Kuchenne Rewolucje. Zielono i już - menu, ceny, gdzie jest?

Data: 2024-10-24 15:56:24 | aktualizacja: 2024-10-24 15:56:25 | Ten artykuł przeczytasz w 5 min. Autor: Piotr Piekarski
udostępnij Tweet

Czas na Kuchenne rewolucje w Zielonej Górze, której Magda Gessler chyba jeszcze dotąd ze swoim programem nie odwiedziła. Restauratorka wesprze Kuchnię na Górce, w której zjeść można było typowe dania kuchni polskiej. Wiele się tu zmieniło, a Magda Gessler zaproponowała, by miejsce to przyjęło nazwę „Zielono i już". Co w niej zjemy? Czy warto się tam wybrać? Sprawdźmy!

Magda Gessler w restauracji Zielono i już w Zielonej Górze
fot. x-news / mat. prasowe TVN

Magda Gessler nie była zachwycona daniami serwowanymi w Kuchni na Górce. Nie było pomysłu na dobre dania, nie było nawet szyldu, informującego klientów o tym, że zjedzą tam coś smacznego. Co się zmieniło? Dlaczego Magda Gessler postawiła na kolor zielony?

Kuchenne Rewolucje: Zielono i już – opis 

Kuchnia na Górce miała trochę pecha. Położona była w pewnym oddaleniu od centrum Zielonej Góry, właściwie już na przedmieściach. Swój biznes otworzyła tam Ewa, prowadząca restaurację wraz z mamą i kucharzem. Dawid to trochę samouk, a trochę profesjonalista. Dlaczego? Bo z zawodu był on piekarzem, a nie kucharzem, gotowania uczył się sam. 

Pomysł Ewy nie było skomplikowany – to, co wszyscy znamy i kochamy, a nie zawsze mamy odpowiednie umiejętności i czas, by samodzielnie przygotowywać. Kuchnia polska. Problem w tym, że goście nie docenili kuchni serwowanej w tym miejscu. 

Przeczytaj także: Sześć sióstr - odc. 468. Marina zostaje uniewinniona. Streszczenie 468 i 469 odc.

Klientów było zbyt mało, by mająca 28 lat właścicielka mogła myśleć o jakimkolwiek finansowym oddechu. Pieniędzy ledwo starcza na pensje i produkty. Mama Ewy winiła za to szefa kuchni. Bohaterka programu jednak się z nią nie zgadzała i dostrzegała spory potencjał w Dawidzie. Nie chciała zmieniać współpracownika.

Na dodatek pracownikom knajpy brakowało motywacji i entuzjazmu oraz wiary w sukces. Ewa nie mogła też kupić nowego szyldu. Jak poradzi sobie Magda Gessler? Zwolni kucharza, czy również dostrzeże w nim potencjał? Co zmieni restauratorka?

Kuchenne Rewolucje: Zielono i już – czy warto? 

- Zielona Góra i zielone bistro, zielone menu. Sami oceńcie: zielone guacamole, zielona mega szczawiowa, zielone gołąbki greckie w winogronach liściach własnoręcznie zawijane z zielonogórskich winogron, gołąbki polskie klasyczne z ratatouille i gołąbki z sałaty maślanej z surówką z selera, pora i jabłka. Na deser zielone własnoręcznie lepione pierogi z truskawkami zamknięte w zielonym cieście na śmietance. Uff spróbujcie i na piszcie do mnie swoje wrażenia - tak Magda Gessler zachęca do odwiedzenia tego miejsca w mediach społecznościowych.

Nie wiemy jednak, czy rewolucje się udały. Na Facebooku lokal chwali się, że jest w trakcie Kuchennych Rewolucji – na razie nie zaktualizowano zdjęcia w tle. Natomiast goście bardzo pozytywnie oceniają ostatnio serwowane tam dania, można więc rozważyć odwiedzenie knajpy jeszcze przed emisją programu.

Kuchenne Rewolucje: Zielono i już – lokalizacja, gdzie jest? 

Restauracja Zielono i już mieści się w Zielonej górze przy ulicy Niecałej 2F

Przeczytaj także: Miłość i nadzieja - odc. 60. Elif w poważnych tarapatach! Streszczenie 60 i 61 odc.

To niemal przedmieścia Zielonej Góry, w pewnym oddaleniu od centrum miasta, wśród domków jednorodzinnych, pośrodku osiedla.

Kuchenne Rewolucje: Zielono i już – parking

W sąsiedztwie restauracji Zielono i już bez problemu znajdziemy miejsca parkingowe. Zarówno tuż przed, jak i wzdłuż sąsiadujących uliczek  

Kuchenne Rewolucje: Zielono i już – menu, ceny

Magda Gessler zaproponowała:

  • zielone guacamole – to przystawka w cenie 27 zł

  • jajka faszerowane w cenie 22 zł

  • rosół z domowym makaronem za 20

     

  • zielona mega szczawiowa. Danie kosztuje 28 zł

     

  • placki ziemniaczane z gulaszem węgierskim za 43 zł

  • schab łączony z karkówką za 49 zł

     

  • zielone gołąbki greckie w liściach winogron w cenie 42 zł

     

  • gołąbki klasyczne polskie z ratatouille za 38 zł

     

  • gołąbki z sałaty masłowej z surówką z selera, pora i jabłka za 38 zł

  • zielone własnoręcznie lepione pierogi z truskawkami na śmietance

Zielono i już – godziny otwarcia, czy istnieje

Bistro Zielono i już otwarte jest od wtorku do niedzieli w godzinach 12:00-18:00. W poniedziałek nieczynne. 

Na Facebooku restauracja nadal funkcjonuje jako Kuchnia na Górce, aktywność w mediach społecznościowych jest znikoma. Mamy nadzieję, że po emisji programu choć trochę się to zmieni. 

Sprawdźcie pozostałe odcinki programu Kuchenne Rewolucje. Omawiamy je poniżej: 

Przeczytaj także:


  Tagi: kuchenne rewolucje, programy reality show, programy kulinarne,

REKLAMA

Zobacz także

Musisz być zalogowany, aby komentować. Zaloguj się lub załóż konto, jeżeli jeszcze go nie posiadasz.

Książka
Magda
Dominik Linowski2
Okładka książki - Magda

MAGDA Fascynująca opowieść o życiu absolutnej królowej polskiej gastronomii i jednej z najbardziej znanych i wpływowych Polek. Szczera i dotychczas...

dodaj do biblioteczki
Reklamy
Recenzje miesiąca
Jak (nie) zostać królową
Katarzyna Redmerska ;
Jak (nie) zostać królową
Lucek
Iwonna Buczkowska ;
Lucek
Mykoła
Michał Gołkowski ;
Mykoła
Jak ograłem PRL. Z gitarą
Witek Łukaszewski
Jak ograłem PRL. Z gitarą
Misia i jej mali pacjenci. Sekrety biblioteki
Aniela Cholewińska-Szkolik
Misia i jej mali pacjenci. Sekrety biblioteki
Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;
Z pamiętnika jeża Emeryka
Obca kobieta
Katarzyna Kielecka
Obca kobieta
Pokaż wszystkie recenzje