Mocne 4,5 i chęć na przeczytanie 2 pozostałych tomów serii, choć momentami Lake swoimi zachowaniami przyprawiała mnie o ból głowy i zachowywała się jak totalna wariatka. Aż strach takiej później się narazić.
Minusy:
- Wątek romansu uczennicy z nauczycielem jakby rodem z PLL (Aria i Ezra) - skojarzenie nasuwa się samo.
- Zachowania Lake - dziecinne, egoistyczne i maniakalne - panoszenie się w mieszkaniu nowo poznanego faceta i układanie jego rzeczy (mocne WTF), stosunek do matki, gdy dowiaduje się o chorobie.
- Wstawki poetyckiego slamu, które później jednak zaczynały mi się podobać, więc taki mały minus.
Plusy:
+ Eddie - barwna postać, wychowująca się w rodzinach zastępczych, wewnętrzne poukładana, wyrażająca swoje uczucia poprzez poezję, dobra przyjaciółka, rozwiązująca konflikty na wielu frontach. Moja ulubiona postać tej książki.
+ Kel i Caulder, którzy swoim zachowaniem rozbrajali mnie do łez (zamordowany bałwan, stroje na Halloween).
+ Julia przygotowująca dzieci na życie bez niej.
Kolejne tomy z opisu zapowiadają się dość oczywiście, Lake i Will będą się rozstawać, godzić i tak w kółko. Ale kiedyś na pewno je przeczytam.
Informacje dodatkowe o Pułapka uczuć:
Wydawnictwo: W.A.B.