Okładka książki - Niepokorne

Niepokorne

Milena, Justyna i Aneta trzy kobiety, każda z nich ma swoje problemy od których postanawiają uciec w Sylwestra. Justyna - najbardziej skrytą młoda kobieta, która ma trudną sytuację rodzinną. Milena to bardzo zaradna mama kilkuletniego Antosia, która postanowiła uwolnić się od toksycznego partnera. Aneta zabiegana i bardzo zapracowana matka trójki dzieci, mimo posiadania kochającego męża to jednak z wszystkim został sama.

~

Trzy różne kobiety doświadczenie życiowo, każda ma inny cel podróżny ale łączy je wspólny przedział w pociągu. Podróż przebiega w miłej i spokojnej atmosferze ale wszystko zakłóca niespodziewana awaria. Bohaterki wsiadają nie do tego autobusu co trzeba i ten ostatni dzień w roku spędzają w Gdańsku. Przymusowy pobyt nas morzem zbliża kobiety do siebie, każda chce lepszego życia dla siebie i swoich bliskich.

~

Atmosfera i morze wpływa korzystnie na dziewczyny i zmusza je do refleksji nad własnym życiem. Lecz pojawiają się lekkie komplikacje, a mianowicie kradzież, bójka i policja. Co wydarzy się nad morzem? Czy kobiety połączy przyjaźń? Czy każda z nich w końcu będzie szczęśliwa i zrozumiana?

~

"Niepokorne" to książka która idealnie sprawdzi się właśnie na początek tego nowego roku. Mimo że mamy już luty to książka naprawdę zmusza do refleksji i podejmowania nowych odważnych wyzwań a każdy czas jest dobry na zmiany. Pierwszy raz miałam okazję czytać książkę autorki i świetne spędziłam z nią czas. Historia jest napisana lekko i przyjemnie a cała spontaniczność i lekka chaotyczność dodaje uroku tej powieści.

~

Zwykle niespodziane spotkanie rodzi prawdziwą przyjaźń. Jest to naprawdę wspaniała powieść o sile kobiet, ale najbardziej wzruszyło mnie to, że mimo lekkich pięknieć i życiowych błędów kobiety sobie wszystko wybaczyły i nadal się wspierały. A Wy macie taką przyjaciółkę, spotkana przypadkiem? Cóż mogę dodać książka jest prawdziwą inspiracją do zamiany swojego życia. Jest to ciepła i przyjemna lektura, która otuli czytelnika swoim ciepłem. Polecam bo może ona wnieść wiele zmian w otaczającym nas świecie i spojrzeć na wszystko trochę z innej perspektywy.

Dziękuję wydawnictwu Pascal za egzemplarz ♥️

Kup książkę Niepokorne

Liliana
Sylwia Markiewicz0
Okładka ksiązki - Liliana

Liliana cierpi na bielactwo. Choroba sprawia, że ludzie patrzą na nią inaczej - czasem z niechęcią, czasem z litością. Dziewczyna odnajduje ukojenie w...

Jeszcze jeden rok
Sylwia Markiewicz0
Okładka ksiązki - Jeszcze jeden rok

Beata nie ma łatwo w życiu - jest po rozwodzie, spłaca kredyt za ojca, zmaga się z nerwicą i dodatkowo nie może się porozumieć z rodziną. Jedyną odskocznią...