Maniek mówi

Maniek - nieoceniony towarzysz dziecięcych przygód!

Seria boardbooków stworzona z myślą o najmłodszych. Łączy radość z zabawy z poznawaniem świata i pierwszymi krokami w nauce. Razem z wesołym prosiaczkiem maluszki ćwiczą mowę, nazywają kolory oraz przedmioty. Książeczki o świnku Mańku wyróżnia prostota w warstwie tekstowej i graficznej, która ułatwi małemu czytelnikowi odbiór treści.

Informacje dodatkowe o Maniek mówi:

Wydawnictwo: Zielona Sowa
Data wydania: 2024-03-27

Kup książkę Maniek mówi

Maniek mówi - opinie o książce

Avatar użytkownika - mrs_zolza
mrs_zolza
Przeczytane:2024-03-28, Ocena: 5, Przeczytałam, Mam,

"Maniek..." to nowa seria autorstwa Agnieszki Matz, wydana nakładem Zielonej Sowy.

To książki według oznaczenia dla dzieci 1+ i patrząc na moją trójkę tak bym właśnie je oceniła - dla dzieci już nawet przed rokiem (8/9 mcy) do 2 lat. Syn (2,5) jest już na nie za duży. Choć to oczywiście kwestia indywidualna i zależy od tego na jakim etapie rozwoju mowy jest Wasze dziecko.

A to dlatego, że książki zapoznają dzieci z pierwszymi wyrazami dźwiękonaśladowczymi (bam, pac) i zwrotami używanymi zazwyczaj na samym początku nauki mowy (pa, pa; tuli, tuli). Zawierają też bardzo proste, krótkie zdania.Cała seria jest bardzo przyjazna maluchom! Począwszy od poręcznego formatu i sztywnych stron po barwne, czytelne ilustracje na delikatnym tle i proste zdania.

Maniek to przesympatyczny bohater, który towarzyszy maluchom w poznawaniu świata i wspiera w rozwoju mowy!

Moim zdaniem to ciekawa opcja na prezent dla małego bobasa! :)

Żółty groszek. Równie wyjątkowy
Agnieszka Matz0
Okładka ksiązki - Żółty groszek. Równie wyjątkowy

Żółty Groszek mieszka w puszce z licznymi braćmi i nie przejmuje się swoim oryginalnym kolorem. Ale zielone groszki zaczynają wyśmiewać się z niego. Groszek...

Self-care. Pozytywnik
Agnieszka Matz0
Okładka ksiązki - Self-care. Pozytywnik

,,Pozytywnik" to książka aktywnościowa, która wspaniale sprawdzi się jako pamiętnik! Znajduje się tu mnóstwo miejsca do uzupełniania, kolorowania, przyklejania...