Czy usterka technologiczna może przynieść ci coś więcej niż tylko ból głowy? A jeśli przyniesie ci dozgonną miłość? Kiedy pewna aplikacja psuje plany podróży, Hannah odkrywa zupełnie nowy świat pełen śmiechu i romansu.
Pisarka telewizyjna Hannah Storm ma już za sobą małżeństwo, właśnie skończyła 30 lat i straciła pracę. Przytłoczona tym, jak potoczyło się jej życie, i cierpiąca na blokadę pisarską, postanawia porzucić resztki ostrożności i za pomocą nowej aplikacji Good Nights rezerwuje miesiąc w wynajętym domu na wyspie u wybrzeży Francji. Ale leje deszcz i ktoś jest w jej wynajętym domu. Spotyka w nim Trippa - apodyktycznego, inteligentnego z gorącym brytyjskim akcentem faceta.
Dołącz do Hannah i Trippa w ich wyspiarskich przygodach w tej dowcipnej, wzruszającej komedii romantycznej. Książka na plażę i wakacje, idealna do leżakowania przy basenie latem i przy kominku w zimowe wieczory. Samodzielna powieść osadzona w tym samym uniwersum co Bilet.
Data wydania: 2022-04-12
Tytuł oryginału: Good Nights
W dniu, w którym Cat Glamour postanawia rozpocząć rutynowe ćwiczenia, ostatnią rzeczą, jakiej się spodziewa, jest współczesny Dżin wyskakujący z jej konsoli...
Przeczytane:2023-03-22, Ocena: 4, Przeczytałam,
Marzyliście kiedyś, żeby rzucić wszystko i wyjechać gdzieś, by rozpocząć nowe życie?
Scenarzystka telewizyjna Hannah rozwodzi się z mężem, a jej serial zostaje zdjęty z telewizji.
Łapie ją blokada artystyczna i nie może wymyślić nowego serialu.
Postanawia zrobić sobie wakacje i liczy na nagły przypływ weny.
Rezerwuje pobyt na wyspie u wybrzeży Francji poprzez aplikacje Good Nights.
Okazuje się, że poprzez błąd aplikacji ten sam dom wynajmuje już Tripp.
Tripp przyjechał na wyspę w celach badań naukowych i tak jak Hannah liczy na spokój podczas swojego pobytu.
Czy cała sytuacja się rozwiąże?
Czy para może się pogodzi i będą w stanie wytrzymać ze sobą ten czas?
Bardzo dziwnie, słuchało mi się tej książki.
Z jednej strony mamy opowieść o dorosłych ludziach a momentami zachowywali się jak dzieci.
Rozumiem, że nad uczuciami nie da się zapanować, ale dwójka dorosłych ludzi po 3 dniach wyznaje sobie miłość, a w ciągu tygodnia już są zaręczeni?
Jak dla mnie jest to, dość naciągnę, zwłaszcza że te osoby cierpią po wcześniejszych związkach.
No, chyba że na ten wyspie miłość wisi w powietrzu, bo w sumie każdy związek rozwijał się tam dość szybko.
Ogólnie polecam tę książkę jako coś lekkiego, szybko się czyta i historia nie wymaga analizowania każdej kwestii.
Ocenka: 6/10