„ Nieobliczalna ” to owiana gęstą mgłą tajemniczości opowieść o kobietach. Każda z nich to inna historia. Bo każda z nich niesie swoje brzemię.
Jest matka, samotnie wychowująca dorosłego już syna, która boi się utraty jego uwagi.
Jest żona, która żyje pod dachem męża - tyrana.
Jest córka, która dźwiga ciężar choroby swojej matki.
Ich drogi się krzyżują i prowadzą je do momentu, w którym już nic nie będzie takie samo.
Autorka zahipnotyzowała mnie intensywnym klimatem tego thrillera. Przewracałam jego strony z nieopisaną ciekawością, wnikałam w umysły głównych bohaterów, dałam się ponieść ciężkiej aurze, jaką stworzyła. Doprawiła ją erotyzmem, który nadał jej smaku i pikanterii. Z każdym rozdziałem @magdastachula coraz mocniej zaciskała pętlę na szyjach swoich bohaterów.
„ Nieobliczalna ” to kobieta. Kobieta obarczona strapieniem, ale niepoddająca się. Cierpiąca, ale niezłomna. Niosąca w sobie obawę, ale przepełniona determinacją w walce o własne ja. Podstępna. Perfidna. Zdradziecka. Silna w swojej bezsilności. Słaba w swojej niestrudzoności.
„ Nieobliczalna ” to książka o życiu. Po prostu. O wyborach. Niekoniecznie tych właściwych. O pozorach, które mylą. O zakazanych uczuciach, które rozbudzają najgłębsze ludzkie pragnienia. O pożądaniu, które raz rozbudzone, nadaje życiu smak, ale niesie ze sobą nieoczekiwane konsekwencje. O tęsknocie za pełnią rodziny. O tajemnicach, które ciążą i nie dają spokoju. O bólu życiu w ramionach potwora.
I ja to kupuję.
Polecam tę książkę fanom thrillera, ale nie tylko. Wielu z Was się w niej odnajdzie.
Wydawnictwo: Luna
Data wydania: 2022-10-12
Olga Majerska
Przyjechała nie w porę. Będzie tego żałować. Ja też potrafię być bezwzględna i nieobliczalna jak ona.
Ukradłaś mi moją historię. Przez ciebie moje życie straciło na jakości. Jesteś tam, gdzie oczami wyobraźni widzę siebie. To nie ty powinnaś być szczęśliwa...
Autorka "Idealnej", najlepiej sprzedającego się debiutu kryminalnego ostatnich lat, wraca z nową historią, która nie pozwoli ci zasnąć. Najpierw...
Jaka będzie ta nowa rzeczywistość - moja bez matki, jej bez męża, Alicji bez przyjaciółki? Coś zyskałyśmy, coś straciłyśmy. Nie mam zamiaru bawić się w proroka i przewidywać przyszłości. Czas zrobi bilans zysków i strat, a po latach okaże się, której z nas wyszło to na dobre.