Główne bohaterki powieści poznajemy w kulminacyjnym momencie ich życia.
Julia odeszła od swojego wieloletniego partnera o narcystycznych zaburzeniach osobowości. I choć wydaje się, że rozstanie jest już ostatecznym zakończeniem związku, to wcale tak nie jest. Julia cały czas walczy o siebie i to aby mogła cieszyć się życiem bez wyrzutów sumienia. Czy zdoła ponownie zaufać?
W małżeństwie Eryki wiele się dzieje, zdrada brak zaufania i ogólny kryzys. Postanawia odejść, wyrwać się z wszechobecnego marazmu i zacząć od nowa. Czy ulegnie namową i wróci do męża z którym nie jest szczęśliwa? A może posłucha głosu własnego serca.
Aletta przeżywa wielką żałobę po swoim przyjacielu i mentorze Bo. Bogusz był dla niej jak ojciec, zapisał Aletcie swój majątek. Niestety choć strata boli nasza bohaterka musi stawić czoła rodzinie mentora która, chcę odzyskać spadek. Tajemnice rodzinne dodatkowo komplikują sprawę.
W tej książce podobało mi się WSZYSTKO!!!!
Cudowne główne bohaterki. Normalne nieidealne kobiety z problemami troskami i zwyczajnym życiem. Pokochałam je za ich upór w dążeniu do celu, determinację i odwagę. Są cudownymi ciepłymi kobietami i czuje że mogłaby się zaprzyjaźnić z każdą z nich. To prawdziwe kobiety w których rodzi się burza. Są nie do zatrzymania. Wiem że jest to kontynuacja ich wspaniałej przyjaźni, dlatego muszę szybko sięgnąć po pierwszy tom Kobietę w deszczu.
Książka jest spokojna nie ma w niej nieoczekiwanych zwrotów akcji czy momentów w których wstrzymuję się oddech. Jest to cudowna opowieść o sile kobiet, przez którą się płynie.
Styl autorki i jej lekkie pióro sprawiły, że wspaniale spędziłam czas z lekturą. Dość dużą uwagę poświęciła pogodzie i tak jak to jest w rzeczywistości w Kołobrzegu często wiało i padało. 😉
Książkę gorąco polecam jest poprostu wspaniała.
9/10.
Wydawnictwo: Marginesy
Data wydania: 2023-07-26
Po_czytane
Radosna i rozgadana Alwina zjawia się w Dziwnowie. Wiecznie uśmiechnięta specjalistka od łapania szczęśliwych chwil, podejmuje się fotografowania zmian...
Uparta i zadziorna Wiktoria Popławska pragnie spokojnie prowadzić swoją restaurację ,,Kotwica" i cieszyć powrotem ukochanych sióstr do Dziwnowa...