Okładka książki - Świąteczna mozaika

Świąteczna mozaika

Natasza Socha po raz kolejny zaprasza czytelników do świata pełnego emocji, tajemnic i subtelnej refleksji nad życiem. Jej najnowsza powieść, „Świąteczna mozaika”, to historia, która łączy w sobie magię świątecznej atmosfery, uroki podróży oraz zawiłości rodzinnych sekretów.

Główna bohaterka, Jaśmina, wyrusza do Wenecji z misją wyjątkową – spełnić ostatnie życzenie swojej matki, zmagającej się z chorobą Alzheimera. Wenecja, przedstawiona w książce z malarską precyzją, staje się nie tylko scenerią romantycznych spacerów, ale także lustrem dla emocji Jaśminy.

Kluczowym elementem powieści jest odnaleziony pamiętnik matki Jaśminy, który wywołuje u bohaterki lawinę pytań i emocji. To właśnie dzięki niemu historia nabiera głębi, a czytelnik zostaje wciągnięty w wir tajemnic z przeszłości.

Ważnym wątkiem jest również relacja Jaśminy z Rafałem, która rozwija się stopniowo, od nieufności do ciepłej, pełnej nadziei więzi.

Po powrocie do Polski akcja przenosi się w atmosferę świąt Bożego Narodzenia. To czas pełen refleksji, który staje się kluczowy dla Jaśminy w jej dążeniu do rozwikłania tajemnic przeszłości. Święta w powieści Sochy to coś więcej niż tylko choinka i prezenty – to symboliczny moment, w którym nadzieja, miłość i przebaczenie splatają się w spójną całość.

„Świąteczna mozaika” to książka, która jest ciepła, ale nie przesłodzona; magiczna, ale też mocno osadzona w rzeczywistości. Natasza Socha pokazuje, że każdy z nas nosi w sobie mozaikę wspomnień, tajemnic i emocji, które kształtują nasze życie.

To opowieść, która wzruszy, zachęci do refleksji i zostawi czytelnika z poczuciem, że nawet w najtrudniejszych momentach można znaleźć promyk nadziei. Idealna lektura na zimowe wieczory, otulająca ciepłem świątecznej magii.

Informacje dodatkowe o Świąteczna mozaika:

Wydawnictwo: Wydawnictwo Literackie
Data wydania: 2024-11-13
Dodał/a opinię: monikaswiatek

Tagi: romans boże narodzenie

Zobacz opinie o książce Świąteczna mozaika

Kup książkę Świąteczna mozaika

Zbuki
NATASZA SOCHA0
Okładka ksiązki - Zbuki

Na zewnątrz wszystko wygląda doskonale. Idealna skorupka, idealny kształt. Dopiero kiedy rozbijemy jajko, wiemy co tak naprawdę jest w środku. Czasem apetyczne...

Wkręcona w rodzinę
Natasza Socha0
Okładka ksiązki - Wkręcona w rodzinę

...czyli ,,MACOCHA" PIĘTNAŚCIE LAT PÓŹNIEJ Piętnaście lat temu nastoletnia Kasia trafiła do domu Romy, nowej żony ojca, którą od razu potraktowała...