Okładka książki - Wakacje pełne magii

Wakacje pełne magii

📚”Wakacje pełne magii” to najnowsza książka Katarzyny Wierzbickiej . Historia ta kierowana jest do dzieci, zabierając je we wspaniałą krainę magii, ale jak to często bywa przy tej książce dobrze będzie się bawił również dorosły czytelnik. U nas w domu lubimy łączyć obie te przyjemności i czytamy razem 🙂

📚Książka opowiada o półmgicznej rodzinie, gdzie główna bohaterka Magda i jej tata są Iskrami (czyli osobami mającymi magiczne zdolności) Mama i starsza siostra nie mają magicznych mocy, zaś przed dwójką najmłodszego rodzeństwa jeszcze jest czas na odkrycie magicznych mocy.. 🙂
Niezwykłą zdolnością Magdy jest czytanie w myślach, dziewczynka jednak ukrywa tę moc przed swoją nie magiczną rodziną, przez co dziewczynka jest bardzo skryta i raczej wycofana. Wszystko się jednak zmienia z biegiem czasu gdy podczas wakacji pod kempingiem, zaczynają się dziać kompletnie nieprzewidziane, a wręcz nadprzyrodzone rzeczy.

📚Ta historia jest nie tylko dobrą fantastyką, ale przede wszystkim pokazuje jak ważne jest zaufanie, zrozumienie, poświęcenie i to, że prawdziwa siła tkwi w rodzinie.

📚Sama akcja pełna jest tajemnic i zwrotów akcji, a niejednokrotnie wieje grozą. Ale spokojnie adekwatnie dla młodego czytelnika. Dialogi i sama atmosfera między bohaterami jest jak w prawdziwej rodzenie.

📚Dowiedziałam się, że książka jest fajnym dopełnieniem dla osób znających książki dla dorosłych Pani Katarzyny, ja mam ale muszę jeszcze nadrobić, tym bardziej jestem zaintrygowana 🙂

Informacje dodatkowe o Wakacje pełne magii:

Wydawnictwo: Mięta
Data wydania: 2024-05-17
Dodał/a opinię: Baś Ka

Zobacz opinie o książce Wakacje pełne magii

Kup książkę Wakacje pełne magii

Maciuś i Leon chcą iść na plac zabaw
Katarzyna Wierzbicka0
Okładka ksiązki - Maciuś i Leon chcą iść na plac zabaw

Maciuś i Leon uwielbiają zabawę. Nie zawsze jednak jest na nią pora. Czy będą umieli cierpliwie poczekać, aż mama będzie miała czas, by zabrać ich na plac...

Tajne przez magiczne
Katarzyna Wierzbicka0
Okładka ksiązki - Tajne przez magiczne

Agata Filipiak przechodzi trudny okres w życiu zawodowym. Rzuca stabilną posadę redaktorki i zatrudnia się w przedszkolu na stanowisku woźnej. Niestety...