Okładka książki - Ukryte w ciszy

Ukryte w ciszy

"Ukryte w ciszy" Karolina Klimkiewicz jest to bardzo emocjonująca książka.

W życiu towarzyszą nam dobre i złe chwile, natomiast bohaterów tej powieści spotykają w dużej mierze te złe.

Felicja z młodszą siostrą zmagają się z chorobą babci. Dziewczyna okłamuje wszystkich swoich znajomych, bo nie chce zdradzić w jakiej jest ciężkiej sytuacji. Sama zmaga się z dorosłym życiem, chodź są momenty, że nie jest w stanie ukryć, swojej rozpaczy i udręki. Tylko jeden uczeń dostrzega w niej ten niemy krzyk bólu, a jest nim Nikodem.
Syn dyrektora szkoły, który w swoim życiu przeżył tragedię. Chłopak od najmłodszych lat patrzył na swoją chorą matkę. Niko natomiast walczy z ciemnością, która pochłania go każdego dnia. Pcha do otchłani, z której nie ma wyjścia, a jedyny powód dla którego chce walczyć i się starać jest młodsza siostra.

Czy można wierzyć w miłość, gdy jedną stronę pochłania mrok ?

Co się stanie, gdy oboje odkryją, że jest więcej powodów "dlaczego"?

Autorka umieściła w tej książce bardzo wzruszająca i porywająca historię. Z początku nie mogła się w nią wkręcić, lecz w pewnym momencie porwała mnie do świata w którym, młodzi ludzie walczą samotnie z dorosłym życiem, gdzie towarzysz im ból i cierpienie. Pisarka skupiła się w tej powieści na rozmyślaniach i uczuciach jakie towarzyszą bohaterom. I uważam, że świetnie odzwierciedliła te emocje.

Jeśli ktoś lubi czytać o powieściach, w których młodzi ludzie zmagają się ze swoją przeszłością, z lękami, z brakiem miłości i samotnością.

Jest to ta książka !😘

Informacje dodatkowe o Ukryte w ciszy:

Wydawnictwo: Szósty Zmysł
Data wydania: 2021-09-20
Dodał/a opinię: Dominika Witos

Tagi: bóg

Zobacz opinie o książce Ukryte w ciszy

Kup książkę Ukryte w ciszy

Jeśli tylko…
Karolina Klimkiewicz0
Okładka ksiązki - Jeśli tylko…

Leo jest normalnym facetem – ma dobre stanowisko i perspektywy zawodowe, zewsząd otaczają go przyjaciele, a piękne kobiety ustawiają się do niego...

Wybacz mi
Karolina Klimkiewicz0
Okładka ksiązki - Wybacz mi

W dniu urodzin Emilia otrzymuje zagadkowy list od swojej matki. Kobieta porzuciła córkę, gdy ta miała niespełna dwa latka. Od tego czasu dziewczyna...