Johnny Cash

Johnny Cash (1932-2003) - zbuntowany "człowiek w czerni", nieposkromiony patriota, król muzyki country. Nim jednak zyskał sławę, był nieśmiałym wiejskim chłopcem, którego marzenia rodziły się na bawełnianych polach Arkansas. Mimo spektakularnego sukcesu Cash całe życie zmagał się z towarzyszącym mu od dzieciństwa poczuciem winy i brakiem wiary siebie.

Michael Streissguth bada wiele sprzecznych i pomijanych aspektów życia i kariery legendy muzyki country. Pomaga zrozumieć walkę piosenkarza z osobistymi demonami, słabościami i uzależnieniem. Nie zapomina o jego wielkich powrotach, ogromnej woli zadośćuczynienia, kochania i tworzenia.

Ta opowiedziana z pasją historia powstała na podstawie wywiadów z rodziną, przyjaciółmi i współpracownikami piosenkarza. Streissguth rozwiewa mity i oferuje bezstronne, rzetelne spojrzenie.

Informacje dodatkowe o Johnny Cash:

Johnny Cash - opinie o książce

Avatar użytkownika - NaturaLapsea
NaturaLapsea
Przeczytane:2017-01-17, Ocena: 5, Przeczytałem, 52 książki 2017, Mam,
"Gdy Johnny Cash zmarł w 2003 roku, dla wielu osób był kimś, kto ucieleśniał ducha amerykańskiego Dzikiego Zachodu. Niektórzy pamiętali inne wcielenia Casha: grzesznik z problemami, odkupiony chrześcijanin, głos świadomości społecznej i najważniejsze nazwisko w muzyce country. Inne pochlebne głosy powracały ustawicznie do człowieka majestatycznego i odważnego". Dla wielu osób pozostał po prostu Amerykańskim Śpiewającym Gawędziarzem. Ostatnim...