Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2011-06-01
Kategoria: Poradniki
Jesteś drimerką? Jesteś. Tylko jeszcze o tym nie wiesz. Ta książka nie tylko otworzy Ci oczy na potencjał,jaki tkwi w Tobie,nie tylko uświadomi,czego naprawdę pragniesz,ale i pomoże spełnić te marzenia. Tym razem dostajemy w ręce książkę szczególną:praktyczny poradnik,jak marzyć skutecznie. Autorka w swoich powieściach zaraża czytelniczki wiarą wmarzenia,z Sekretnikiem ruszymy na poszukiwania Twoich własnych pragnień i snów. Dobra praca? Piękne miejsce na ziemi? Kochająca rodzina? Książę na białym koniu? A może szałas na pustyni Gobi,własna wyspa czy ratowanie białych nosorożców? Dla prawdziwych drimerek nie ma rzeczy niemożliwych!
Gwarantuję świetną zabawę,dużo humoru,wiele praktycznych ćwiczeń i przykłady-prawdziwe,wzięte z życia. Nawet jeśli nie od razu otrzymasz to,czego pragniesz,może dowiesz się o sobie czegoś zupełnie nieoczekiwanego,a czas spędzony z Sekretnikiem na pewno nie będzie stracony.
Któż z nas nie „buja czasem w obłokach”?
Każdy posiada swoje własne marzenia – te bardziej zwyczajne i takie zupełnie „odjechane”, które właściwie nie mają prawie żadnych szans na urzeczywistnienie, a jednak… Ktoś kiedyś powiedział, że życie bez marzeń pozbawione jest sensu. Dla mnie takie życie po prostu nie istnieje! „Sekretnik” to intrygująca pozycja wśród wszystkich książek pani Kasi Michalak. Sięgnęłam po niego z nadzieją na otrzymanie recepty na skuteczne spełnianie marzeń. Bo, myślę sobie, fajnie mieć takiego „gotowca”, dzięki któremu to, co nierealne i odległe może nam się spełnić niemal na zawołanie. Szczerze mówiąc nie do końca rozumiem rozczarowanie czytelniczek. Ja do lektury tej książki podeszłam z dystansem i lekkim przymrużeniem oka. Autorka przedstawiła tu pewne schematy działania i oddziaływania przede wszystkim na własną świadomość i podświadomość, które biorą czynny udział w realizacji marzeń, czyli w dążeniu do wyznaczonych celów. Utwierdziłam się tylko w swoim własnym przekonaniu, że jeśli się czegoś bardzo pragnie, uparcie o tym myśli i stara się wytrwale do tego dążyć, to nie ma rzeczy niemożliwych.
Zainteresowała mnie także druga część „Sekretnika”, w której autorka podzieliła się z czytelnikami ciekawymi opowiastkami wziętymi z życia, bądź stworzonymi na potrzeby tej książki. Niektóre z nich są zabawne, inne zaskakujące, a jeszcze inne niesamowite.
„Sekretnik” czyta się miło i przyjemnie. Spora dawka humoru, bezpośredniość, jasność i jednoznaczność sytuacji powoduje, że lektura jest ciekawa i intrygująca. Pokuszę się nawet o stwierdzenie, że książka ta pozwoliła mi lepiej poznać moją ulubioną autorkę. A zatem nie bójmy się marzyć i dążyć do ich spełnienia. A jak sobie w tym pomóc podpowie Wam „Sekretnik”.
Polecam.
Co może grozić komuś, kto stracił już wszystko?W śnieżną wigilijną noc na tatrzańskiej przełęczy dochodzi do tragedii. Sześć lat później w mazurskiej chacie...
Promyk słońca to druga – po bestsellerowej Gwiazdce z nieba – powieść wchodząca w skład nowej, świetnie przyjętej przez czytelników...