Kuchenne Rewolucje. Ciao ciao Antonio - menu, ceny, gdzie jest?

Data: 2024-10-03 18:55:17 | Ten artykuł przeczytasz w 6 min. Autor: Piotr Piekarski
udostępnij Tweet

W nowym odcinku 29 sezonu programu Kuchenne rewolucje Magda Gessler wybrała się do pizzerii Antonio w Łodzi, która po rewolucjach zmieniła nazwę na Ciao Ciao Antonio Pizza. Czy warto się tam wybrać? Jak smakuje pizza po rewolucjach? Sprawdźmy!

Magda Gessler w restauracji Ciao Ciao Antonio w Łodzi
fot. x-news / mat. prasowe TVN

Magda Gessler bardzo lubi wprowadzać w odwiedzanych przez siebie restauracjach ogromne zmiany. Bywa, że restauracja z sushi po zmianach zaczyna serwować kuchnię polską, a pozbawiony charakteru bar zaprasza gości na myśliwskie specjały. Wszystko zależy od charakteru miejsca, dzielnicy, potencjalnych klientów. W Łodzi jednak miała miejsce zupełnie inna sytuacja. Tu charakter knajpy został... zachowany, a dania przez nią serwowane odpowiednio podrasowane. Sprawdźmy, co wydarzyło się z pizzerii Antonio.

Kuchenne Rewolucje: Ciao Ciao Antonio – opis 

Magda Gessler zaprasza widzów do Łodzi. To naprawdę duże miasto, dające szansę na spore grono klientów. Ponad pół miliona potencjalnych gości - żadna knajpa nie pogardziłaby takim potencjałem.

Nie wykorzystuje go Beata, która prowadzi pizzerię Antonio. Niestety, tutejszy kucharz wcale Włochem nie jest. A i pizze, które serwuje się w restauracji, przypominają raczej te, których gości zasmakować mogli w latach 90tych XX wieku. Rzecz w tym, że świat dziś jest zupełnie inny niż wówczas. Gusty kulinarne Polaków również nie takie same i nie pozwolą sobie oni, by ktoś wmówił im, że pizza z szynką i ananasem to wyjątkowy rarytas.   

Przeczytaj także: "Zawód szpieg" – uratować przyjaciela

Beata jakby zatrzymała się w przeszłości. Może dlatego, że ma już dość narastających problemów, nie ma pomysłu ani chęc, by coś w swoim życiu zmieniać. Może tylko zamknąć restaurację. Chyba, że pomoże jej Magda Gessler, która zmieniła już życie wielu restauratorów po przejściach. Czy uratuje pizzerię Antonio, która istnieje tu od lat? Czy tchnie nowe życie w restaurację, która zdążyła już porosnąć kurzem? Czy odświeży wnętrze, menu, smak właścicielki? 

Kuchenne Rewolucje: Ciao Ciao Antonio – czy warto? 

Niestety, nie znamy odpowiedzi na to pytanie – nowe odcinki programu nie są bowiem przedpremierowo dostępne w internecie. Kuchenne Rewolucje obejrzymy w serwisie player.pl i na MAX (dawne HBO GO), ale dopiero po premierze. Możemy jedynie bazować na tym, co restauratorzy piszą w mediach społecznościowych i jak wyglądają opinie gości. Ewentualnie możemy sami wybrać się do knajpy i nieco zaryzykować. 

NA pewno właściciele nie nauczyli się, że swoje profile w mediach społecznościowych należy aktualizować. Ostatnio post pochodzi z 11 września, a wcześniejszy... z lipca 2024. Goście na widok zdjęć pizzy z sosami komentują, że kiedyś właściciele Antonio wysyłali swoich klientów po sosy... do innych restauracji. Właściciele odpowiadają mało dyplomatycznie: 

„to Was klientów ciśnie na sosy bo większość nie umie jeść pizzy bez sosików". 

Zdecydowanie, nie jest to komentarz grzeczny ani uprzejmy wobec potencjalnych gości. 

Ogólnie jednak oceny są dobre - solidne 4.0 w mapach Google przy ponad 800 opiniach to dobry wynik. Na Facebooku 6 opinii, 100% gości poleca. Ponadto doceniają oni, że serwuje się tam pizzę, którą zjeść mogą dwie osoby w cenie tych, które w bardziej eleganckich restauracjach przeznaczone są dla jednego gościa. Częśc osób uważa, że tradycyjne pizze lepsze są od tych przygotowanych przez Magdę Gessler, to już jednak kwestia gustu. 

Kuchenne Rewolucje: Ciao Ciao Antonio – lokalizacja, gdzie jest? 

Pizzeria Ciao Ciao Antonio mieści się w Łodzi przy ulicy Kasprzaka 26

Przeczytaj także: Na własną rękę czyli samodzielnie wymierzona sprawiedliwość 

Niedaleko stąd do centrum miasta, parku, muzeum, a także popularnych sklepów. Muzeum położone jest nieco na południe od Bałut i na zachód od centrum

Kuchenne Rewolucje: Ciao Ciao Antonio – parking

W sąsiedztwie restauracji znajdziemy parking, wzdłuż pobliskich uliczek również znajdziemy miejsca parkingowe, choć w godzinach szczytu może być tam ciasno.  

Kuchenne Rewolucje: Ciao Ciao Antonio – menu

Magda Gessler proponuje tu:

  • zupę krem ze świeżych pomidorów - 400 ml, z nutą pesto bazyliowego, z mozzarellą di bufala i grzankami
  • travolo italiano - deskę włoskich serów i wędlin
  • pizzę picante - 35 cm z sosem ze świeżych pomidorów, mozzarellą fior di latte, grillowaną papryką, salami pikantnym, pomidorkami koktajlowymi, różowymi oliwkami i serel tallegio
  • pizzę mella canellę z ssoem beszamelowym ze szpinakiem i rodzynkami, serem gorgonzolą, jabłkami z cynamonem i orzechami nerkowca
  • pizze bresaolę (35 cm) z sosem ze świeżych pomidorów, mozzarellą fior di latte, bresolą, serem provolone, czerwoną cebulą, orzechami włoskimi

Są też włoskie pizze - antonio verde, burrata, capri, ciao mare czy decoro. Na przystawkę proponuje się na przykład sałatka burrata.

Kuchenne Rewolucje: Ciao Ciao Antonio – ceny

Ceny są stosunkowo przystępne. Zupa krem kosztuje 25 zł, a goście twierdzą, że można się nią solidnie najeść, deska serów i wędlin - 48 zł, pizze Magdy Gessler sa w cenach 41-49 zł.  

Czytaj również: Kuchenne rewolucje: Via Piada Kraków – Magda Gessler ratuje… food truck!

Najtańszą pizzą jest oczywiście tradycyjna margerita za 30 zł, pizze spoza menu Magdy Gessler kosztują 37 - 46 zł.

Ciao Ciao Antonio – godziny otwarcia

INaczej niż w przypadku wielu restauracji, które zapraszają gości tylko 6 dni w tygodniu, 1 pozostawiając sobie jako dzień wolny dla pracowników, Ciao Ciao Antonio otwarte jest codziennie. Od niedzieli do czwartku zjemy tu w godzinach 12:00-22:00, w piątki i soboty – 12:00-23:00

Sprawdźcie wszystkie najnowsze odcinki programu Kuchenne Rewolucje. Omawiamy je tutaj: 

Przeczytaj także:


  Tagi: kuchenne rewolucje, programy reality show, programy kulinarne,

REKLAMA

Zobacz także

Musisz być zalogowany, aby komentować. Zaloguj się lub załóż konto, jeżeli jeszcze go nie posiadasz.

Książka
Magda
Dominik Linowski2
Okładka książki - Magda

MAGDA Fascynująca opowieść o życiu absolutnej królowej polskiej gastronomii i jednej z najbardziej znanych i wpływowych Polek. Szczera i dotychczas...

dodaj do biblioteczki
Reklamy
Recenzje miesiąca
Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;
Z pamiętnika jeża Emeryka
Obca kobieta
Katarzyna Kielecka
Obca kobieta
Katar duszy
Joanna Bartoń
Katar duszy
Srebrny łańcuszek
Edward Łysiak ;
Srebrny łańcuszek
Oczy Mony
Thomas Schlesser
Oczy Mony
Rok szarańczy
Terry Hayes
Rok szarańczy
Klubowe dziewczyny 2
Ewa Hansen ;
Klubowe dziewczyny 2
Pokaż wszystkie recenzje