Staropolska restauracja "Gościniec" we wsi niedaleko Świebodzina nie cieszy się dobrą sławą. Magda Gessler po raz kolejny musi dowiedzieć się, dlaczego goście nie są zachwyceni ani jedzeniem, ani klimatem tego miejsca.
Kuchenne rewolucje: Gościniec – opis. Co się wydarzy?
W "Gościńcu" zawsze jest wesoło, ale gości brak. Dawid, szef lokalu, rozkłada ręce, a rozrywkowy szef kuchni Adrian sprawia, że wszyscy mają uśmiechy na twarzach. Tylko utargi są małe... Dawid dokłada więc środki ze swojej firmy budowlanej. A knajpę trzyma z sentymentu, bo poznał tu Julię, swoją ukochaną. Poza tym, restauracja jest w świetnej lokalizacji, na autostradzie łączącej Poznań z Berlinem.
Przeczytaj także: Wspaniałe stulecie: Sułtanka Kösem - 106 odc. Kasym zostaje uwięziony z szalonym Mustafą. Streszczenie 106 i 107 odcinka
Czy Magda Gessler zapanuje nad rozbrykaną załogą? I czy uda jej się odczarować ten sporych rozmiarów lokal?
Kuchenne rewolucje: Gościniec – gdzie i kiedy obejrzeć odcinek?
Premierowy odcinek programu Kuchenne rewolucje: Gościniec można zobaczyć w czwartek, 2 maja 2024 o godzinie 21.15 na antenie telewizji TVN.
Czytaj również: Kuchenne Rewolucje. Jedz! Niebecz - menu, ceny, gdzie jest?
Jeśli nie zdążyliście zobaczyć programu w telewizji, odcinek jest już dostępny na platformie Player.pl.
Kuchenne rewolucje: Gościniec – gdzie to?
Gościniec - a już teraz Jedz! Niebecz - znajduje się w Świebodzinie, pod adresem Myszęcin 8D. Magda Gessler uznała, że restauracja będzie miała kolor błękitu, złota i bieli. Ma kojarzyć się z przyrodą i powietrzem. Czyli będzie NIEBIAŃSKO.
Kuchenne rewolucje: Gościniec – menu
W restauracji Bistro Mama Olé menu to mieszanka smaków regionalnych i włoskich, a dania przyrządzane są na żarze z drzewa dębowego. Można tu zjeść kaszankę, zupę z kiszonej kapusty, polędwicę i schab z jelenia oraz pizzę z wędzonym pstrągiem. Na deser wspaniała beza z kremem.
Przeczytaj także: Przysięga - odc. 801 - streszczenie - Drugie badanie da pozytywne wyniki?
Kuchenne rewolucje: Gościniec – czy rewolucja się udała?
Magda Gessler po powrocie była oczarowana zwłaszcza smakiem schabu i polędwicy.
Obłęd! Tak różowej polędwicy w Polsce nie sposób spotkać. To wielkie święto mieć dobre danie z dziczyzny w Polsce, szczególnie na tym terenie.
podsumowuje mistrzyni. Magdzie podoba się także wystrój lokalu. Jedyną uwagę miała do zupy oraz do kaszanki, ale i tak jest zachwycona całością! Dała pracownikom kilka cennych rad.