Kto | Post |
---|---|
|
2014-01-24 10:18:42
Dziewczyny, no i jak Wam nie zazdrościć? :) Niezapomnianej lektury życzę i czekam na Wasze wrażenia z tych literackich podróży - mam nadzieję, że się podzielicie :) |
|
2014-01-24 10:26:51
Strasznie podoba mi się pakiet książek, które otrzymała en-ca_minne! A zdjęcie książek z kotem Puszkinem(!) pod tytułem: "Mnie tu proszę fotografować!" rewelacyjne! :-) |
|
2014-01-24 10:47:43
morgit - tak, książki wysłaliśmy razem z tymi z wyzwania "52 książki", więc kurier powinien był trafić do laureatów wczoraj lub dojedzie dzisiaj. do wszystkich nagrodzonych - cieszymy się, że przynajmniej częściowo utrafiliśmy w Wasze gusta czytelnicze. Staraliśmy się zwracać uwagę na to, co macie w swoich biblioteczkach, co już przeczytałyście, a co chcecie przeczytać. Podobnie będzie w przypadku nagrodzonych w pozostałych wyzwaniach, chociaż tu utrafienie z 52 książkami będzie jeszcze trudniejsze niż w przypadku 26 książek - zwłaszcza, że zasoby nam się trochę uszczuplają pod wpływem ostatnich rozstrzygnięć. Pozdrawiamy i życzymy przyjemnej lektury. |
|
|
|
2014-01-24 16:06:40
Wasz wkład pracy w wybieranie dla nas książek jest supermiły! Wiem, że się powtarzam, ale to trzeba podkreślić. Jeszcze raz wielkie dzięki!:))) Idę czytać :) |
|
2014-01-24 17:03:24
Najbardziej ucieszyłam się z książki która była na mojej półce "Chcę przeczytać" Pozostałych tytułów nie znam,ale kto wie czy nie odkryję kolejnych "perełek" Jeszcze raz dziękuję :) |
|
2014-01-25 19:24:23
violabu, Puszkin pozdrawia :) |
|
2014-01-27 18:51:04
W ramach podgrzewania atmosfery zdradzimy, że do wyzwania "52 książki" zgłosiły się łącznie 163 osoby! Wciąż pracujemy, czytamy, przeglądamy i weryfikujemy zgłoszenia :) |
|
2014-01-27 18:59:06
RioNegro - dla nas jest momentami nawet trochę przytłaczająca :) Ale dajemy radę, na szczęście! |
|
2014-01-27 19:03:37
Czy ta "przytłaczająca" liczba dotyczy tych wszystkich którzy tylko przystąpili do wyzwania, czy także je ukończyli? Mam jakoś takie odczucie, że w tym roku może być więcej ;) |
|
2014-01-27 19:23:52
Niewątpliwie konkurencja jest duża i na pewno w tym roku będzie jeszcze większa. Niemniej jednak sądzę, że akurat to jest bardzo pozytywne zjawisko. Mnie bardzo motywuje do czytania. :D |
|
2014-01-27 20:02:43
Shi4 - sporo osób ukończyło wyzwanie, choć rzeczywiście nie jest to aż tak przytłaczająca liczba. Niemniej jednak samo przejrzenie takiej liczby biblioteczek zajmuje potwornie dużo czasu, nie wspominając o przeczytaniu opinii czy recenzji. Tak, spodziewamy się, że w 2014 roku będzie zdecydowanie więcej chętnych i pewnie też więcej osób wyzwanie ukończy. Ale też mamy parę dodatkowych pomysłów i niespodzianek, które postaramy się w tym roku zrealizować. Na razie jednak musimy podsumować rok miniony. Uzbrójcie się w cierpliwość, ale wiedzcie, że stale pracujemy nad ogłoszeniem wyników. |
|
2014-01-27 20:50:10
A bardzo bierzecie pod uwagę datę dodawania recenzji? Ja np miałam bardzo zapracowane wakacje i mimo, że czytałam to przez wakacje prawie w ogóle nie miałąm czasu na dodawanie recenzji :( Mam nadzieję, ż w tym roku będzie leiej, chociaż prze studią mam mniej czasu na czytanie co mnie irytuje..:/ |
|
2014-01-27 21:51:05
agunia - ja czytałam i dodawałam na bieżąco, ale napisać ponad 300 recenzji , gdy często weny brak stało się ponad moje siły. Szczególnie grudzień był marny, słów brakowało. Totalna pustka. Uzupełniam na bieżąco |
|
2014-01-27 22:11:58
aqunia - spokojnie, sytuacje losowe rozumiemy i bierzemy na nie poprawkę :) Najważniejsze, by nie dodać 52 recenzji / opinii za jednym posiedzeniem, nie logując się wcześniej przez prawie cały rok... |
|
2014-01-28 11:10:52
To super, bo ja właśnie od maja, kiedy miałam maturę do wrześnie nia miała na nic czasu, bo pracowałam, potem studia, technicze, dość cięzkie i teraz nadrabiałam zaległości :( i znowu sesja i nie ma czasu czytać - irytujące :( |
|
2014-01-28 11:48:22
Tak to już jest, że tam gdzie ambicja tam ciągły brak czasu. Szkoła, potem studia, praca, dom, dzieci, hobby, odkrywanie nowych ścieżek. Dlatego to wyzwanie pomaga nam się zmotywować do systematycznego czytania. |
|
2014-01-28 11:49:02
No ciekawe jak redakcja to rozstrzygnie ponad 160 zgłoszeń to naprawdę dużo, w tym roku może i 200 osób będzie, albo i więcej, jakieś elfy by się przydały do pomocy ;) a bierzecie też pod uwagę datę założenia konta? Bo ja zdaje się, że założyłam jakoś we wrześniu i trochę hurtowo wysłałam recenzje książek, które przeczytałam w 2013 roku, ale jednocześnie znalazły się one na moim blogu. |
|
2014-02-03 18:18:59
Znalezienie czasu na przeczytanie w ciągu roku co najmniej 52 książek to spore wyzwanie. Ale chyba równie wielkim wyzwaniem było dla nas wyłonienie spośród ponad 130 osób (dodatkowe 30 zgłoszonych osób nie zaangażowało się w wyzwanie w ogóle) trójki laureatów. Trójki osób nagrodzonych, które zaimponowały nam najbardziej. Zanim ujawnię, kto to jest, podkreślę po raz kolejny: wszyscy jesteście zwycięzcami. Wszyscy jesteście niesamowici, bo w czasach, gdy o naszą uwagę zabiega tak wiele osób, mediów, propozycji spędzania wolnego czasu, znajdujecie chwilę na lekturę. A właściwie - całkiem sporo chwil :) Dlatego wszyscy otrzymają pakiety punktów, szczególnie duże pakiety zaś - osoby, które zdecydowaliśmy się wyróżnić. Nagrody w postaci zestawów liczących 52 książki otrzymają od nas w tym roku: - kaariokaa - za znalezienie złotego środka między liczbą przeczytanych książek a jakością dodanych recenzji. Bo kaariokaa nie dodawała opinii do przeczytanych w obrębie wyzwania książek, lecz publikowała recenzje. - white_swan - tu odwrotnie: chcemy pokazać, że treściwa, rzetelna opinia może być czasami cenniejsza niż sążnista, lecz mało konkretna recenzja. - danutka - za absolutnie wyróżniające się pod względem merytorycznym i stylistycznym recenzje oraz za świetne, miarodajne opinie. Tak się złożyło, że każda z nagrodzonych czytelniczek co najmniej zdublowała zakładany w wyzwaniu wynik. Chciałbym podkreślić: nie to było kluczowe. Równie poważnie traktowaliśmy uczestników, którzy przeczytali 52 książki, co tych, którzy przeczytali książek 200. Chodziło o to, by spełnić założenie - 52 książki na 52 tygodnie roku 2013. Wyróżnienia w postaci naprawdę sporych pakietów punktów otrzymają od nas: Anytsuj, violabu, agatrzes, Elzbieta_Dega, figlarna24, gocha, asymaka, sabja, karla1214, ivka86, dredota, IgnacyBendyk, alex9, izabela81, ksiazkowa-fantaz, just_monca, agnik66, MaKo, jusia, cyrysia, shi4, glaadys, faustyna, nunachopin, dorota_dega, alison2 i takahe. Przypominam, uprzedzając ewentualne pytania (które i tak się trafiają): sklepik zostanie uzupełniony bezpośrednio po zamknięciu ostatniego z wyzwań, bo wówczas dokonamy inwentaryzacji redakcyjnych zbiorów. Później nowe pozycje pojawiać się w nim będą jak zwykle - raz, dwa razy w miesiącu. Pozdrawiamy i dziękujemy za wspaniałą zabawę. Już teraz zapraszamy Was do udziału w tegorocznych wyzwaniach: http://www.granice.pl/forum.php?content=post&id_p=679 |
|
2014-02-03 18:29:03
Gratulacje dla nas wszystkich - to będzie chyba właściwy komentarz :) |
|
2014-02-03 18:35:11
Gratulacje !!! ;-). Ja mimo iż nie jestem wśród tych trzech osób niezmiernie się cieszę z wyróżnienia ;-). |