"Namiętna nienawiść" Agaty Sobczak to romans z elementami mafii.
Charlotte to główna bohaterka, która zaczyna studia. Nie ma znajomych ani przyjaciół, ponieważ chciała się odciąć od przeszłości i zacząć wszystko od nowa. Gdy współlokatorka wyciąga ją na nielegalne wyścigi nie sądzi, że swoje postanowienie, aby nie rzucać się w oczy, legnie w gruzach.
Brantley to typowy bad boy. Lubi szybkie samochody, bierze udział w nielegalnych walkach, ma ciało pokryte tatuażami i wybuchowy charakter.
Gdy tych dwoje na siebie wpada, stanowią bardzo wybuchową mieszankę.
Ale co zrobię, gdy przeszłość dziewczyny, da o sobie znać ?
Uwielbiam styl Agaty. Jest lekki i prosty, więc szybko się czyta jej powieści. Autorka rozwija się z historii na historię i co zauważyłam tworzy bardzo pewne siebie, niezależne bohaterki, które mają problem, gdy ktoś chce im pomóc. I to mi się najbardziej podoba.
Lecz w tej powieści, główna bohaterka nie wzbudziła mojej sympatii. Nie raz miałam ochotę nią potrząsnąć, żeby otworzyła oczy i się czegoś sama domyśliła.
No bo Kochani, czy faceci otwarcie okazują uczucia ? No nie, dla nich liczą się czyny, a bohaterka bez sensu rozpamiętywała zachowanie Chaveza.
Za to Brantley bardzo mi się spodobał, choć delikatnie mówiąc był porywczy i wybuchowy, ale to i tak, nie zmieniło mojej sympatii do niego.
Fabuła przyciągnęła moją uwagę. Z jednej strony świetnie wymyślony romans, a z drugiej, dostałam ekscytujące, niebezpieczne sceny akcji.
Polecam ! I czekam na kontynuację! ❤️
Wydawnictwo: WasPos
Data wydania: 2020-10-12
Dominika Witos
Alvaro i Malia od początku pałają do siebie niechęcią. Gdy okazuje się, że dziewczyna ma grać jako support przed ich koncertami, mężczyzna dokłada wszelkich...
Charlie jest zwykłą dziewczyną, która nie wyróżnia się niczym wśród swoich rówieśników - prócz jednego. Pisze teksty piosenek i ma piękny głos, lecz nie...