Kto | Post |
---|---|
|
2017-10-03 22:48:42
Już wkrótce kolejna odsłona Klubu Książki serwisu Granice.pl Dzisiaj prosimy Was o nadsyłanie propozycji lektur na listopad 2017. Jeśli podoba Wam się propozycja któregoś z przedmówców, koniecznie nam o tym napiszcie! Propozycje zbieramy do 10 października 2017! Przypominamy też zasady ogólne: Jak działa Klub Książki serwisu Granice.pl? 1. Co miesiąc prosimy Was o wskazanie swoich propozycji lektur na kolejne 30 dni. Jeśli zgadzacie się z propozycją innego uczestnika, koniecznie o tym napiszcie. 2. Propozycje, które najczęściej pojawiać się będą w Waszych komentarzach znajdą się w naszej specjalnej ankiecie i poprosimy Was o głosowanie. 3. W głosowaniu wybieramy książkę, którą czytać będziemy w danym miesiącu. 4. Czytamy. 5. W wątku dotyczącym książki wybranej na dany miesiąc dzielimy się swoimi opiniami, wrażeniami z lektury. 6. W kolejnym miesiącu cała zabawa zaczyna się od początku. -> Już teraz zapraszamy Was do dyskusji na temat Złodziejki książek - naszej lektury października! |
|
2017-10-04 01:43:30
Nowość Tess Gerritsen "Sekret, którego nie zdradzę" Tegoroczny Harlan Coben "Już mnie nie oszukasz", bo aż wstyd, że jeszcze nie przeczytałam. I z racji tego, że rano już trzeba skrobać szyby w aucie Mark Helprin "Zimowa opowieść" |
|
2017-10-04 07:45:49
Jestem jak najbardziej za nową Tess!! Już nie mogę się doczekać! Proponuję najnowszą powieść P.Lemaitre'a "Trzy dni i jedno życie". |
|
|
|
2017-10-04 12:22:26
To skoro mamy miłośniczki kryminału to ja zaproponuję książkę, o której Jerzy Pilch powiedział:" Przeczytałem po raz drugi i utwierdziłem się w przekonaniu, iż jest to romans wszech czasów". MIŁOŚĆ W CZASACH ZARAZY - Gabriel Garcia Marquez- laureat Nagrody Nobla w 1982 r. |
|
2017-10-04 14:51:20
Projekt "Rosie" - Graeme Simsion |
|
2017-10-05 08:15:01
Proponuję "Niespokojni zmarli" Simona Becketta, piąty tom serii o doktorze Davidzie Hunterze. |
|
2017-10-05 08:30:59
@martucha180 Nie wiem, czy kolejny tom serii to dobry pomysł. Może lepiej pierwsza część? Mnie się ta ostatnia podobała najmniej, Hunter jakiś taki nieogarnięty. Poprzednie części były znakomite, a tu spore rozczarowanie. |
|
2017-10-05 12:34:24
Propozycja @mirand bardzo mnie zaciekawiła! Jestem jak najbardziej za "Miłość w czasach zarazy". Będzie to miła (mam nadzieję) odskocznia od uczelnianych obowiązków. Ciężko mi się ostatnio zmobilizować do czytania, ale myślę że ten tytuł zmieni moje nastawienie. Już sprawdzam w której bibliotece to dostanę ;) Co do Becketta to nie jestem przekonana, wymiękłam po drugim tomie. Totalnie się nie dogadaliśmy, bywa. ;) |
|
2017-10-06 16:59:53
@MonikaP owszem, to piąty tom, ale wydany po 2 latach od czwartego i można go czytać oddzielnie. |
|
2017-10-21 21:53:37
Morrell David - Bractwo Róży - Bractwo Nocy i Mgly |