Takie debiuty to ja lubię. Bardzo lubię! „ Żar” ma wszystko to, co powinien mieć dobry kryminał. Są więc ciekawi bohaterowie, skrywający niejedną tajemnicę. Jest sprawa sprzed lat, która wydaje się mieć związek z tą aktualną. Jest i warstwa obyczajowa – zgrabnie napisana i ciekawa. Jest jeszcze opuszczony stary dom, do którego strach wejść i kilka innych nie mniej ciekawych miejsc, zdarzeń i postaci.
Historia jest dość mocno zagmatwana i poplątana, Autorka podsuwa mylne tropy i wodzi czytelnika za nos, by w końcu wyjaśnić wszystko jak należy. Rozwiązanie nie pojawia się nagle nie wiadomo skąd, wszystko jest bardzo dobrze przemyślane i znajduje się tam gdzie powinno.
Polecam fanom kryminału z tajemnicami z przeszłości. Pani Weroniko – gratuluję świetnego debiutu i czekam na więcej!
Wydawnictwo: Czwarta Strona
Data wydania: 2023-09-06
Monika Kruszyńska
Nie pamiętał już, kiedy ostatnio widział matkę przygotowującą jedzenie. Obecnie żywiła się alkoholem, seksem i nikotyną. Nie mógł uwierzyć, że kiedyś miała pracę, nosiła sukienki, gotowała obiady, dbała o niego. Te dwie kobiety dzieliła przepaść.
By poznać prawdę, stań na brzegu jeziora i wsłuchaj się w jego…SZEPT Iława. Na brzegu jeziora znaleziono martwą nastolatkę.Młodsza inspektor Dominika...
Mercedes zamruczał jak cichy kotek, wprawiając moje mięśnie w delikatne drżenie.