Kto | Post |
---|---|
|
2017-07-19 11:32:05
Na jakie funkcje czekacie, czego brakuje Wam w serwisie Granice.pl, co sprawiłoby, że korzystalibyście z naszego serwisu jeszcze chętniej? Czekamy na Wasze opinie! |
|
2017-07-19 12:42:52
Mnie brakuje możliwości kliknięcia w autora z pozycji książki, tak, żeby zobaczyć wszystkie jego książki. |
|
2017-07-20 13:33:24
andrzej0791 - rozszerzenie skali ocen poddamy pod dyskusję, acz wtedy powstanie problem: co z dotychczas wystawiamymi notami? Trzeba pamiętać, że nasza ocena uwzględnia również dwie pozycje po przecinku, więc ocena powinna być dość wiarygodna MonikaP planujemy wdrożenie profili autorów, tak jak mamy profile użytkowników czy wydawców. Dzięki temu poszczególnym pisarzom będzie można przyporządkować książki, ale też na przykład cytaty. To jednak zdecydowanie dalszy etap zmian w naszym serwisie :) |
|
|
|
2017-07-20 14:41:00
Super że będą profile autorów! Bardzo tego brakuje. Jeśli chodzi o skalę, to, moim zdaniem, przedmówca ma rację, przydałaby się szersza. |
|
2017-07-20 17:19:10
- Czy na wortalu może pojawić się przy poszczególnych półkach ilość książek, która się na nich znajduje? To ułatwia porównywanie poziomu czytelnictwa w każdym kolejnym roku, a także proporcje pomiędzy "chcę przecztać" a "przeczytałam". - Męska i żeńska forma czasowników np. "Przeczytałem", wolałabym móc zaznaczyć półkę "Przeczytałam". Tu chyba nawet jest więcej użytkowniczek niż użytkowników, prawda? W profilu powinno być oznaczenie płci i automatycznie, dla każdej kobiety byłyby wszędzie polecenia itp. w żeńskiej formie. - Automatyczne logowanie. Na starszej wersji byłam zalogowana cały czas, nawet po wyłączeniu i ponownym włączeniu komputera byłam stale zalogowana. Teraz po wyłączeniu i ponownym włączeniu komputera muszę się każdorazowo logować. Wortal "pamięta mój login i hasło, ale trzeba się logować. Dla użytkowników korzystających z wortalu raz na dzień nie jest to kłopotliwe, ale jeśli ktoś zagląda tu nawet 10 razy dziennie to jest gorzej... Łatwo też o tym zapomnieć i trudniej korzystać ze strony. |
|
2017-07-20 19:16:08
Jeszcze jedna rzecz mi się przypomniała. W przyszłości chciałabym dodać kolejne półki w swojej biblioteczce - lata wydania książki i wydawnictwa. Czy można zrobić coś podobnego jak na allegro tzn. zaawansowane wyszukiwanie we własnej biblioteczce np. Wydawnictwo Filia i rok 2017 - tak żeby wortal wskazał część wspólną z wszystkich książek zamieszczonych w mojej biblioteczne na półkach Wydawnictwo Filia i rok 2017 coś w stylu filtra, który odrzuci książki z Filli wydane przed rokiem 2017? Nie wiem czy to napisałam wystarczająco jasno.... |
|
2017-07-26 10:34:30
- rozszerzyć skalę ocen |
|
2017-08-01 13:23:37
Magdalenardo
andrzej0791, flusz
Andrzej0791 - wyświetlanie wszystkich książek planujemy w profilu wydawcy, tak jak było przed zmianami, ale z dodatkowym sortowaniem - to chyba nie jest rozwiązanie mniej wygodne niż u naszej zacnej konkurencji?
Flusz
|
|
2017-08-02 14:59:38
Mnie brakuje powiadomień z forum. Np ktoś odpowiedział na mój post, albo na post, który mnie interesuje i nie dowiem się tego, dopóki sama tam nie zajrzę. Przydałyby się powiadomienia (albo mailowe albo tu). |
|
2017-08-08 13:41:16
MonikaP |
|
2017-08-20 14:45:24
Nie dałoby się zrobić coś takiego, by na wątku na forum móc automatycznie przejść do ostatniej strony, którą czytaliśmy? Coś takiego jest na przykład na wizaz.pl i innych forach. Szkoda też, że nie da się obserwować wątków, w których pisaliśmy lub tych, które nas interesują.
|
|
2017-08-21 20:21:55
@magi18 - obie funkcje zdecydowanie wdrożymy w miarę możliwości, dziękujemy za sugestię! |
|
2018-02-11 13:57:40
Brakuje wyszukiwarki ogólnej (ta, która jest funkcjonuje tylko do szukania tytułu - autora). Chciałabym np. dowiedzieć się czy był poruszony dany temat w dyskusjach/publicystycznych. Widziałam ciekawy tytuł na stronie, nie mogłam w danym momencie go przeczytać i szukam... szukam... Nie wiem, gdzie to odszukać. A wystarczyłoby wpisać dwa słowa do wyszukiwarki, które podpowiadałyby i pokazałyby historię. Ot, potoczne "znajdź na stronie". |
|
2018-03-10 13:57:01
A co z funkcją "Poleć mi książkę", która funkcjonowała przed nową szatą? Wróci czy z niej zrezygnowaliście? |
|
2018-05-12 09:33:37
@slk Kiedy planujecie reaktywować "Poleć mi książkę"? |
|
2018-06-29 00:21:11
@Aramina „Poleć mi książkę" - najprawdopodobniej ta funkcja wróci już po wakacjach @kanon - świetna propozycja, postaramy się ją wcielić w życie. |
|
2018-10-23 12:52:15
Tak sobie ostatnio myślę, że może ciekawym pomysłem (na pewno ciekawym dla mnie ;)) byłaby drobna zmiana w sklepiku. Mianowicie żeby pojawiło się jakieś archiwum z "wykupionymi" już książkami. Bo czasem czaję się na jakąś pozycję i nie wiem czy przegapiłam moment kiedy ją dodawaliście i ktoś ją już zgarnął, czy warto cały czas sprawdzać, bo może jeszcze jej nie wrzucaliście ;) |
|
2018-10-23 21:23:44
@Flusz Przemyślimy, ale u nas bardzo często jest tak, że książka „powraca" do sklepiku. Zdarza się, że dodamy ją, w ciągu 15 minut ktoś ją zamawia, my dzień później dodajemy drugi egzemplarz, znów ktoś błyskawicznie zamówi, ponownie dodajemy... A potem pół roku później nagle odkrywamy, że mamy jeszcze jeden luźny egzemplarz – i raz jeszcze wraca do sklepiku :) |
|
2018-11-03 09:49:38
Propozycja połączenia tych samych tematów: https://www.granice.pl/forum/11-bledy/1355-zdublowane-tytuly-ksiazek-w-bazie-linki/1 https://www.granice.pl/forum/11-bledy/701-dwie-te-same-pozycje-w-bazie/1 |
|
2018-11-03 21:17:56
@kanon tematy połączone |