Książka fantastyczna, budząca różne emocje. Śmiech, radość ale również w pewnych momentach smutek a nawet popłynęły mi łzy.
Daisy i Quinn wychowali się od dzieciństwa. Byli sąsiadami. Już od małego wiedzieli że zawsze będą razem. Kiedy przyjaźń zmieniła się w głębsze uczucie Daisy z rodziną muszą się wyprowadzić. Świat nastolatków się rozpadł. Po kilku latach Daisy wyrusza na studia na uniwersytet Gray Springs, które było marzeniem jej i Quinna. Dziewczyna ma nadzieję że spotka go tam i uczucie na nowo ich połączy. Niestety bardzo się rozczarowała i zdruzgotała, kiedy zauważyła że jej były chłopak spotyka się z jej byłą przyjaciółką. Jej serce się rozpadło. Autorka tak to opisała, że nawet ja czułam ten ból i żal.
Daisy długo zajmowało pogodzeniem się ze stratą. Pomagała jej przyjaciółka oraz praca.
Kiedy już traciła nadzieję, Quinn zaczął szukać z nią kontaktu, każdej możliwej okazji, żeby jej dotknąć, spotkać się z nią. Sam miał mętlik w głowie. Jednak pomogła mu rozmowa z matką Daisy, która wyjaśniła całą sytuację, dlaczego nie miał kontaktu z dziewczyną. Za wszystkim stała Alexis, która była w ich paczce od dawna. Może była samotna, albo tak zepsuta, że manipulowała Daisy, żeby odbić jej Quinna. Dostała okazję, kiedy Daisy wyjechała a Quinn był załamany.
Daisy wiele musiała przecierpieć, żeby odzyskać swoją miłość, jednak udało jej się.
Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2020-06-17
Tytuł oryginału: Suddenly Forbidden
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Monika Wisniewska
Paulina26
Standalone „Kingdom of Villains” Elli Fields to historia o miłości, zdradzie, zemście i nienawiści w świecie fantasy! Fia po śmierci rodziców...
Krwawy Król zniszczył wszystko, co kochała. Czy zdoła uchronić przed nim swoje serce? Król wilków uważany jest za potężnego, bestialskiego, barbarzyńskiego...