Forum

Wątek - Czytelnicze wyzwania 2016 - konkurs
← powrót

Kto Post
slk
2017-04-27 14:38:50

Przede wszystkim: bardzo mi przykro, że kazałem Wam tak długo czekać na wyniki naszych wyzwań. Ale też w tym roku mieliśmy wyjątkowo dużo czytania, a rywalizacja była szczególnie wyrównana. Ogólna liczba osób biorących udział w naszych wyzwaniach rocznych 2016 nie przytłoczyła nas aż tak bardzo - dlatego kilkakrotnie obiecywaliśmy wcześniejsze wyniki. 350 uczestników. Naprawdę jednak imponujące okazują się kolejne liczby: ponad 12 tysięcy przeczytanych książek, 9711 opinii i ponad 1000 recenzji. Wszystkie wyzwania ukończyło ponad 160 osób. Przytłaczająca (nas zwłaszcza) większość wybrała wyzwanie „52 książki". Powtórzę to, co pisałem już rok temu: fakt, że nie otrzymacie nagrody głównej w swojej kategorii nie znaczy, że nie piszecie dobrze. Doceniamy każdego, kto spróbował wziąć udział w naszych wyzwaniach czytelniczych - dlatego każdy ich uczestnik otrzymuje punkty, które wymienić można na książki w naszym sklepiku. Jednak kogoś musimy wybrać. W dodatku w każdej kategorii możemy wybrać tylko 3 osoby, bo zasoby książkowe serwisu nie są nieograniczone. Tak naprawdę wszyscy jesteśmy wygrani - bo w kraju, w którym ponad 63% obywateli nie przeczytała w ubiegłym roku ani jednej książki przeczytaliśmy nie jedną, nie - dwie i - w większości nawet nie 7. Jako czytelnicy jesteśmy po prostu wyjątkowo zaangażowani :) W tym roku zmieniamy nieco zasady. Naszym zdaniem kilkadziesiąt osób zasługuje na szczególne wyróżnienia za swój udział w wyzwaniach i szczególne w nie zaangażowanie. Do końca przyszłego tygodnia otrzymają one szczególnie duże pakiety punktów. Nie wymienię wszystkich loginów, ale ważne, żebyście wiedzieli, że byliście po prostu świetni. Dziękujemy Wam za to, że każdego dnia pomagacie nam tworzyć ten serwis. Jestem pewien, że po otrzymaniu pakietów punktów szybko zorientujecie się, że to o Was chodzi :) Wymienię tylko 4 osoby, które przeczytały w minionym roku najwięcej książek. To shi4, monweg, martucha180 oraz awiola. Co ważne: w przypadku każdej z tych dziewczyn opinie / recenzje były dojrzałe, interesujące, czasem - obszerne, czasem - mniej, ale zawsze wystarczające, by dowiedzieć się czegoś ważnego o książce. Gratulujemy i dziękujemy Wam za to, że jesteście z nami. I - wreszcie - nagrody. Najlepsi wśród najlepszych. Pierwsi wśród równych. W kategorii „czytam regularnie" nagrody otrzymują: - slena1098 - natalia07 - dorota198 - blackithilien W kategorii „12 książek 2016" nagrody otrzymują: Godmyt Faraons Magi W kategorii „26 książek 2016" nagrody otrzymują: Enigma Violabu Szpachela W kategorii „52 książki 2016" nagrody otrzymują: NaWidelcu Posredniczkaaa Olga_majerska Laureatów nagród prosimy o przesłanie danych na skrempa@granice.pl Dopiszcie, w którym wyzwaniu braliście udział i koniecznie podajcie numer telefonu dla kuriera! Jeśli macie ochotę, napiszcie też na pr@wwpol.com kilka słów na temat tego, jak wspominacie udział w wyzwaniach czytelniczych. Czy są motywujące, czy dobrze wziąć w nich udział, co jest najtrudniejsze, a co najciekawsze. Napiszcie, czy jesteście "zawodowo" związani z książkami, czy to po prostu Wasza pasja. Jeśli macie ochotę, podeślijcie nam też zdjęcie / avatar lub logo - jeżeli pozwolicie, Wasze opinie o wyzwaniach zamieścimy w naszym profilu na Facebooku. Jeśli uważacie, że coś - prócz czasu potrzebnego na rozstrzygnięcie wyzwań - powinniśmy zmienić, piszcie na skrempa@granice.pl Będziemy myśleć i ostro pracować - tym bardziej, że wkrótce czekają nas w serwisie duże zmiany. Bardzo duże zmiany. Przypominam, że sklepik zostanie uzupełniony w najbliższym czasie, gdy już wyślemy wszystkie nagrody w naszych wyzwaniach. W maju planujemy kilka dostaw, byście mogli przynajmniej częściowo wykorzystać punkty, które od nas otrzymacie. Później nowe pozycje pojawiać się w nim będą jak zwykle - raz, dwa razy w miesiącu. Pozdrawiamy i dziękujemy za wspaniałą zabawę. I, oczywiście, ponownie zapraszamy Was do udziału w tegorocznych wyzwaniach: http://www.granice.pl/post,wyzwania-czytelnicze-2017--konkurs-informacje-ogolne,33,1095
slpablos
2017-04-27 14:42:21

Gratulacje!
MonikaP
2017-04-27 14:48:52

W końcu się doczekaliśmy! :) Gratulacje dla zwycięzców! Jak zwykle zazdroszczę, że to nie ja :D
AlopexLagopus
Avatar użytkownika - AlopexLagopus
2017-04-27 14:53:04

Gratulacje dla wszystkich uczestników :-)
luimig
2017-04-27 15:08:06

Ogromne gratulacje dla wszystkich biorących udział w wyzwaniach a przede wszystkim dla zwycięzców :):):) To jeszcze tylko wyniki mniejszych wyzwań czytelniczych zostały... np. książki na jesień :)
izabela81
2017-04-27 15:34:55

Gratuluję wszystkim laureatom :)
mirand
2017-04-27 16:58:13

to było super wyzwanie, jak zawsze:) gratuluję zwycięzcom!
monalizka
2017-04-27 17:03:45

Gratulacje dla wszystkich, dla zwycięzców, wyróżnionych i tych co czytają książki :) Dziękuję za punkty :)
MonikaP
2017-04-27 17:05:04

Dziękuję za ogromny pakiet punktów! Teraz tylko muszę zapolować na coś w sklepiku :)
martucha180
Avatar użytkownika - martucha180
2017-04-27 17:31:47

Dziękuję za słowa uznania! Byłam bardzo zaskoczona, ale poczułam się też doceniona, tym bardziej, że jestem obok mnie wyróżnione zostały 2 moje koleżanki blogerki. Gratuluję wszystkim! Przede wszystkim zawyżania statystyk czytelnictwa w Polsce! Oby tak dalej!
Alexxandra
2017-04-27 17:36:24

Dziękuję za gigantyczny pakiet punktów :) Czuję się wyróżniona i w tym roku mam nadzieje, że także uda mi się osiągnąć swój cel :)
Shi4
2017-04-27 17:44:47

Dziękuję gorąco za punkty i gratuluję zwycięzcom :)
Noelka
2017-04-27 17:45:29

Gratuluję zwycięzcom :) I dziękuję za pakiet punktów :)
cichaczytelniczka
Avatar użytkownika - cichaczytelniczka
2017-04-27 18:04:01

Bardzo dziękuję za ogromny pakiet punktów. Na pewno przydadzą się na książki do tegorocznego wyzwania :) Serdecznie gratuluję zwycięzcom i pozostałym wyróżnionym :)
dorota198
2017-04-27 18:45:20

Dziękuję za wyróżnienie i kiedy mogę spodziewać się punktów na swoim koncie?
slk
2017-04-27 19:12:30

dorota198 - w naszych wyzwaniach można otrzymać nagrody książkowe lub pakiety punktów :) Pani otrzymała nagrodę - zestaw książek, dlatego prosiliśmy o dane adresowe :)
ksiazkowo_czyta
Avatar użytkownika - ksiazkowo_czyta
2017-04-27 19:19:21

Dzięki za punkty :)
Arvena
2017-04-27 19:27:41

Gratuluję wygranym, dziękuję także za punkty i docenienie :)
slk
2017-04-27 19:33:26

Właśnie skończyłem przyznawać punkty wszystkim biorącym udział w wyzwaniach. Robiłem to ręcznie, więc jeśli kogoś pominąłem - bardzo przepraszam, można się upominać :) Wkrótce spodziewajcie się jakiegoś tira w okolicach sklepiku :)
maja_klonowska
Avatar użytkownika - maja_klonowska
2017-04-27 19:38:45

Dziękuję za punkty :)) Gratulacje dla zwycięzców i wyróżnionych :))
Odpowiedz