Flavia pomyślała, że istotą rzeczy były zapachy z la cucina. To one ożywiały potrawy, to je usiłowała odtworzyć w angielskich kuchniach (...). Kardamon, goździki, janowiec i miód, aromatyczne i intensywne. Suszone na słońcu pomidory, warkocze główek czosnku, wstążki czerwonych, jakby nawoskowanych papryczek chilli, ostrych, suchych, pikantnych. Karmel, wanilia, morele i brzoskwinie: słodkie, aromatyczne i owocowe wspomnienie dolce.
Flavia pomyślała, że istotą rzeczy były zapachy z la cucina. To one ożywiały potrawy, to je usiłowała odtworzyć w angielskich kuchniach (...). Kardamon, goździki, janowiec i miód, aromatyczne i intensywne. Suszone na słońcu pomidory, warkocze główek czosnku, wstążki czerwonych, jakby nawoskowanych papryczek chilli, ostrych, suchych, pikantnych. Karmel, wanilia, morele i brzoskwinie: słodkie, aromatyczne i owocowe wspomnienie dolce.