Okładka książki - Jedyne marzenie

Jedyne marzenie

Czy mam tutaj miłośników XIX i XX wieku?

Poznajemy krnąbrną Tatianę Wasilewnę Makarową, która jest najmłodszą z czwórki rodzeństwa. Dziewczyna pochodzi z bogatej rodziny jednak nie przejmuje się konwenansami i przyjaźni się z dziećmi ze wsi. Szczęście rodziny przerywa wybuch wojny, a jej bracia trafiają na front. Pożar majątku zmusza ich do przeprowadzki. Tatiana dorasta i wyprowadza się od rodziców. Przenosi się do Warszawy i prowadzi barwne życie.

Jestem zachwycona tą lekturą. Akcja rozgrywa się na przełomie XIX i XX wieku. Autorka idealnie opisuje nam cienie i blaski tamtych czasów. Jeśli nie znacie "Jedynego walca" to myślę, że w niczym nie będzie Wam to przeszkadzać. Podczas czytania bawiłam się znakomicie. Przeniosłam się do przeszłości i miałam wrażenie jakbym razem z bohaterami przeżywała ich perypetie. Podobała mi się postać Tatiany, która jest bardzo charakterną osobą. Fajnie, że mogłam śledzić jej losy od dziecka i patrzeć jak dorasta.
Tatiana stała się kobietą silną i potrafiła zawalczyć o swoje marzenia. Podobała mi się jej determinacja w dążeniu do zdobycia miłości Pawła Orłowskiego.
Czy miłość Rosjanki i Polaka ma szansę przetrwać? Przekonajcie się sięgając po tę książkę.
Idealna lektura dla osób, które chciałyby przenieść się w czasie i doznać niesamowitych emocji. Książka jest wydana cudownie z pięknymi ilustracjami w środku.

Czytajcie! Polecam!

BRUNETTE BOOKS

Informacje dodatkowe o Jedyne marzenie:

Wydawnictwo: Flow
Data wydania: 2024-02-14
Dodał/a opinię: brunetkabooksrec

Tagi: Romans historyczny

Zobacz opinie o książce Jedyne marzenie

Kup książkę Jedyne marzenie

Jedyny walc
Małgorzata Garkowska0
Okładka ksiązki - Jedyny walc

W 1905 roku w Królestwie Polskim narastają rewolucyjne nastroje, ale także represje caratu. Jednak i w takich czasach miłość potrafi wybuchnąć z niespodziewaną...

Dwa życzenia
Małgorzata Garkowska0
Okładka ksiązki - Dwa życzenia

Polska po pierwszej wojnie światowej odbudowuje odzyskaną niepodległość. Dorastają dzieci Polaków urodzonych pod różnymi zaborami, często pochodzące z...