Forum

Wątek - Zbrodnia w Oficynie - domysły
← powrót

Kto Post
slk
2014-03-26 08:48:00

Wydawnictwo Noir sur Blanc proponuje czytelnikom bogaty wybór książek, obfitujący w oryginalne osobowości twórcze, nieporównywalne style i poetyki pisarskie. Wspólnym mianownikiem jest tu talent i nowatorstwo, które wzbudziły entuzjazm redaktorów wydawnictwa. Wśród nowości wydawniczych Noir sur Blanc znalazły się książki znakomitych, oryginalnych autorów kryminałów, m.in.: Manuela Vázqueza Montalbana, Andrei Camilleriego, Donny Leon, Patricii Higsmith czy Alicii Giménez-Bartlett. Im poświęcona jest strona internetowa "Zbrodnia w Oficynie". Im również poświęcony jest nasz nowy konkurs. 

W najbliższych dniach będziemy publikowali wycinki prasowe, ukazujące kolejne odsłony pewnego dramatycznego wydarzenia. Waszym zadaniem będzie śledzenie tych informacji i napisanie na koniec notatki prasowej, demaskującej "przestępstwo" i opisującej jego przebieg. Oceniamy - oczywiście - trafność odgadnięcia, ale również styl i kreatywność. Koniecznie odwiedzajcie regularnie naszą stronę konkursową.

Wycinków stanowiących kolejne odsłony konkursu szukajcie również w naszym profilu na Facebooku!

A w tym wątku możecie dzielić się swoimi domysłami i opiniami o konkursie oraz o książkach prezentowanych na stronie "Zbrodni w Oficynie". Którąś z nich już czytaliście? Którąś chcecie polecić innym czytelnikom? Myślicie, że już rozwiązaliście zagadkę? Zapraszamy do dyskusji!
aishiteru
2014-03-26 11:51:52

No to, hm, wdziewamy prochowce, cygaro, lub też fajka do ust... Lupa w dłoń. Pocieszny stereotyp. :P Bardzo podoba mi się pomysł na ten konkurs i z chęcią wezmę udział (mam nadzieję, że inni użytkownicy również się przyłączą)! Jestem BAAAARDZO KIEPSKA w rozwiązywaniu zagadek kryminalnych, bo ponosi mnie wyobraźnia... ale "rozwiązywać" zagadki każdy może, trochę lepiej lub trochę gorzej. Niestety nie miałam przyjemności przeczytać ani jednej książki prezentowanej na stronie, co trzeba będzie nadrobić! Może ktoś coś poleci. Nie wiem dlaczego, ale szef kuchni od razu wzbudził moją sympatię. Jeśli chodzi o samą zagadkę, to mam swoich dwóch podejrzanych, jednak póki co zatrzymam to dla siebie (bo jeszcze niewinny człowiek zostanie oskarżony! :P). ____________________________ W trakcie pojawiania się newsów podejrzewałam ze trzy osoby! Chyba wiem, kto jest mordercą. Nie mam jednak pojęcia, jak opisać przebieg. Dobrze, że jest trochę czasu. ---------------------------- Napisałam swoją notatkę prasową. Mimo że kiepski ze mnie detektyw, bardzo dobrze się bawiłam w trakcie tego konkursu. :D Teraz już tylko czekam na wyniki. Mam nadzieję, że będzie więcej takich konkursów!
Susanna
2014-03-29 15:05:48

Z chcęcią biorę udział w tym jakże interesującym konkursie!
Susanna
2014-03-31 20:57:59

Zaczyna robić się ciekawie. Teorie zaczynają nabierać rys.
Odpowiedz
1