Okładka książki - Pieprz i sól

Pieprz i sól

Rozwój Internetu oraz mediów społecznościowych daje nam naprawdę ogromne możliwości. Niestety, tak jak wszystkie ziemskie sprawy, zjawisko to, posiada również swoją drugą stronę medalu. Tak szybko, jak możemy się zareklamować, pozyskać nowych klientów, zdobyć followerów, tak też szybko, w jednym momencie, poprzez głupi wpis, niefortunny filmik, kompromitujące zdjęcie, możemy stracić reputację, pracę, przyjaciół...
To, co przydarzyło się Gai Strzelczyk, mogło przydarzyć się każdemu z nas. Niezręczna sytuacja, złośliwa osoba... I kłopoty gotowe.
Gaja Strzelczyk, młoda, piękna, ambitna, niezależna dziewczyna stawia na rozwój osobisty. Pracuje w jednym z warszawskich hoteli, jako menadżerka. Kocha swoją pracę i jest świetna w tym, co robi. Marzy jednak o własnym interesie, do którego sukcesywnie dąży.
Dom, dzieci rodzina, czy poważny związek, to nie dla niej. W tej chwili liczy się tylko kariera. Skandaliczne wydarzenia, które zostały nagrane i znalazły swój finał w sieci, niestety pokrzyżowały nieco jej plany.
Życie intymne, które jest dla Gai jednym z istotniejszych aspektów życia, nabiera za to wielkiego rozpędu. Udaje jej się poderwać przystojnego doktora Mikołaja. Doktor, mimo, że dobry kochanek, wydaje jej się zbyt poukładany, romantyczny i przewidywalny. Schodzi, więc na drugi plan, kiedy do gry przystępuje niesamowicie seksowny i namiętny właściciel nocnego klubu, Kostek... Czy któremuś z nich, uda się rozkochać w sobie lub chociażby zatrzymać niezależną Gaję na nieco dłużej?
Fabuła przeplatana jest gęsto gorącymi, odważnymi scenami erotycznymi. Seks i namiętność pełnią tu wiodącą rolę. Gaja, która lubi mieć wszystko poukładane, sama traci kontrolę nad swoim życiem. Relacje stają się coraz bardziej skomplikowane, a postacie tajemnicze i niejednoznaczne.
Bohaterka dowiaduje się, że mężczyzna, któremu oddała się bez reszty, stoi prawdopodobnie za skandalem, który mocno nadszarpnął jej reputację. Natomiast przyjaciółka, którą traktowała jak siostrę, była jego wspólniczką. Ale czy tak jest naprawdę? Może jest ktoś, kto bawi się krzywdą i upokorzeniem dziewczyny… Autorka zostawia tajemnice w zawieszeniu. Znajdą one pewnie swój finał w kolejnym tomie.
Powieść K.A. Figaro czyta się bardzo przyjemnie i szybko, za sprawą stylu pisania autorki, który jest lekki i przejrzysty. To idealna książka na odprężający wieczór, kiedy nie ma się ochoty na rozmyślenia nad ciężkimi tematami.

Informacje dodatkowe o Pieprz i sól:

Data wydania: 2022-03-23
Dodał/a opinię: Monique

Tagi: bóg

Zobacz opinie o książce Pieprz i sól

Kup książkę Pieprz i sól

Uwielbiałam seks z domieszką bólu. Nakręcał mnie, stawałam się wtedy demonem, nieokiełzaną duszą z ognistym temperamentem

Czasami byłam złą kobietą. Niczym sól posypana na rany. Piekłam do żywego i wrzynałam się głęboko. Ale pieprzyć to – pomyślałam. Byłam solą i już!

Więcej cytatów z tej książki

Zakazany owoc
K. A. Figaro0
Okładka ksiązki - Zakazany owoc

Gdy grzech puka do drzwi, co robisz? Zamkniesz je czy otworzysz szerzej? Zuzanna mimo sprzeciwu wpływowych rodziców planuje ślub z Fabianem. Wystawne...