Nowy gracz

Gigantyczna Sieć, potomek Internetu, oplata glob ziemski i życie bez niej byłoby niemożliwe. Pewnego dnia pojawia się na jej stronach nowy haker -niekonwencjonalny i nieobliczalny. Rozpoczyna się pogoń za `nowym graczem`. Akcja błyskawicznie przenosi się z Paryża do Getyngi czy Tajlandii, a także na satelity komunikacyjne i cyberprzestrzeń.

Informacje dodatkowe o Nowy gracz:

Wydawnictwo: Książka i Wiedza
Data wydania: b.d
ISBN: 83-05-13315-X

Kup książkę Nowy gracz

Nowy gracz - opinie o książce

Avatar użytkownika -

Przeczytane:2014-04-02, 52 książki 2014,
Bardzo dobra książka, wciągająca już od początkowych stron. Spodobał mi się pomysł pokazania akcji od strony 'tych złych', a otwarte zakończenie aż prosi się o ciąg dalszy. Pomiędzy wydarzenia autor wplata rozważania o tym, czym jest życie, oraz co jest w nim najważniejsze. Książka ma też sporo drobnych wad, ale nie przeszkadzają one za bardzo w czytaniu.

Przyszłość, w której cyfryzacja wkracza w każdą dziedzinę życia człowieka. Sieć, bez której funkcjonowanie wydaje się niemożliwe. Pojawia się haker, którego trudno namierzyć, który potrafi ominąć wszelkie zabezpieczenia, który zna słabe punkty. Autor zabiera nas w pościg po całym świecie. Londyn, Paryż, Tajlandia, Warszawa, Montana, Petersburg... Zostajemy z pytaniem, czy sztuczna inteligencja jest w stanie przejąć nad nami kontrolę.

Kobiety naukowców
Aleksandra Glapa-Nowak