Kto | Post |
---|---|
|
2015-09-27 09:34:20
Ostatnio, gdy byłam w bibliotece, moją uwagę przykuł plakat reklamujący tą stronę. Pomyślałam sobie: czemu nie? Postanowiłam założyć sobie tutaj konto, ponieważ kocham czytać książki, gdy byłam w gimnazjum czytałam prawie codziennie, teraz w szkole średniej robię to trochę rzadziej, co niezmiernie mnie smuci, gdyż na mojej liście "Do przeczytania" mam tyle książek.. :/ Mam nadzieję, że to się w najbliższym czasie zmieni, a ta strona ułatwi mi wybór kolejnych, godnych przeczytania pozycji. Być może sama coś tutaj opublikuję.. ;) Z tego, co wiem, nikt z moich znajomych nie czyta, nie interesuje się tym i nie posiada tutaj konta. A jak jest u Was? Macie sporo takich oczytanych znajomych czy może wręcz przeciwnie? Spotykacie się z protestami, kiedy ktoś usłyszy, żeby przeczytał np. lekturę? :) |
|
2015-09-27 15:46:26
Hej :) w najlepszych czasach potrafilam przeczytac dwie ksiazki dziennie i zacząć trzecią :D jak komus mówię, że lubie czytac ksiazki, to patrza na mnie jak na jakies dziwadło...:P a ja sobie wtedy mysle jak mozna żyć bez książek...?;) Teraz tez czytam mniej, bo czas mi na to nie pozwala... A lektury nawet lubilam i krew mnie zawsze zalewa gdy słysze haslo ze przeciez sa streszczenia :( |
|
2015-09-30 18:50:04
JA mam dokładnie tak samo :( u mnie w klasie i w ogóle w najbliższym otoczeniu wszyscy polegają na streszczeniach, a za inne ksiazki nawet się nie zabierają. Chociaż mam może z dwie koleżanki, z którymi mogę porozmawiać na temat literatury, ale to i tak przykre, bo to bardzo mała ilośc :/ |
|
|
|
2015-09-30 20:31:26
To znalazlas bratnia dusze :) jakiego typu ksiazki czytasz? ;) masz jakies ulubione? |
|
2015-10-01 09:34:22
A ja znam bardzo dużo czytających osób. Raczej nieliczne te, które czytać nie lubią. Za czasów szkolnych służyłam w klasie za taką małą bibliotekę :) |
|
2015-10-02 11:02:58
Hehe...to masz szczescie :) a co ciekawego czytasz? |
|
2015-10-02 18:42:36
Ja czytam głównie fantasy, książki typu "Dary anioła", :Harry Potter". Uwielbiam też przygodę, nie wiem nawet czy "Zwiadowcy" nie są lepsi od HP :) Czasem zdarza mi się sięgnąć po romans, byleby nie współczesny, oraz powieść obyczajową. A Ty? Jakie gatunki preferujesz? :) |
|
2015-10-02 23:53:46
Tez jestem z pokolenia Harrego Pottera :D hehe...poprostu pożeralam te ksiazki :) to bylo podczas epizodu fantastyki w moim życiu :D mialam tez faze na przygode...wiesz cos w stylu Trzech muszkiterow czy Indiany Jones'a. Jesli chodzi o powiesc obyczajowa to Malgorzata Musierowcz lub Malgorzata Gutowska Adamek :) Jednak moja najwieksza miłościa zawsze byly,są i będą kryminały :D albo kryminaly z domieszką romansu :D |
|
2016-01-09 21:51:34
Witam dziewczyny. Jestem tu od niedawna i nie bardzo wiem co i jak. Czy któraś z Was pomoże? Oczywiście kocham czytać jakżeby inaczej teoretycznie czytam wszystko aczkolwiek lubię kryminały, fantasy itd Pytanie na początek bo pewnie jeśli zechcecie pomóc to będzie ich sporo ale 1) skąd wiem czy otrzymałam punkty np za recenzję? Gdzie one są pokazane? Zgłosiłam się do wyzwania 52 książki w 2016 roku, chętnie bym je recenzowała i udzielała się tutaj z tym ze niewiele wiem co i jak. Mało tego z postów, które przeczytałam wynika, ze jestem sporo starsza od Was, czasy szkoły dawno niestety minęły ;-) |
|
2016-01-09 21:53:34
Moi znajomi praktycznie nie czytają jestem wg nich dziwnym nieuleczalnym przypadkiem gatunku, który już dawno wyginął.... |
|
2016-01-10 09:10:10
Punkty możesz obserwować na swoim koncie. Po prawej stronie w menu masz taką opcvje -> konto. Po kliknięciu pokaże Ci się podgląd konta, a w tym ilość punktów. Punkty dostashesz za recenzje, dodanie książek do biblioteczki, za codzienne logowanie, no i oczywiście można he wygrać w konkursach. Punkty można zamienić później na ksiazki. SMA mam już kilka pozycji z granic i to są jedne z najlepszych jakie mam. U mnie jest podobnie. Wchlaniam wszystko co da się przeczytać. W domu mam całą ścianę poświęconą książkom, a jest icvh w tym momencie ok.300, znajomi uważają mnie za kosmite :) ale nie przejmuje się tym. Książka to coś cudownego, coś co daje wspaniałe uczucie tym którzy ją odkryli. |