Zdrowotne, wzmacniające, oczyszczające. Około setki przepisów na prozdrowotne syropy! Przygotowywane na bazie owoców, warzyw, korzeni, ziół i innych składników, mają od dawna zastosowanie w medycynie ludowej...czytaj dalej
Oto książka pełna wegańskich i bezglutenowych przepisów, a także porad i sztuczek, dzięki którym twój mózg będzie zdrowy i gotowy do efektywnej pracy! Mózg to główny organ odpowiedzialny za funkcjonowanie...czytaj dalej
Żyj w spokoju i radości dzięki stu prostym praktykom japońskiego mnicha zen. Czerpiąc ze starożytnej wiedzy, znany mnich buddyjski Shunmyo Masuno pokazuje, jak praktykować zen w codziennym życiu za pomocą...czytaj dalej
Kochamy je, rozpieszczamy, trenujemy, karmimy, ale czy ich SŁUCHAMY? Pies to najlepszy i najwierniejszy przyjaciel człowieka, lecz nie zawsze zostaje przez niego odpowiednio zrozumiany. Jeśli planujesz...czytaj dalej
,,Czy wiecie, którego dnia Bóg stworzył grzyby? Ja wiem: w piątek, gdy kończyły się moje wakacje i za kilka dni musiałam wracać do Warszawy. Pojawiły się wczesnym rankiem w konopackich lasach...czytaj dalej
Konfitury są świetnym dodatkiem do ciast, można posmarować nimi grzanki, naleśniki lub chrupiące bułeczki do porannej kawy, nadają sosom do mięs lub warzyw oryginalny smak. Babcie słodziły konfiturą malinową...czytaj dalej
Pije się je w maleńkich kieliszkach (i ilościach!), by poprawiły krążenie, ułatwiły zasypianie, zmniejszyły dolegliwości żołądkowe, pomogły na różne inne przypadłości. Zazwyczaj przygotowywane na bazie...czytaj dalej
Kalafior jest królem. Jeśli myślisz, że kalafior można zjeść wyłącznie z masłem i bułką tartą, to znaczy, że tak naprawdę nic nie wiesz o tym cudownym warzywie. Gdyby się uprzeć, można by go jeść od rana...czytaj dalej