Kto | Post |
---|---|
|
2016-11-13 03:22:50
Mam dylemat czy 12 lub 26 książek. Literaturę przeczytałam, ale pamiętam co było, gdyż zawsze sobie notuje informacje o danej książce, robię recenzję. Jest to dylemat, gdyż miałam opór,że coś nie wyjdzie, a teraz chciałabym wziąć udział. Do stycznia jest troszkę czasu. |
|
2016-12-05 00:37:21
Ale jak to się stało, że nie ma tu mojego zgłoszenia O.O No to się dopisuję, żeby nie poszły na marne starania całoroczne. Podjęłam się wyzwania 12 książek w 2016 roku. Szczęśliwie udało mi się przeczytać ich więcej (15), chociaż nie wierzyłam w swoje siły :D |
|
2016-12-20 20:58:50
Zgłaszam sie do wyzwania 52 ksiażki w 2016 r. Za mną już 63 książki ale dalej czytam. W 2017r mam nadzieje że będzie przynajmniej 100 |
|
|
|
2016-12-28 19:03:34
Muszę zmienić półkę z 26 na 12, koniec roku już za moment a bardzooo długi zastój, jaki miałam na początku roku, zrobił swoje :/ Oby nowy rok był lepszy :) Powodzenia Wszystkim życzę :) |
|
2016-12-29 12:34:09
Małe pytanko, ile czasu po zakończeniu roku mamy na uzupełnienie półek? Czytam właśnie 27 książkę, muszę jednak jeszcze napisać bodaj 3 recenzje i obawiam się, że do niedzieli się z tym nie wyrobię :-( |
|
2016-12-31 08:11:32
Niesamowite, dzięki Wam udało mi się osiągnąć cel! Przeczytałam 26 książek w rok! Pomimo wymagającej pracy, rodzinnych zawirowań i masy obowiązków zrobiłam to! Bardzo dziękuję za wsparcie :) i trzymam kciuki za Wasze postanowienia na przyszły rok! |
|
2017-01-01 12:26:42
Wyzwanie ukończone 65 przeczytanych i zrecenzowanych książek:) |
|
2017-01-01 13:39:35
Jak wszystko na niebie i ziemi zapowiadało zakończył się rok 2016 - nic odkrywczego :) jednak póki ten kolejny się rozhula zrobię małe podsumowanie wyzwania, które podjęłam. Udało się w regularnym czytaniu osiągnąć 39 książek. Wiem, że ten wynik dla niektórych będzie czymś nie wartym tych słów które tu piszę. Jednak ja jestem zadowolona, kto wie, może z racji kolejnego roku uda się zwiększyć tę liczbę. A przy okazji niejako pragnę złożyć Wam, wszyscy którzy tu zaglądacie, kolejnego lepszego roku. Aby zawsze było z czego uszczknąć odrobinę czasu na kolejne lektury, aby te lektury pozostawiały po sobie trwały ślad i by wzrok stawał na wysokości podjętych przez Was czytelniczych zobowiązań. Wszystkiego dobrego w 2017 roku. |
|
2017-01-02 11:12:57
I tak zakończył się rok a moja półeczka z 52 książkami zapełniła się do 92 :)Życzę sobie i wszystkim czytelnikom zaczytanego roku 2017 :) Pozdrawiam :) |
|
2017-01-02 13:17:25
Na mojej półce 12-książkowej znalazło się 16 książek. Myślę, że to niezły wynik biorąc pod uwagę grubość niektórych tomów i moją premierę w konkursie. Podsumowanie ? Dwa moje osobiste literackie odkrycia: Joanna Bator i Karl Ove Knausgard. Dzięki lekturze ich niesamowitych powieści w minionym roku przeżyłem dwa literackie życia. Jedno polskie w Wałbrzychu, drugie norwesko-szwedzkie. Obydwa równie niezwykłe i fascynujące jak moje własne :) Wielu fascynujących literackich "przeżyć" winszuję wszystkim forumowiczom w 2017 roku. |
|
2017-01-02 17:15:53
Ech wynik o wiele gorszy niż w zeszłym roku, ale nie zdążyłam ze wszystkimi recenzjami :( |
|
2017-01-02 20:52:13
Poszukująca i inni którym udało się osiągnąć cel gratulacje :) Ja też miałam o wiele bardziej pracowity rok niż zazwyczaj, ale na dobrą książkę zawsze się znajdzie czas i też mi się udało przeczytać 26 :) |
|
2017-01-02 23:08:32
To był naprawdę ciężki rok. Jedna z najbliższych mi osób spędziła w szpitalu ponad trzy miesiące. Przez większość tego czasu zastanawiałam się, czy nie powinnam zrobić sobie przerwy w studiach i wrócić do rodzinnego miasta. Wtedy książki po raz kolejny udowodniły mi, jak wspaniałymi są przyjaciółmi, a ludzie – w jak piękny sposób można być człowiekiem. Wyzwanie czytelnicze zostało zakończone z wynikiem: przeczytane 73 pozycje. Oczywiście do konkursu zgłosiłam tylko te, które zdążyłam w jakikolwiek sposób opisać. I choć nie zachwyca mnie ogólny poziom treści wybranych przeze mnie tomów, ani recenzje, jakie im wystawiłam, ani to, że moja praca nie ma praktycznie żadnych szans z pięknymi elaboratami i niesamowitymi, zróżnicowanymi półkami innych osób biorących w konkursie, to przecież nie o to w tym wyzwaniu chodzi. I właśnie dlatego chciałam całej społeczności bardzo podziękować za prawdziwie sportową rywalizację, a organizatorom konkursu - za wspaniały pomysł i realizację całego projektu. Bo gdy bywało gorzej (a było sporo takich dni), to czytałam Wasze opisy, dialogi, wpisy na forum i przypominaliście mi, że szczęście nie znikło z tego świata, tylko dlatego, że czasem spotykają nas trudne sytuacje. Dlatego dziękuję. Wszystkim tym, którzy wzięli udział w wyzwaniu - gratuluję, a tym, którzy je ukończyli - życzę powodzenia. Szkoda, że nie każdy z Was wygra. Jeśli dla kogoś będzie to pocieszające, staliście się moimi małymi aniołkami. Daliście mi cel i możliwość ucieczki od szarych, zmęczonych myśli. Szczęśliwego (i zdrowego!) Nowego Roku! |
|
2017-01-03 10:10:30
Ja też wyzwanie ukończyłam , chociaż też nie było łatwo . W tym roku już czekam na nowe wyzwanie ,a moja poprzeczka znowu powędruje na 52 książki :) Pozdrawiam wszystkich i gratuluję ukończenia wyzwania :) |
|
2017-01-03 13:40:27
Niestety po 2 latach z sukcesem, bardzo zapracowany 3 rok wyzwania dał mi tylko 33 książki. Postanawiam poprawę i czekam na wyzwanie w 2017, już mając kilka ciekawych pozycji na półce. |
|
2017-01-03 14:52:11
Mam 2 zaległe recenzje przez choróbsko, ale wynik - ponad trzy razy więcej przeczytanych książek... |
|
2017-01-03 16:34:04
Co prawda mam kilka zaległych recenzji, ale cieszę się, że udało mi się przeczytać ponad 100 książek :) Gratuluję innym, którym się powiodło. :) |
|
2017-01-04 08:58:33
123 książki :) |
|
2017-01-04 09:40:13
Wyzwanie udało się zakończyć z równym wynikiem 52 książek. Przyznam, że nie było łatwo. W październiku przeżyłam osobistą tragedię - w wypadku zginęła ukochana osoba i trudno było beztrosko zatracać się w świecie literatury. Wcześniej bywało, że czytałam po trzy książki tygodniowo, teraz jednak „wyczynem” jest przeczytanie jednej książki w miesiącu. Mam nadzieję, że mój zapał czytelniczy rychło powróci i wezmę udział w kolejnym czytelniczym wyzwaniu. Mam też nadzieję, że ten rok będzie dla nas wszystkich łaskawszy. |
|
2017-01-05 23:13:21
Wyzwanie zakończone z liczbą 106/52 ;) Ale nie wszystkie jeszcze wprowadziłam na swoją półkę przeczytanych :( Tak to jest, jak człowieka odetnie od Internetu na jakiś czas, a potem próbuje się nadrabiać zaległości :/ Ale nie dam się - w ten weekend uzupełnię wszystko, bo na szczęście ewidencję wraz z datami prowadziłam w wersji papierowej na bieżąco ;) |