Los Montes

Tuż po zakończeniu II wojny światowej dwunastoletni François wraz z matką, Claire, wsiada na okręt "Europa" , który bierze kurs na Chile. Claire płynie do Franza, obecnie właściciela Los Montes - hacjendy malowniczo położonej na zboczach Andów. Poznała go w Paryżu wkrótce po śmierci męża, który zginął na froncie w 1940 roku. Wkrótce chłopiec zostaje wysłany do internatu w Valparaiso. Tam odkrywa, że może mieć własne życie, niezależne od ukochanej matki, oraz gromadzi informacje na temat Franza. Powoli dociera do niego, że Franz jest byłym esesmanem, jednym z tych, którzy zabili jego ojca. Pewnego dnia Francois powraca do Los Montes i postanawia odzyskać tylko dla siebie zakochaną matkę. Skutki tej decyzji dotkną wszystkich.Bertrand Godbille studiował filologię klasyczną, nauki polityczne i prawo. Pracę zawodową rozpoczął w banku i w świecie finansów zrobił karierę - ostatnio był prezesem spółki finansowej. Obecnie zajmuje się tylko pisaniem książek, pasji swojej młodości. "Los Montes" to jego trzecia powieść.

Informacje dodatkowe o Los Montes:

Wydawnictwo: Muza