Kto | Post |
---|---|
|
2014-02-02 16:46:54
" Kochaj innych, tych, którzy ci zostali , i mów im to. Nie zwlekaj. To jedyna rzecz, której śmierć może nas nauczyć: że nie ma nic pilniejsze go jak miłość " Éric-Emmanuel Schmidt |
|
2014-02-02 17:10:49
",,Nasza miłość jest jak wiatr, nie widzę jej ale czuje.'" "- Naprawdę ją kochasz, prawda? - Z całego serca. - I co podpowiada ci serce? - Nie wiem. - Może zbyt gorliwie starasz się je usłyszeć." Wciąż ją kocham, widzicie, i nigdy nie zdjąłem z palca obrączki. Przez wszystkie te lata nigdy nie miałem ochoty tego zrobić. "W obliczu Boga oraz wszystkich obecnych przyrzekłem jej miłość i oddanie w chorobie oraz zdrowiu i nigdy jeszcze nic nie sprawiło mi takiej satysfakcji. Był to, pamiętam, najpiękniejszy moment w moim życiu." "Jesienna miłość " N. Sparks ! |
|
2014-02-02 17:22:33
"Ja wiem, Serce. Ja wiem, o co ci chodzi. Chodzi ci o miłość. Ale pamiętaj o jednym: ze wszystkich rzeczy wiecznych miłość trwa najkrócej." " Samotność w sieci " Wiśniewski " TRZEBA WIELKIEJ ODWAGI , ABY PONOWNIE OTWORZYĆ SERCE NA MIŁOŚĆ ." |
|
|
|
2014-02-02 20:35:43
"-Puchatku? -Tak Prosiaczku? -Nic- powiedział Prosiaczek biorąc Puchatka za łapkę - Chciałem się tylko upewnić, że jesteś" |
|
2014-02-02 20:44:15
Najpiękniejszy według mnie cytat pochodzi z książki Wisławy Szymborskiej pt: "Nic dwa razy" i brzmi... "Żaden dzień się nie powtórzy, nie ma dwóch podobnych nocy, dwóch tych samych pocałunków, dwóch jednakich spojrzeń w oczy." |
|
2014-02-02 20:44:21
...oczy są ślepe. Trzeba szukać sercem. Antoine de Saint-Exupéry Mały Książę |
|
2014-02-02 20:48:56
Myślę,że ten cytat nie tylko mi przypadnie do gustu. Idealnie opisuje zawirowanie w głowie każdej zakochanej kobiety. "Albo go kocha, albo się uparła. Na dobre, na niedobre i na litość boską." fragment wiersza Wisławy Szymborskiej- Portret kobiecy. |
|
2014-02-02 21:46:19
Sentencja z filmu Próba Ogniowa O prawdziwej miłości (scena ojca i syna) Kaleb: "Jak mam kochać kogoś, dzień po dniu, cały czas, jak w kółko ta osoba, ciągle mnie odrzuca " Tata Kaleba: "Nie możesz kochać swoją żonę, ponieważ nie możesz jej dać to, czego się nie masz. Ja nie mogłem prawdziwie kochać Twoją matkę, aż zrozumiałem, czym jest prawdziwa miłość i że naprawdę kocham Twoją Matkę. To nie dlatego, że mam jakieś nagrody z tego. Podjąłem decyzje, aby kochać Twoją matkę bez względu na to, czy ona na to zasługuje, czy też nie, czy odwzajemnia, czy też nie. Syn, Bóg cię kocha, nawet jeśli na to nie zasługujesz. Mimo, że Go odrzucili, pluli Mu w twarz ... " A to moje drugie ulubione zdanie z filmu, o problemach w małżeństwie." O Hard Times "Nigdy nie zostawiaj swojego partnera w tyle, zwłaszcza w ogniu." |
|
2014-02-02 23:27:17
"Miłość jest rozkapryszoną kobietą, ze swym rozchwianiem, sprzecznościami,humorkami i wybrykami. Potrafi być przerażona niczym bezdomne zwierzę, kryje w sobie niewypowiedziany lęk przed odrzuceniem, przychodzi sobie nie w porę, niczym nieproszony gość, i rozsiada się w sercu, hula jak halny, siejąc spustoszenie, jest delikatna jak bańka mydlana, a czar pryska wraz z lekkim podmuchem." "Namaluj mi słońce" Gabriela Gargaś |
|
2014-02-02 23:31:20
"Najważniejsze, czego człowiek musi się w swoim życiu nauczyć, to nauczyć się miłości." - Phil Bosmans `Kocham cię. Będę Cię kochał do dnia w którym umrę. A jeśli jest po tym jakieś życie, to wtedy też będę Cię kochał.` |
|
2014-02-03 10:32:53
Ostatnio córka mi powiedziała: Miłość jest jak książka, jeśli znasz zakończenie to nie warto czytać. |
|
2014-02-03 11:43:24
"Rozmowa liryczna" - Konstanty Ildefons Gałczyński - Powiedz mi jak mnie kochasz. - Powiem. - Więc? - Kocham cię w słońcu. I przy blasku świec. Kocham cię w kapeluszu i w berecie. W wielkim wietrze na szosie, i na koncercie. W bzach i w brzozach, i w malinach, i w klonach. I gdy śpisz. I gdy pracujesz skupiona. I gdy jajko roztłukujesz ładnie - nawet wtedy, gdy ci łyżka spadnie. W taksówce. I w samochodzie. Bez wyjątku. I na końcu ulicy. I na początku. I gdy włosy grzebieniem rozdzielisz. W niebezpieczeństwie. I na karuzeli. W morzu. W górach. W kaloszach. I boso. Dzisiaj. Wczoraj. I jutro. Dniem i nocą. I wiosną, kiedy jaskółka przylata. - A latem jak mnie kochasz? - Jak treść lata. - A jesienią, gdy chmurki i humorki? - Nawet wtedy, gdy gubisz parasolki. - A gdy zima posrebrzy ramy okien? - Zimą kocham cię jak wesoły ogień. Blisko przy twoim sercu. Koło niego. A za oknami śnieg. Wrony na śniegu. |
|
2014-02-03 22:18:33
"Prawdziwa miłość oznacza,że zależy ci na szczęściu drugiego człowieka bardziej niż na własnym, bez względu na to, przed jak bolesnymi wyborami stajesz." Nicholas Sparks 'I wciąż ją kocham' |
|
2014-02-04 16:43:37
"Miłości nie udowadnia się słowami". - Nikołaj Gogol |
|
2014-02-04 20:55:02
"Nic piękniejszego ponad życie, w życiu - nic ponad czar miłości." Carpio Lope de Vega "Miłość nigdy nie jest taka sama. Jest zawsze oryginalna i zmienia się stale, zależnie od charakteru i indywidualnych cech osoby, którą kochamy." Johann Peter Eckermann |
|
2014-02-04 21:30:45
Po niższy cytat pochodzi z książki :Paulo Coelho " Alchemik".. Cytat nie jest długi ale bardzo 'głęboki' ;) [...] miłość po prostu jest. Bez definicji. Kochaj i nie żądaj zbyt wiele. Po prostu kochaj. |
|
2014-02-04 21:44:54
Najpiękniejszy cytat to dla mnie Hymn o miłości,ale ponieważ już był przytaczany wybiorę inny. "Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu" Mały Książę Antoine de Saint-Exupéry |
|
2014-02-05 01:28:51
"Miłość to nie staw, w którym można znaleźć swoje odbicie. Miłość ma przypływy i odpływy. Ma też swoje rozbite okręty, zatopione miasta, ośmiornice i skrzynie złota i pereł. Ale perły leżą głęboko." "Złamanym sercom nie pozostaje nic innego, jak tylko uderzać rytmicznie po wieczność w zimowym krajobrazie." Anne Rice, "Skrzypce" "Nie cieszą mnie jednak spełnione pragnienia, wysłuchane modlitwy. Nie potrafią zapełnić pustki, jaką po sobie pozostawiłeś. Jesteś chorobą, bez której nie umiałabym egzystować. Chorobą, do której nie przyznam się nikomu." |
|
2014-02-05 09:05:46
"Myślę, że będę cię lubił i lubił, i lubił, i będziesz mi musiała przyznać, że nie tylko cię lubię, ale kocham, prawdziwie, gorąco, stale." Dziwne losy Jane Eyre |
|
2014-02-05 09:35:21
"Przyjacielu, jeśli będzie ci dane żyć sto lat, to ja chciałbym żyć sto lat minus jeden dzień, abym nie musiał żyć ani jednego dnia bez ciebie." A.A.Milne Ten cytat jest szczególnie dla mnie ważny i zawsze będę go trzymała w swoim sercu. Na zeszłoroczne urodziny mojego ukochanego taty zrobiłam mu kartkę i napisałam ten tekst w środku. Parę miesięcy później znalazłam go samego w domu w okropnym stanie..umierającym.. okazało się, że to zawał, z niejednymi komplikacjami.To, że teraz żyje, jest prawdziwym cudem i do dzisiaj nie potrafię się otrząsnąć z tego, że coś mi mówiło wtedy "jedź do taty" i gdyby nie to, już by go nie było z nami.. Mam jeszcze jeden cytat, a właściwie wiersz: " miłość na zawsze najdłuższa co miała przetrwać lat tyle śmierć burze z fijołkiem w kubeczku świnia przyszła na chwilę" J.Twardowski jest przykry, ale pokazuje niestety jak naprawdę kończą się czasem te zapewnienia o "wiecznej miłości".. |