Kto | Post |
---|---|
|
2019-06-12 01:26:10
Ja też wyzwanie już zaliczyłam. Przeczytałam (i obszernie zrecenzowałam) następujące książki: 1)Khaled Hosseini - "Modlitwa do morza" 2)Durian Sukegawa - "Kwiat wiśni i czerwona fasola" 3)Jarosław Dumanowski - "Kapłony i szczeżuje - Opowieść o zapomnianej kuchni polskiej". 4)Baek Heena - "Księżycowy sorbet" 5)Yasunari Kawabata - "Śpiące piękności. Tysiąc żurawi". 6)Andrzej Chwalba, Wojciech Harpula - "Zwrotnice dziejów. Alternatywne historie polski" 7)Paweł Smoleński - Wnuki Jozuego 8)Magdalena Kicińska - Środki transportu 9)Jakub Sajkowski - Zestaw do kaligrafii 10)Jonathan Littel - Stara historia. Nowa wersja 11)Magdalena Gołębiowska - Daleko. Buddyjskie Królestwo Mustangu 12)Dziewczynka z atramentu i gwiazd - Kiran Millwood Hargrave Na tym oczywiście nie poprzestajemy, czytamy i recenzujemy dalej, żeby dobrnąć do 26 ;) Jutro wrzucę opinie o kolejnych książkach, które przeczytałam, już w ramach następnego wyzwania. Myślę, że nie ma się co ograniczać i tak nikt nie zostanie nagrodzony w dwóch. A osobami, które wrzucają na półki 500 pozycji a o żadnej ani słowa nie napiszą lub wszędzie "Super książka. Polecam" chyba nie warto się przejmować - Redakcja zwraca uwagę jeszcze na to, czy jesteśmy aktywni i sensownie wypowiadamy się o książkach w ramach wyzwania. |
|
2019-06-14 16:51:46
@Vanillivi Gratulacje! :) Mam na oku "Zwrotnice dziejów" i Twoja recenzja zachęciła mnie, żeby przyśpieszyć ich przeczytanie :) |
|
2019-07-08 10:01:56
@Vanillivi - jestem podobnego zdania. Przystępując do wyzwania nie sądziłam, że uda mi się je osiągnąć tak szybko (co bardzo mnie ucieszyło), dlatego dołączyłam do kolejnego i kolejnego. Już teraz widzę, że następne wyzwanie 26 książek jest realne w moim przypadku, ale do 52 już raczej nie dobiję. Pozostanie marzenie do spełnienia w innym czasie :) Nie widzę powodu, żeby się denerwować, że ktoś przeczytał więcej, a ktoś mniej - po prostu czytajmy! Przecież tylko to się liczy :) Całe wyzwanie traktuję jako zabawę i jako coś, co motywuje mnie do dalszych książkowych poszukiwań. Zatem moi drodzy - sobie i Wam życzę dalszych przyjemności z lektury ;) |
|
|
|
2019-09-02 18:07:07
U mnie z czytaniem nawet nawet, ale coś nie mam siły do pisania recenzji, daję radę ale gdy np. książka nie przypadła mi do gustu to tym niechętniej zabieram się do recenzji |
|
2019-11-15 17:07:36
Udało mi się ! ;) wiem, że to mało książek ale przy małym dziecku uważam to za sukces ;) mam nadzieję, że w przyszłym roku uda mi sie również chociaż te 12 książek przeczytać |
|
2019-12-28 02:55:37
Wyzwanie zaliczone! 12 książek zostało przeczytanych. Były miesiące bez czytania i miesiące, w których udało się przeczytać kilka książek nadrabiając zaległości. Czekam na przyszłoroczne wyzwanie. Postawię sobie poprzeczkę wyżej... |