Okładka książki - Należy do mnie

Należy do mnie

Mam ostatnio ogromne szczęście. Naprawdę. Nie wiem o czym to świadczy, ale trafiam na same perełki książkowe a książka o której Wam zaraz opowiem, będzie stanowić swoisty fundament tego stwierdzenia. Z całą pewnością zaliczę ją do mojej TOPki tego roku. Dlaczego ?

"Należy do mnie" Anny H. Niemczynow to hipnotyzujący dramat psychologiczny, który wciąga czytelnika w wir skomplikowanych emocji i niejednoznacznych moralnie wyborów. Helena, była primabalerina, porzuca swoją świetnie zapowiadającą się karierę dla rodziny. Jej poświęcenie wydaje się jednak bezcelowe w obliczu obojętności męża, Wiktora, który skrywa podwójne życie z tajemniczą Klarą.

Autorka mistrzowsko kreśli postaci, a każda z nich skrywa własne tajemnice i bolesne doświadczenia. Fausti, ich córka, stara się odnaleźć w świecie pełnym iluzji i gier, które wymykają się dorosłym spod kontroli. To właśnie ona jest emocjonalnym sercem powieści, a jej relacja z terapeutką, dr Mound, dodaje głębi i warstwowości fabule. Lekarka ze swoim profesjonalizmem i skomplikowaną przeszłością, staje się kluczową postacią w poszukiwaniu prawdy i zrozumienia.

Autorka z finezją prowadzi czytelnika przez labirynt ludzkich emocji i decyzji. Każda strona tej książki to eksplozja uczuć, która zmusza do refleksji nad naturą bezwarunkowej miłości i moralnością ludzkich uczynków.

"Należy do mnie" to powieść, która nie pozwala na łatwe odpowiedzi. To poruszająca opowieść o rozpaczliwych wyborach, dróg bez odwrotu i dylematach, które mogą na zawsze zmienić ludzkie życie. Pani Anna z niezwykłą czułością i wyczuciem rysuje świat, w którym każda decyzja ma swoje konsekwencje, a każdy bohater jest zarówno ofiarą, jak i sprawcą. To historia o tym, jak zdrada jednego człowieka może zniszczyć całe życie, ale też o tym, jak miłość i wybaczenie mogą być drogą do uzdrowienia. Emocje w tej opowieści są surowe i prawdziwe. To także historia, która chwyta za serce i nie puszcza, zmuszając do refleksji nad kruchością ludzkich uczuć i siłą, jaką trzeba mieć, by przetrwać w życiu najgorsze burze. Przetrwać to, czego mogłoby się wydawać, przetrwać się nie da.

„Należy do mnie” na długo pozostaje w myślach, zmuszając do zastanowienia się nad własnymi wyborami i tym, jak trudno naprawdę poznać drugiego człowieka. Stanowi także swoistą ucztę literacką, pełną napięcia, emocji i nieoczekiwanych zwrotów niezmiernie trudnego scenariusza jaki może zaserwować życie. Polecam każdemu, kto poszukuje głębokiej i przemyślanej literatury. Literatury, która wnika w najciemniejsze zakamarki ludzkiej duszy i ukazuje skomplikowane relacje międzyludzkie w całej ich brutalnej prawdzie. „Należy do mnie” to nie jest dramat psychologiczny. „Należy do mnie”, to jest życie.

#DramatPsychologiczny #ZdradaRodzinna #EmocjonalnaLektura #WstrząsającaHistoria #GłębokaLiteratura #RecenzjaKsiążki #KsiążkaWartaPrzeczytania #BookstagramPolska #LiterackaPodróż #RodzinnyDramat #MiłośnicyKsiążek #EmocjonalnaKaruzela #KsiążkowyStrzał #bookstagram

Informacje dodatkowe o Należy do mnie:

Wydawnictwo: Luna
Data wydania: 2024-05-15
Dodał/a opinię: alenajpierwksiazka

Tagi: Literatura obyczajowo-rodzinna

POLECANA RECENZJA

Zobacz opinie o książce Należy do mnie

Kup książkę Należy do mnie

Jej portret
Anna H. Niemczynow0
Okładka ksiązki - Jej portret

To nie przypadek, że się spotkaliśmy. Być może świat oddał nam kilka zaległych godzin, tych, które w przeszłości nam zabrano. (...) Spóźniliśmy...

Zostań ile chcesz
Anna H. Niemczynow0
Okładka ksiązki - Zostań ile chcesz

Kobieta z przeszłością i mężczyzna po przejściach, prawie jak w piosence Osieckiej. Piękna, mądra, utalentowana i świetnie zorganizowana, Alicja zdaje...