Świat kobiet

Tragiczna śmierć Andrew Reycarta i upadek jego firmy odmieni los wielu ludzi. Wpłynie też na życie czterech kobiet, stawiając przed nimi nowe wyzwania.

Fiona, żona Andrew, traci dom i zostaje bez środków do życia. Na pozór słaba i krucha, udowodni, że zawsze była kimś więcej niż śliczną żoną swojego męża.

Sally boryka się z kłopotami małżeńskimi, które nasilają się, odkąd jej mąż stracił pracę w fabryce Rycarta. Teraz w jej życiu pojawia się nowy mężczyzna.

Debora pracuje w firmie przejmującej zadłużoną firmę Reycarta. Ambitna i bezkompromisowa, nie zauważa, że ci, którzy powinni ją wspierać, bezwzględnie nią manipulują.

Elizabeth od dwudziestu ośmiu lat jest szczęśliwą żoną i matką. Przez wiele lat poświęcała się dla rodziny, wreszcie przyszedł czas, by pomyśleć o sobie. Jak na to zareaguje mąż, świetny chirurg, zmuszony do przejście na wcześniejszą emeryturę? Czy będzie wspierał zawodowe ambicje żony i przejmie domowe obowiązki, zapominając o urażonej męskiej dumie?

Informacje dodatkowe o Świat kobiet:

Wydawnictwo: HarperCollins Polska
Data wydania: 2013-07-19
ISBN: 978-83-238-9073-7

Kup książkę Świat kobiet

Świat kobiet - opinie o książce

Avatar użytkownika - darinda
darinda
Przeczytane:2014-03-08, Ocena: 6, Przeczytałam, 52 książki 2014,
Jestem zachwycona jak autorka opisała czego doświadczyli bohaterowie, to jak ich połączyła i stworzyła piękną historię :)
Avatar użytkownika - Paola35
Przeczytane:2013-09-30, Ocena: 5, Przeczytałam,
Pierwsza miłość
Penny Jordan0
Okładka ksiązki - Pierwsza miłość

Robert był pierwszym chłopakiem Holly, jednak chociaż łączyło ich prawdziwe uczucie, mieli różne wizje wspólnej przyszłości. Holly marzyła o szybkim ślubie...

Zamek na Sycylii
Penny Jordan0
Okładka ksiązki - Zamek na Sycylii

Miliarder Alessandro Leopardi jest właścicielem nowoczesnej floty powietrznej. Programowo nie chce zatrudniać w swojej firmie kobiet pilotów. Jednak Leonora...