesz się, bo zdobędę twój adres i zacznę cię nękać ??
Duża polecajka!
"Chciałam być jego. Chciałam wynagrodzić mu rozczarowania, których doznał przez lata. Chciałam być najlepsza właśnie dla niego. W tym krótkim momencie stanowił moją niezdrową fascynację. Moją obsesję. Miałam nadzieję, że ten stan nigdy nie minie, i choć wiedziałam, jak będzie naorswde, tej nocy pozwoliłam sobie w to wierzyć."
Współpraca reklamowa z @scarlett_peacock
Janet to perfekcyjna kobieta sukcesu, której siła widoczna jest na każdym kroku. Nikt nie wie o tym, że pracoholizm, który doprowadził ją na szczyt to tylko wierzchołek góry. Bohaterka skrywa bowiem w sobie niesamowicie ciężkie pokłady traumy. Bagażu, którego nie widać, gdy wchodzi na wagę. Trafia pod opiekę specjalisty - na terapię do Williama. Mężczyzna swoimi nietypowymi technikami obnaża coraz to głębsze problemy kobiety. Pomiędzy nimi wytwarza się niebezpieczna namiętność, która zmienia się w intensywny romans. Historia o tym jak czyste pożądanie zmienia się w uczucie.
Jestem pod wrażeniem tego ile emocji wywołała u mnie ta historia. Niesamowicie namacalne napięcie, strach, podniecenie, smutek, współczucie, radość i wiele zaskoczeń. Każdy, kto mnie zna, wie że od lat z powodów osobistych literatura tego gatunku nie jest mi bliska. W tej książce odnalazłam cząstkę siebie i znalazłam ukojenie, które pozwoliło mi na nowo odnaleźć się w świecie namiętności.
Obawiałam się prostoty i schematyczności, która kojarzy mi się z literaturą tego rodzaju. Autorka nawet jak sięgała po schematy to dodawała do nich wiele wyjątkowych wątków, które z uśmiechem zaskakiwały moją duszę. Nawet brutalne sceny uniesień bohaterów, były opisane z pewnym smakiem i urokiem.
William jest mężczyzną o wyjątkowych cechach z wymaganą u terapeuty wrażliwością, z niesamowitą atrakcyjnością, pewnością siebie i niezwykle ważną umiejętnością słuchania. Skrada serce czytelnika tym, że zaskakuje swoimi unikatowymi pomysłami i potrafi stworzyć niesamowicie pikantną atmosferę, która rozpala do czerwoności. Pełen tajemnic, które dodają mu niepowtarzalnego uroku.
Książka zaskoczyła mnie swoją złożonością i głębią, emocjonującym pomysłem na każdą scenę oraz nieprzerwanym łańcuchem doznań emocjonalnych. Autorka nie boi się podejmować trudnych tematów tj. trauma, wykorzystywanie, tęsknota czy samotność. Robi to w wyjątkowy, pełen gracji sposób, który wskazuje na ogromny talent.
Odmieniona, zahipnotyzowana i uzależniona czekam z niecierpliwością na kontynuację.
Dziękuję wydawnictwu za wysłuchanie mojej prośby i przesłanie mi książki, w której opisie zobaczyłam ogromny potencjał do dotarcia w najskrytsze zakątki mojej duszy.
[współpraca barterowa]
Przeczytane:2025-02-17, Ocena: 6, Przeczytałam, 52 książki 2024, Mam,