Wszystkie gwiazdy są twoje

Co dzieje się po tym, kiedy rzucasz wszystko i wyjeżdżasz w Bieszczady?

Na początku możesz walnąć pudełkiem maślanych ciastek w łeb gburowatego i przystojnego kowboja. Kowboja prosto z Bieszczad. I po sielankowej wizji, i po ciastkach, które były naprawdę niezłe.

Karolina ma 22 lata, kocha gotować i robić zdjęcia, a najbardziej żałuje tego, że w dzieciństwie sporo ją ominęło, bo musiała być ,,tą odpowiedzialną". Dlatego postanawia rzucić swoją pierwszą pracę w korporacji, zwolnić tempo życia i posmakować beztroski. W końcu musi zaliczyć spanie pod namiotem, jazdę konną i parę innych rzeczy ze swojej bucket list.

Pensjonat w sercu Bieszczad, który akurat szuka kogoś do prowadzenia social mediów i kuchni wydaje się miejscem idealnym. Zdecydowanie mniej idealny jest Maciej, jego współwłaściciel, który ma silną alergie na dziewczyny ze stolicy, zwłaszcza te, które celują w niego aparatem.

Czy Maciej odpuści wreszcie Karolinie? Czy Karolina rozliczy się z przeszłością i uwierzy, że może ją spotkać coś dobrego?

Pikantna baśń dla dużych dziewczyn, nie tylko dla tych zakochanych w Bieszczadach.

Informacje dodatkowe o Wszystkie gwiazdy są twoje:

Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2024-06-12

Tagi: romans

Kup książkę Wszystkie gwiazdy są twoje

Wszystkie gwiazdy są twoje - opinie o książce

Avatar użytkownika - magdalenagrzejszczyk
magdalenagrzejszczyk
Przeczytane:2024-07-30, Ocena: 5, Przeczytałem,

✨✨✨✨ Recenzja ✨✨✨✨

Katarzyna Fiołek " Wszystkie gwiazdy są twoje "
@katarzyna.fiolek.autorka

Wydawnictwo: Muza
@wydawnictwomuza

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨

" Chce tu zostać - szepnęła swoje życzenie,a ono poleciało wysoko, wysoko, prosto w strone wschodzacego czerwonym ztotem ksiezyca..."

"Wszystkie gwiazdy są twoje " to opowieść o odwadze, poszukiwaniu szczęścia i akceptacji siebie..

Styl autorki jest barwny, pełen emocji i pozwala czytelnikowi przenieść się w świat bohaterów, przeżywając razem z nimi ich przygody i zmiany..

Autorka wplata w fabułę elementy romantyczne, ale również skupia się na rozwoju głównej bohaterki, co sprawia, że czytelnik może się identyfikować z jej przeżyciami i wyborami..

Narracja jest bogata w emocje i szczegóły, co pozwala czytelnikowi wczuć się w historię i zrozumieć bohaterów na głębszym poziomie.. To właśnie ta subtelność w opisach i rozwijanie psychologicznych aspektów postaci sprawiają, że powieść staje się tak absorbujące i inspirujące..

Autorka w mistrzowski sposób kreuje postacie, nadając im życie i charakter.. Karolina, główna bohaterka, przechodzi przez prawdziwą transformację, od zatłoczonego miasta po spokojne Bieszczady.. Jej determinacja i pasja do gotowania i fotografii dodają historii smaku i koloru. Z kolei Maciej, współwłaściciel pensjonatu, to postać pełna tajemnic, z którymi Karolina musi się zmierzyć..

Katarzyna wnikliwie opisuje piękno Bieszczadów, tworząc niemalże malarskie obrazy przyrody, które stanowią doskonałe tło dla rozwoju fabuły i relacji między bohaterami..

" Naprawdę nie miała zielonego pojęcia, jak ma wyglądać relacja pomiędzy mężczyzną a kobietą. Nie miała zielonego pojęcia o miłości. Nauczyła się unikać miłości, bo miłość tyle razy w życiu ją zawiodła, że postanowiła nosić pancerz, by nie dać się jej zranić..."

Karolina, po rzuceniu wszystkiego i wyjeździe w Bieszczady, wkracza w wir nowych doświadczeń i emocji.. Zaczyna swoją przygodę od zabawnego incydentu z gburowatym, ale przystojnym kowbojem z Bieszczad, wywołanego przez pudełko maślanych ciastek.. To tylko preludium do serii wydarzeń, które czekają na nią w pensjonacie..

Mając 22 lata i pasję do gotowania i fotografii, postanawia odmienić swoje życie i zrealizować marzenia związane z beztroskim życiem.. Decyduje się na pracę w pensjonacie w Bieszczadach, gdzie może prowadzić media społecznościowe i kuchnię, co wydaje się idealne dla niej..

Jednak nie wszystko idzie gładko.. Maciej, współwłaściciel pensjonatu, stanowi wyzwanie dla Karoliny.. Jego alergia na dziewczyny z miasta, zwłaszcza te z aparatem w ręku, stawia dodatkową przeszkodę.. Karolina musi zmierzyć się z tymi trudnościami i przekonać Macieja do swojego sposobu patrzenia na życie..

Avatar użytkownika - wesolamamusia
wesolamamusia
Przeczytane:2024-07-22, Ocena: 6, Przeczytałam, Mam, 52 książki 2024,

To prawda, że nie wyrosłam z bajek i baśni. I w cale się tego nie wstydzę :) Tym bardziej ta historia, o której sama autorka pisze, że jest to "Pikantna baśń dla dużych dziewczynek..." ogromnie mi się spodobała. Napiszę więcej - ta baśń mi się mega, mega spodobała! Owszem, korekta tekstu tutaj trochę nawaliła i jest sporo literówek, ale moim skromnym zdaniem, cała historia broni się. Autorka świetnie opisuje przyrodę, całe otoczenie. Dzięki tym szczegółom, czułam się, jakbym tam była. Nawet ten zapach ciasteczek ciągle czułam podczas czytania. Miłość Macieja do koni jest wręcz namacalna!

"Konie kochał ogromną miłością i każda krzywda, która im się działa, była jak fizyczny ból."

Natomiast nasza piękna, blondwłosa, miastowa dziewczyna nie umiała otworzyć się na innych. Pewne problemy dusiła w sobie i to bardzo przeszkadzało jej w nawiązaniu relacji damsko-męskiej.

" Naprawdę nie miała zielonego pojęcia, jak ma wyglądać relacja pomiędzy mężczyzną a kobietą. Nie miała zielonego pojęcia o miłości. Nauczyła się unikać miłości, bo miłość tyle razy w życiu ją zawiodła, że postanowiła nosić pancerz, by nie dać się jej zranić."

W tej historii pokazane są takie dwa światy: jeden, w którym Karo od urodzenia nie zaznała miłości i wsparcia w najbliższych, no i drugi, w którym Maciek od urodzenia był wspierany przez bliskich, na każdym kroku czuł wsparcie i miłość rodziny. I te dwa światy zderzyły się w pewnym momencie. Jedno próbuje zrozumieć to drugie, ale kiedy nie mówi się o sobie całej prawdy tej drugiej osobie, to nie ma szans na zrozumienie pewnych zachowań. Miałam trochę wrażenie, że Karo czasem dziecinnie się zachowywała. Ale tłumaczyłam to jej młodym wiekiem i jej przeżyciami oraz faktem, że jest to "baśń". Za to bardzo dojrzale się ona zachowała, kiedy postanowiła wybaczyć swojej mamie - te momenty aż wycisnęły ze mnie łzy, serio! A fakt, że wyznała w końcu prawdę swojemu ukochanemu i to całą prawdę - w końcu, po prostu mnie ucieszył. Nawet bardzo ucieszył. I dodam, że zakończenie po prostu inne być nie mogło! Dziękuję Katarzyno Fiołek za tę baśniową historię. Tak tylko na koniec dodam, że są tu pikantne sceny, gdzie od magnetyzmu wręcz iskrzy i te sceny oczywiście mi się też bardzo podobały. Są świetnie, ze smakiem opisane. Brawo!

RECENZJA

„WSZYSTKIE GWIAZDY SĄ TWOJE”

AUTOR: KATARZYNA FIOŁEK

Współpraca Reklamowa —
WYDAWNICTWO: MUZA

„Nawijała wspomnienia na sznurek pamięci i starała się rozkoszować chwilą”.

„Wszystkie gwiazdy są twoje” to powieść obyczajowa z wątkiem romantycznym w tle. Jej akcja została osadzona w Bieszczadach. Trafiamy razem z bohaterką do miejsca bez zgiełku, pełnego sielskiego spokoju, gdzie niebo rozciąga się po horyzont, wabi pięknem przyrody. Pachnąca maślanymi ciasteczkami, osnuta gwiaździstym niebem i  subtelnymi uczuciami, które budzą się do życia.
Lekka, ciepła, przyjemna, pełna nadziei historia, w której znajdziemy urokliwy klimat,  domową atmosferę, troszkę problemów, ciężkie dzieciństwo, poszukiwanie swojego miejsca na ziemi. Nie zabraknie również mocniejszych wrażeń, pod postacią lokalnego biznesmena, który przysporzy zmartwień i problemów, a to jeszcze bardziej urozmaica tę historię.
Pikantnie sceny erotyczne, podkręcają całą historię,  piękno przygody dodaje jej uroku, a trudne bardzo życiowe tematy nadają jej jeszcze większej głębi. Książka otulała mnie niezwykłym ciepłem i przeniosła w miejsca, które bardzo chętnie bym odwiedziła i poznała.
Czyta się zaskakująco szybko, bardzo przypadła mi do gustu i przyjemnie spędziłam z nią czas. Idealna na wakacje, na długie letnie wieczory.
Autorka ma lekkie, przyjemne pióro, które sprawia, że ciężko się od niej oderwać.

Bohaterzy dobrze wykreowani, wyraziści, różnorodni, mają odmienne charaktery. To postacie bardzo realnie nakreśleni, bardzo prawdziwi.
Chemia pomiędzy nimi bucha od pierwszego spotkania, co bardzo dokładnie czuć. Fajne było to, że ich relacja rozwijała się stopniowo, nabierając tempa i podsycając emocje, które nimi targały.

Karolina ma dwadzieścia trzy lata, ale tylu rzeczy nie miała okazji sprawdzić wcześniej, życie skutecznie ją omijało. Jej życie było mdłe, nijakie i  trudne. Nie poznała miłości rodzicielskiej. Maciej budził w niej emocje i uczucia, których nie znała. Najbardziej na świecie bała się zakochać.

Maciej ma, trzydzieści lat prowadzi, prowadzi stadninę koni, kocha to co robi i miejsce, w którym się urodził. O nie ma łatwego charakteru, ale gdy poznawałam, go bardziej wzbudził moją sympatię. Zobaczyłam ciepłego, mądrego mężczyznę, z wielką pasją.

Karolina była dla niego jak narkotyk, który coraz bardziej wsiąkał mu pod skórę. Była promieniem słońca, który rozgrzewała go od środka i brakującym elementem, którego szukał.

„Jak się czuje człowiek, który wyrywa się nagle na wolność? Była pijana szczęściem, które pierwszy raz od bardzo dawna nieśmiało się do niej uśmiechnęło. Tylko tyle czy aż tyle potrzeba, by poczuć pełnię?”

Karolina rzuca wszystko i wyjeżdża w Bieszczady, a to wszystko przez ogłoszenie w gazecie, które ją przyciągnęło, wręcz wołało, aby tam pojechała. Nie wiedziała, co ją tam może czekać, ale chciała się przekonać. Ale wiedziała, że jest dobra w pieczeniu ciast i fotografii kulinarnej, a oferta wydawała się
pracą marzeń. Na jej drodze staje zabójczo czarujący Maciej – kowboj, w dodatku taki, co nie lubi dziewczyn z wielkich miast i nie jest zachwycony jej obecnością.

-Czy pensjonat w sercu Bieszczad, będzie idealnym miejscem dla Karoliny i odnajdzie tam szczęście?
-Czy Karolina uwierzy, że zasługuje na miłość?
-Czy zamknie przeszłość za sobą i zacznie żyć pełnią szczęścia?
-Czy Maciej okaże się tym jedynym dla Karoliny?

Polecam.

Avatar użytkownika - zaczytanaulcia
zaczytanaulcia
Przeczytane:2024-06-17, Ocena: 4, Przeczytałem,

"Rozgwieżdżony firmament nad Bieszczadami to jedno z najbardziej imponujących widowisk, jakiego można doświadczyć. Nad nimi błyszczał prawdziwy ocean gwiazd. Odległy od świateł miast, bo góry te oferują jedno z najbardziej czystych i ciemnych nieb na terenie Polski."

⭐️⭐️⭐️

Lubicie debiuty?
Ohhh ja uwielbiam!
Są powiewem świeżości.
Są możliwością poznania nowej autorki/ nowego autora.
Są nutką niepewności, bowiem dopiero odkrywamy styl pisarki/pisarza.

"Wszystkie gwiazdy są twoje" to debiut Katarzyny Fiołek.
Ohh i to jaki debiut!
Ta powieść to nie tylko romantyczna historia rodem z baśni.
To coś większego, głębszego, intensywniejszego.
Przez tą książkę niemal się płynie. Czyta się ją błyskawicznie. A lekkie, przyjemne w odbiorze pióro, sprawia, że nie sposób się od niej oderwać.
Zatem naprawdę ogromny ukłon w stronę debiutującej autorki. Wierzę, że jej książka uzyska wiele pozytywnych opinii bowiem "Wszystkie gwiazdy są twoje" na to zasługuje.

Życie Karoliny nigdy nie rozpieszczało. Problemy, z jakimi musiała się mierzyć, mocno ją przytłaczały. Więc kiedy pewnego dnia przeczytała ogłoszenie, w którym szukano zarówno pomocy do kuchni, jak też do prowadzenia socil mediów, nie wahała się ani przez chwilę. Rzuciła wszystko i z aparatem w dłoni, a także nadzieją w sercu wyjechała do Bieszczad.
W tutejszym pencjonacie przywitano ją z otwartymi ramionami.
Tylko Maciej nie krył swojej niechęci do dziewczyny. Miał w stosunku do niej uprzedzenia. W sumie po burzliwym, pierwszym wrażeniu, kto by ich nie miał...? 😁😁
Jednak czy nie jest tak, że kto się czubi, ten się lubi?

"Wszystkie gwiazdy są twoje" to naprawdę udany debiut.
Romantyczna historia stanowi jej epicentrum, jednak nie obędzie się bez kłopotów, i to całkiem niemałych kłopotów.
Autorka poruszyła tu wiele tamtow.
Trudnych, życiowych tematów, nadającym całości jeszcze większego wydźwięku.
Wzruszyła, ale także sprawiła, że usta rozciągnął uśmiech, a po plecach przebiegł dreszczyk.

Okładka przyciąga wzrok.
Czaruje swoją sielskością, romantycznością.
Jednak pod nią kryje się historia, która potrafi nieźle namieszać 🙂

Czytaliście?
Macie w planach?
Polecam  sięgnąć po "Wszystkie gwiazdy są twoje" i dać się jej oczarować ❤️

Avatar użytkownika - Poczytajzemna
Poczytajzemna
Przeczytane:2024-06-23,

Uwielbiam czytać książki, w których akcja rozgrywa się w przepięknym krajobrazie naszych Polskich pięknych miejsc, gdzie moim marzeniem jest spędzać każdy wolny czas. Szczególnie wtedy w rozmarzony sposób przepadam w lekturze, delektując się zapisaną historią. Czytając pierwsze słowa z opisu tej książki, które brzmią: "Co dzieje się po tym, kiedy rzucasz wszystko i wyjeżdżasz w Bieszczady?...", a do tego niesamowicie klimatyczna okładka, wiedziałam, że książka musi być moja.

Główna bohaterka to Karolina, młoda dziewczyna, ma dopiero 22 lata, ale już w swoim życiu trochę osiągnęła. W swoją pracę wkłada wiele, temu zostaje zauważona i doceniona. Karolina kocha gotować i robić zdjęcia. Połączyła te dwie kasje i rozwija się jako influencer w mediach społecznościowych. Pracuje również w dużej korporacji, temu nie ma zbyt wiele czasu na swoją pasję. Mieszka w Warszawie gdzie życie toczy się na szybkich obrotach, a ona chce zwolnić i posmakować radości życia.

Mimo że od młodych lat była nauczona wielkiej dyscypliny, zorganizowania i pracowitości, ma zamiar coś w swoim życiu zmienić. Czuje presję, ale postanawia zaszaleć, zostawić wszystko i wyjechać właśnie w Bieszczady, gdzie znalazła ogłoszenie pracy. Pensjonat w sercu Bieszczad potrzebuje kogoś do kuchni i rozwoju ich strony internetowej w mediach.

Po przyjeździe okazuje się, że rodzina prowadząca ten pensjonat, to cudowni ludzie, a praca tam to wielka przyjemność. Jest tam jednak ktoś, kto od początku, ma do niej i jej pracy zastrzeżenia. Maciej, który w tym pensjonacie zajmuje się końmi. Między tymi ludźmi coś zgrzyta, nie chcą sobie wchodzić w drogę, ale jak dwa magnesy zawsze się przyciągają i ocierają o siebie. Z biegiem czasu poznają się i otwierają wobec siebie. Rodzi się między nimi przyjaźń. Uwielbiałam czytać ich rozmowy i zwierzenia, bo dzięki temu mogłam lepiej ich poznać.

Historia jest bardzo ciekawa, ciepła, pełna uniesień i marzeń, które mogą się spełnić. Bohaterowie niezwykle interesujący, dający się od razu polubić, a ich losy śledziłam z wielkim zainteresowaniem. Jestem bardzo zadowolona, że dostrzegłam tę książkę i po nią sięgnęłam. Świetnie się sprawdza na słoneczne letnie dni. Polecam.

Avatar użytkownika - czytam_book
czytam_book
Przeczytane:2024-07-14, Ocena: 6, Przeczytałem,

Co powiecie na wyjazd w Bieszczady?

Miałam okazję być w tych górach i wędrować tamtymi szlakami, jest to naprawdę piękne miejsce warte zobaczenia. Klimat Bieszczad odkryłam również w książce ,,Wszystkie gwiazdy są twoje" Katarzyna Fiołek, wydawnictwo Muza.

Karolina ma dwadzieścia trzy lata, jej pasją jest gotowanie i fotografia, a także spory bagaż doświadczeń. Kobieta przeczytała ogłoszenie i powiedziała z niego sprzątać, porzuca wielkomiejskie życie wybierając się w Bieszczady. W pensjonacie poznaje Macieja, który jest współwłaścicielem, a jednocześnie ma alergię na kobiety ze stolicy.

Czy Karolinie uda się zamknąć drzwi do przeszłości i uwierzyć, że zasługuje na coś dobrego?

Od książki trudno się oderwać czuć klimat prosto z dzikiego zachodu, stadnina koni, piękną otaczającą zewsząd natura.

Karolina jest zagubiona, poszukuje własnej siebie, pokaleczona przez wydarzenia z dzieciństwa, które nie było proste i łatwe stara się znaleźć własną drogę i swoje miejsce na ziemi.

Maciej twardo stąpający mężczyzna, wie czego chce, twardo stąpa po ziemi, jednak problemy go nie omijają. Narracja prowadzona jest z poziomu obydwóch bohaterów co umożliwia poznanie ich uczuć, emocji, a także ich życia teraźniejszego jak z przeszłości.

Autorka wplata w książkę trudne tematy takie jak alkohol rodzica, trudne relacje rodzinne, samotne i trudne dzieciństwo.

Jeśli szukasz pełnej emocji książki idealnej na lato to ,,Wszystkie gwiazdy są twoje" to ta książka jest dla Ciebie.

A gdyby tak rzucić wszystko i wyjechać w Bieszczady? Tak właśnie zrobiła Karolina. Przeczytała ogłoszenie o pracę w gazecie, spakowała swoje rzeczy i oto jest!

Pierwszą osobą, którą spotyka w nowym miejscu jest Maciej. To na niego wpada na schodach. Nie jest to spotkanie udane. Jej wypieki lądują na ziemi, a miały jej pomóc w zdobyciu posady. Nowy nieznajomy okazuje się strasznym gburem. Karolina otrzymała upragnioną pracę i zajmuje się gotowaniem i fotografią w pensjonacie prowadzonym przez Macieja z rodziną. Tych dwoje choć są wobec siebie nieufni i niezbyt życzliwi coraz bardziej do siebie ciągnie. Aż jedna noc pod gwiazdami całkowicie zmienia ich relację. Jednak czy sielanka będzie trwała długo?

"Wszystkie gwiazdy są twoje" to bardzo udany debiut Katarzyny Fiołek. Gdy zaczęłam czytać ta historia zapowiadała się jako lekki i przewidywalny romans. Jednak nic bardziej mylnego. Dałam się pozytywnie zaskoczyć. Oprócz historii miłosnej znalazłam tu także zawiłe relacje rodzinne i intrygi (bo był typ skłonny zrobić wiele, żeby odkupić pensjonat). Jest też nutka pikanterii. Autorka stworzyła świetnych i wyrazistych bohaterów. Karolina to kobieta z trudną przeszłością, ale mimo wszystko nie poddała się i podążyła za swoimi marzeniami oraz swoją pasją. Jednak niewyjaśnione sytuacje z przeszłości nie dają jej spokoju, tak jak to, że panicznie boi się porzucenia. Maciej natomiast to bardzo mądry mężczyzna z duszą romantyka. I z ogromną pasją i samozaparciem. Prowadzi stadninę koni z wielkim zaangażowaniem i te zwierzęta kocha całym swoim sercem. Czy tych dwoje da sobie szansę? Zachęcam do lektury, tam znajdziecie odpowiedź. Polecam!

Avatar użytkownika - aneta5janiec12
aneta5janiec12
Przeczytane:2024-07-04, Ocena: 6, Przeczytałam,

Okładka książki ,,Wszystkie gwiazdy są twoje" mocno przyciągnęła moją uwagę. Przeczytawszy opis wiedziałam, że będę musiała poznać tą historię! Dzięki wydawnictwu Muza miałam tę możliwość i jestem bardzo szczęśliwa!

Karolina postanawia rzucić wszystko i wyjechać w Bieszczady. Dostaje tam ofertę pracy, ma pomóc w przygotowaniu posiłków oraz prowadzić social media ,,Czterech Podków". Dziewczyna jest szczęśliwa, że udało jej się na chwilę porzucić przeszłość. Nie wie jednak, że ten wyjazd odmieni jej życie...

Katarzyna Fiołek stworzyła historię w której się zakochałam. Jak zaczęłam czytać tę książkę to przepadłam. Nie mogłam się oderwać ani na moment dopóki nie poznam zakończenia! To książka na jeden dzień. Przyjemna w odbiorze, wciągająca, pełno tutaj emocji, które aż się wylewają po za strony!

Karolina nie miała łatwego dzieciństwa. Matka alkoholiczka, ciężkie przeżycia. Otrzymała wsparcie od siostry zakonnej i dzięki temu się nie stoczyła. Dziewczyna nigdy nie zaznała uczucia jakim jest miłość mężczyzny. Zupełnie nie spodziewa się, że strzała Amora dopadnie ją właśnie w Bieszczadach. To bohaterka, którą polubiłam już od pierwszych stron. Ciekawa, zdeterminowana postać, która dąży do wyznaczonych sobie celów.

Maciej to bohater, który na początku wydaje nam się gburowaty. Jednak jak poznajemy go bliżej zmieniamy o nim zdanie. Przy bliższym poznaniu zyskuje w naszych oczach.

,,Wszystkie gwiazdy są twoje" to powieść, która mnie porwała na tyle, że skończyłam ją w jeden dzień! Narracja jest trzecioosobowa, jednak wydarzenia poznajemy śledząc losy zarówno Karoliny jak i Macieja. Jako baczni obserwatorzy poznajemy ich historię, ich uczucia, emocje i rozterki. Powiem szczerze, że najbardziej emocjonujące bylo zakończenie. Nie dało się nie uronić łezki. Od początku mocno kibicowałam relacji naszych bohaterów, ale jedna sytuacja zabolała. Mocno zabolała...

Autorka, Katarzyna Fiołek, ma bardzo przyjemny i plastyczny język. Dzięki niej mogłam poczuć się tak jakbym naprawdę była w Bieszczadach! Te opisy przyrody mocno oddziaływały na moją wyobraźnię, aż nabrałam ochoty, aby ponownie zawitać do tego pięknego miejsca! Ponadto Katarzyna Fiołek świetnie oddaje nam emocje. Cała fabuła jest bardzo dobrze dopracowana i czytanie tej książki to sama przyjemność!

Reasumując, ,,Wszystkie gwiazdy są twoje" to powieść, którą z całego serca mogę polecić wszystkim fanom romansów z nutką erotyzmu. Jeżeli lubicie książki, gdzie akcja dzieje się w malowniczym miejscu, w których pełno emocji, a bohaterowie są świetnie wykreowani to ta powieść z pewnością przypadnie Wam do gustu! Bardzo gorąco zachęcam Was do lektury!

IG: libresunn

Avatar użytkownika - ksiazkowa_patryc
ksiazkowa_patryc
Przeczytane:2024-06-18, Ocena: 5, Przeczytałam, Przeczytane,

Macie czasami ochotę posłać wszystko w diabły i wyjechać? Tylko gdzie?

Karolina znajduje takie miejsce w Bieszczadach, gdzie może odetchnąć pełną piersią i zachwycać się okolicznym cudownym krajobrazem, aż sama chciałam gdzieś wyjechać i dać odpocząć mojemu umysłowi. Ale to też miejsce gdzie może fotografować do woli i piec, czyli to co kocha najbardziej. Tylko na horyzoncie majaczy się przystojny bieszczadzki kowboj, Maciej.

Jeżeli tak wyglądają debiuty, to ja jestem zdecydowanie na tak. Autorka otula nas cudowną atmosferą rodzinną, która panuje w pensjonacie gdzie mieszka i pracuje Karolina, ale też idylliczny krajobrazem który zapada w serce. To książka przez którą przysłowiowo się płynie i pragnie więcej i więcej, bo ma w sobie niesamowity magnetyzm, który przyciąga do cudownego miejsca i ludzi.

Karolina i Maciej, ale też najbliższe otoczenie to ludzie którzy od razu przypadają do serca swą dobrocią, czasami skrywaną pod małym pancerzem.

Ale jeśli myślicie, że tu tylko sielankowo i uroczo to jesteście w będzie,  bo w tle pojawi się lokalny czarny charakter, ale on jest tutaj dodatkiem który dodaje delikatnego smaczku, że nie zawsze jest wszystko prosto i czasem pojawiają się problemy.

To idealna książka na letnie wieczory, która mnie zachwyciła i mam nadzieję, że zachwyci jeszcze wiele czytelników, bo ten debiut jest warty uwagi

Avatar użytkownika - FascynacjaKsiazk
FascynacjaKsiazk
Przeczytane:2024-06-16, Ocena: 6, Przeczytałam,

?Po prostu kocham takie cudne historie.Nie tylko za sprawą poznawanych bohaterów,ale również za piękne miejsca,dzięki którym mogłam poczuć powiew natury w Bieszczadach.Czytając powieść przeniosłam się do miejsca w których natura odgrywa główną rolę.Jest wiejsko,sielsko i przepiękne.

?Zaczyna się od ucieczki bohaterki i poznania innego,spokojniejsze życia...kończy na nieplanowanych chwilach i poznaniu osób,które kochają bezwarunkowo,traktując ją jak bliską rodzinę.Razem z Karoliną odkrywałam jej demony przeszłości,samotność oraz pragnienie uwierzenia w to,że każdemu należy się miłość w ramionach ukochanej osobie.Czułam jej rozdarcie wewnętrzne oraz niepokój z narastających uczuć.

?Maciej to mężczyzna pełen niezrozumiałych zachowań a jednocześnie ucieleśnienie męskości i miłości do miejsca w którym żyje.Osobiście odrazu go polubiłam,ponieważ bije od niego dobroć i miłość do konii,które od zawsze kocha wraz z miejscem w którym się wychował.

?Historia jest cudowną opowieścią o pragnieniu znalezienia swojego miejsca na ziemi,miłości do pasji,poznania przepięknych miejsc oraz zmierzeniu się z problemami teraźniejszości i przyszłość.Odnajdujemy także prawdziwe uczucie,które pojawiło się bez pytania...

?Ta książka otuli wasze serca i przeniesie w miejsca,które będziecie chcieli poznać.

Z całego serca polecam?

Zabiorę cię do domu
Katarzyna Fiołek0
Okładka ksiązki - Zabiorę cię do domu

Myślała, że wszystko, co najlepsze już za nią. Nie napisze drugiej tak dobrej książki, nie zakocha się ponownie, nie przeżyje już niczego spektakularnego...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;