Bliska znajoma

Tom 5 cyklu Sławomir Kruk

Komisarz Slawomir Kruk prowadzi sprawę zaginięcia jedenastolatka, kiedy wpada na pewien trop i odnajduje sprawcę zostaje zawieszony, a czynności wyjaśniające prowadzi Lena Milewska. Kiedy kobieta pewnego dnia znika Kruk postanawia za wszelką cenę ja odnaleźć. Czy Kruk odnajdzie Milewska?Jakie tajemnice wyjdą na jaw?

To moje pierwsze spotkanie z twórczością Pana Piotra i uznaje je za naprawdę udane.
Ta historia po prostu czyta się sama.
Autor stworzył bardzo ciekawa i niezwykle wciągająca fabułę z intrygującymi głównymi bohaterami, czyli Komisarzem Krukiem i funkcjonariuszką BSWP Milewską.
Oboje polubiłam od samego początku, to postacie na wskroś prawdziwe, takie, które z powodzeniem możemy spotkać na ulicy.
Lubię historię, w których mogę zobaczyć "od kuchni" jak naprawdę wygląda praca policjanta, szczególnie takiego jakim jest Kruk - porywczy, zawsze mający swoje zdanie i lubiący działać na własną rękę.
Bardzo zaciekawiło mnie prowadzone przez Kruka śledztwo, jak i sama sprawa tajemniczego zaginięcia Leny, nic nie jest takim jakim wydawało się na początku, następuje wiele nieoczekiwanych zwrotów akcji, które naprawdę mnie nieźle zszokowały, a autor trzyma czytelnika w napięciu do ostatnich stron.
Muszę koniecznie nadrobić poprzednie tomy z serii o Komisarzu Kruku, a Wam serdecznie polecam zapoznać się z twórczością Pana Piotra!

Informacje dodatkowe o Bliska znajoma:

Wydawnictwo: HarperCollins Polska
Data wydania: 2021-11-17
Dodał/a opinię: zakochanawksiazk

POLECANA RECENZJA

Zobacz opinie o książce Bliska znajoma

Kup książkę Bliska znajoma

Ćma
Piotr Górski0
Okładka ksiązki - Ćma

Komisarz Kruk musi rozwikłać pętlę kłamstw i sekretów, by rozwiązać sprawę zaginionego nastolatka. Trwają poszukiwania zaginionego ucznia liceum. Wygląda...

Kruk
Piotr Górski0
Okładka ksiązki - Kruk

Na plaży w Jelitkowie znaleziono skórzany worek, przykryty warstwą podmorskich roślin i muszli. Przez rozdarcie wystawała z niego zniekształcona ludzka...