Okładka książki - Oni

Oni

Przychodzę do Was z kolejną dobrą książką. Tym razem Oni autorstwa @opiatbojarska_official.

Za egzemplarz dziękuję wydawnictwu słowne

💜Kosma ma 23 lata i mieszka z ojcem, choruje na Aspergera, lubi żyć według ustalonego porządku i rytuałów. To pomaga mu przetrwać w świecie, który postrzega inaczej niż neurotypowi. Kiedy jego ojciec zostaje zabrany przez policję, jako podejrzany o brutalne morderstwo sprzed ponad dwóch dekad, w życie Kosmy wykrada się chaos. Gdy właściciel mieszkania, które wynajmują wraz z ojcem wyrzuca go, szuka pomocy u ciotki. Gdy ta odmawia, z pomocą przychodzi mu szalona Ida.

💜 Czy to prawda, że ukochany tata jest mordercą? Policja wydała wyrok kierując się poszlakami. Kosma nie ma wyboru, musi rozwikłać zagadkę, inaczej jego ojciec resztę życia spędzi za kratami.

💜Czy Kosmie uda się dojść do prawdy? Czy Ida mu w tym pomoże? Kim okaże się tajemnicza Irena dla Kosmy? Jak brutalna jest prawda? Odpowiedzi zawarte są w lekturze 😉.

💜 Fabuła jest napisana w sposób skomplikowany dla czytelników, autorka celowo myli tropy, by na końcu zaskoczyć swoich odbiorców. Bardzo polubiłam postać Idy, która była doskonale stworzona przez autorkę. Moim zdaniem powieść jest dobra. @opiatbojarska_official należą się wielkie 👏 za przybliżenie czytelnikom choroby Aspergera.

Informacje dodatkowe o Oni:

Wydawnictwo: Burda Książki
Data wydania: 2021-10-27
Dodał/a opinię: Czytajka93

Tagi: bóg

Zobacz opinie o książce Oni

Kup książkę Oni

Podłoga to tylko powierzchnia, po której chodzimy. Nie musi być sterylnie czysta.

To nie kwestia wieku, a raczej, jak mawiał mój wykształcony ojciec, następstwa wyborów życiowych.

Więcej cytatów z tej książki

Klub Wrednych Matek
Joanna Opiat-Bojarska0
Okładka ksiązki - Klub Wrednych Matek

Nowy wymiar kobiecości Życie czterech przyjaciółek – Beaty, Karoliny, Sylwii i Kasi – toczy się wokół dzieci: tych posiadanych, oczekiwanych...

Słodkich snów, Anno
Joanna Opiat-Bojarska0
Okładka ksiązki - Słodkich snów, Anno

Anna Rogozińska jest trzydziestoparoletnią, atrakcyjną i bardzo ambitną dziennikarką TV. Kiedy wpada na trop afery lekarskiej, robi wszystko, aby odkryć...