Telefon

Henry Pierce jest naukowcem i biznesmenem, współwłaścicielem firmy Amadeo Technologies prowadzącej badania z dziedziny biochemii i nanotechnologii. Po rozstaniu z ukochana musi zmienić miejsce zamieszkania: jego asystentka wynajmuje mu luksusowy apartament w Santa Monica, wyposażony w linię telefoniczną.

Kiedy Henry próbuje odsłuchać automatyczną sekretarkę odkrywa, że jego numer należał poprzednio do kogoś innego - prostytutki imieniem Lilly.

Dziewczyna najwyraźniej ma kłopoty wydaje się, że zaginęła. Podejrzewając, że grozi jej niebezpieczeństwo, Pierce postanawia ją odnaleźć. Stopniowo daje się wciągnąć w świat całkowicie różny od własnego: płatnych hostess, seksu z Internetu i skrywanych tożsamości.

Nade wszystko pragnie ocalić kobietę, której nigdy nie spotkał. Każdy krok w przeszłość Lilly prowadzi go coraz głębiej w sieć intryg i zbrodni, zbliżając do nieuchronnej konfrontacji z policją.

W końcu Henry zda sobie sprawę, że nic nie działo się przypadkiem, a jest częścią większego planu.

Informacje dodatkowe o Telefon:

Przeczytane:2022-02-28, Przeczytałem,
Czarne echo
Michael Connelly0
Okładka ksiązki - Czarne echo

Los Angeles. W rurze kanalizacyjnej znaleziono ciało mężczyzny. Okazuje się, że detektyw Wydziału Zabójstw, Harry Bosch, zna denata. Służyli razem podczas...

Ołowiany wyrok
Michael Connelly0
Okładka ksiązki - Ołowiany wyrok

Po dwóch latach niepowodzeń i błędnych decyzji Mickey Haller gotowy jest wrócić do pracy w sądzie. Kiedy hollywoodzki adwokat Jerry Vincent zostaje zamordowany...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk