Autorkę uważa się za mistrzynię suspensu.
Po poprzedniej książce autorki byłam ciekawa jej najnowszej powieści.
Takim smaczkiem była informacja, że też akcja dzieje się na moczarach.
Dwa pokolenia sióstr. Zbrodnia. Sekret, który może zniszczyć rodzinę.
Rachel ma dwadzieścia sześć lat i od piętnastu przebywa w szpitalu psychiatrycznym. Nie pamięta wszystkiego co się wtedy stało, ale jest pewna, że to ona jest winna śmierci rodziców.
Tymczasem dowody świadczą o czymś zupełnie innym.
Rachel decyduje się wrócić do domu i poszukać odpowiedzi.
Jakie tajemnice skrywa dom na moczarach? Co kryje druga siostra? Kto skrywa największy sekret? Kto utopił chłopczyka? Co zrobi matka dla rodziny?
Historia, którą nam zaserwowała autorka była przerażająca, ale i dziwna. Tak naprawdę to człowiek jest najgorszym wrogiem samego siebie. Jak żyć w przekonaniu, że Twoje dziecko jest winne zrobienia czegoś strasznego.
Autorka przenosi nas na odludzie, do domu pełnego tajemnic.
Postacie, które stworzyła są przerażające, co trzeba mieć w głowie by tak działać, jakim trzeba być psychopatą
Napięcie trzyma i nie puszcza do samego końca zaskakującego zakończenia.
Historia jest zagadkowa, mroczna. Autorka pogrywa z nami jak chce. Skupia się na relacji rodzica i dziecka. Powiem Wam, że ja dziękuję za taką rodzinkę.
Ta książka jest inna od poprzedniej, chociaż też skupia się na relacjach rodzinnych. Moim zdaniem jest o wiele lepsza.
Wydawnictwo: Media Rodzina
Data wydania: 2021-11-24
Tytuł oryginału: The Wicked Sister
Lukasz Turków
Znakomity thriller psychologiczny, połącznie „Dziewczyny z tatuażem” i „Pokoju”. Helena Pelletier potrafi polować na zwierzęta...
Znakomity thriller psychologiczny, połączenie ,,Dziewczyny z tatuażem" i ,,Pokoju", czyta Anna Dereszowska. Jego bohaterką jest Helena Pelletier, która...